Är 40 verkligen de nya 20?

Verkliga Livshistorier

Ditt Horoskop För Imorgon

Underbara Cindy Crawford kan vara 41 men hon lyckas ändå sätta kvinnor halva hennes ålder i skuggan.



Mamman till två avbildades i en leopardprint bikini på semester i Med - och kunde ha passerat för en kvinna 20 år yngre.



laurence fox billie piper skilsmässa

Med stjärnor som Liz Hurley, 42 och Halle Berry, 40, som också ser yngre ut varje år, har medelåldern aldrig varit så glamourös.



Så är 40 de nya 20? Vi bad två kändisar att dela med sig av sina åsikter ...

Ja

Skådespelerskan Claire King, 44



Äldre kvinnor har aldrig haft det så bra - och jag är ett bevis på det. Många kvinnor, som jag, var gifta i 30 -årsåldern, blev singel igen i 40 -årsåldern och ville bara njuta av livet.

Den som säger att vi inte ska festa och ha glamorösa kläder pratar skräp - jag gör allt! Och varför ska vi inte? Om det finns liv i den gamla hunden, bör du gå för det! Jag kommer ihåg när min mamma var 40, tänkte att det är så gammalt, men nuförtiden är det inte så. Det handlar om att ha en positiv inställning till livet.



När du är 20 är du för ung och naiv för att uppskatta det du har, men i 40 -årsåldern känner du dig själv bättre och har mer självförtroende.

Och jag har upptäckt att många yngre män är intresserade av 40-åriga kvinnor. Vi har erfarenhet av livet, men vi kan fortfarande svika håret och njuta. Det finns inte samma stigma som är knuten till en kvinnas ålder längre - i själva verket verkar toyboys vara 'i sak'.

Sex blir också bättre - yngre tjejer gillar att lamporna släcks eftersom de inte vill synas nakna. Men vi har mer kroppsförtroende - vi accepterar vem vi är och hur vi ser ut, och bryr oss därför inte riktigt.

freddie starr jag är en kändis

Jag har försökt ta hand om mig själv genom att äta bra och hålla mig i form. Jag har aldrig gjort pojkarna, men jag har modellerat underkläder. Först var jag som: 'Åh, nej'. Nu tar jag bara av mig!

Det är en spark i tänderna för alla dessa modeller i tonåren - riktiga kvinnor är alla former och storlekar och någon som är en genomsnittlig storlek som jag är ett bevis på att äldre, kurvigare kvinnor fortfarande kan vara sexiga.

Låt bli

Den lösa kvinnliga programledaren Denise Welch, 49

Jag har ingen lust att vara något annat än den ålder jag är. Alla linjer eller rynkor jag har köptes och betalades för och jag känner mig bekvämare i huden än för 20 år sedan.

För mig utesluter det att vara en viss ålder några yngre aktiviteter. Jag har inget intresse av att studsa runt klubbar i minikjolar!

adventskalender i trä aldi

Du kan inte vara samma som du var i 20 -årsåldern. När du blir äldre omvärderar du dig själv och jag uppskattar allt ålder har gett mig.

Jag är en annan kvinna än den jag var i 20- och 30 -talen, och jag kommer att förändras igen när jag går in i 50 -årsåldern.

Ja, jag kanske befinner mig i ett stycke snarare än i bikini på stranden, men vad jag angår beror det på att jag inte känner att jag behöver visa upp mig.

Men jag känner att jag kan vara mer äventyrlig med mode och hår nu än jag kunde i 20 -årsåldern.

För många år sedan hade jag kanske inte haft en viss outfit eller frisyr eftersom jag hade brytt mig för mycket om vad folk tyckte.

anton ferdinand jeremiah ferdinand

Nu om jag vill ha hårförlängningar så har jag dem. Det förtroendet kommer bara med åldern.

Vi har alla en viss ålder som vi skulle vilja ha fastnat i - men på det stora hela är jag gladare och friskare och mer tillsammans när jag närmar mig en av mina största födelsedagar.

Så jag är inte villig att prenumerera på trenden att önska att jag var yngre. Jag är helt lycklig där jag är.

Jag skriker gärna hur gammal jag är från hustaken. Jag firar varje år och varje skratt.

BERÄTTA VAD DU TYCKER

Ser du bättre ut än när du var i 20 -årsåldern? Har du roligare? Maila oss på yourlife@NEWSAM.co.uk

Se Även: