Inuti Erik ten Hags hänsynslösa Man Utd förändras - från att riva upp regelboken till telefonförbud

Fotboll

Ditt Horoskop För Imorgon

Manchester United vet att de har mycket arbete att göra för att ta igen marken de förlorade förra säsongen, och makthavarna har bestämt att Erik ten Hag är mannen för att uppnå det målet.



Det finns hopp om att den tidigare Ajax-chefen kommer att ge lite soliditet samt en vinnarmentalitet, efter en säsong av kaos på Old Trafford. Förra årets kamp under Ole Gunnar Solskjær och Ralf Rangnick kommer förhoppningsvis att vara ett minne blott, med Ten Hag som kommer från baksidan av ännu en Eredivisie-seger ansvarig för Ajax .



Ten Hag har redan gjort tillägg till sin trupp och tagit in Tyrell Malacia , Christian Eriksen och Lisandro Martinez . Personalförändringarna är dock inte det enda där han gör sig gällande.



Riv upp regelboken

Det kanske inte känns som ett stort drag, men Ten Hags djupa krav är bara ett sätt på vilket den nya chefen har gjort sig gällande. Managern har krävt en förändring av hemma- och bortalaget inför den nya säsongen, där United nu ockuperar vad som var ett utrymme för bortalaget under åren som gått.

Flytten är på Ten Hags begäran och kommer att föra United-bänken närmare hemmasupporten Manchester Evening News har noterat. Det markerar en förändring av en situation som har varit normen sedan Alex Fergusons dagar, och understryker hur mycket detta är Ten Hags lag nu.

'I en ny layout som överenskommits med Erik har hemma- och bortahemmet bytts permanent så att United-tränaren, personalen och vikarien nu kommer att sitta på sätena väster om halvvägslinjen – den tidigare ockuperade dugouten av bortalaget, ett klubbuttalande läsa. 'Erik godkände flytten efter att ha besökt Old Trafford för första gången i maj och noterat hur den gamla bortadugen låg närmare tunneln och planhalvan där avbytare värmde upp.'



Var kommer Man Utd att sluta under Ten Hag? Säg din mening i kommentarsfältet

  Erik ten Hag har satt sin prägel på träningsplanen
Erik ten Hag har satt sin prägel på träningsplanen ( Bild: REUTERS)

Träning med fokus

Ten Hag enligt uppgift beordrade att gräset på Uniteds träningsplan skulle trimmas , för att bättre kunna genomföra sina övergångsplaner. Det är dock inte det enda området där han har ställt nya krav.



'Ten Hag handlar om att träna hjärnan', förklarade en källa nära chefen. 'Uniteds spelare kommer att springa mycket - men de kommer att springa med bollen istället för att bara bli ombedda att spurta uppför sanddynerna.'

Om United ska lyckas den här säsongen behöver spelarna snabbt falla i linje med den nya managerns metoder. För Ten Hag innebär det att göra saker väldigt tydliga när det inte händer.

Under ett tidigt träningspass sågs den nya chefen skälla instruktioner mot dem som inte gjorde vad han hade bett dem om. Det har redan till synes skördat fördelar, med Zidane Iqbal som imponerade på Ten Hag på planen efter att ha blivit utropad tidigt .

Att ropa stjärnor och telefonkrav

  Ten Hag's stance on Cristiano Ronaldo has become clear
Ten Hags inställning till Cristiano Ronaldo har blivit tydlig ( Bild: Getty Images)

Under Ole Gunnar Solskjaers tid som ansvarig fanns det en känsla från vissa håll att norrmannen var för trevlig mot Uniteds spelare. Det var en kritik riktad mot honom av föregångaren Jose Mourinho , medan det också kom upp bland förståsigpåare under slutet av den förra Cardiff Stadschefens tjänstgöring.

Det har funnits tydliga regler utanför planen också med spelare förbjudna att ta med sig telefoner till lagmåltider. Det kan verka litet, men uppmärksamheten på detaljer är ett tydligt tecken på att han vet vad han vill.

Det är inte bara här som Ten Hag har tydliggjort sina känslor. Den första ansvarig sommar kan vara en där en ny man gör klart vad han vill och inte kommer att stå för, och chefen var högljudd efter Cristiano Ronaldo var bland dem som lämnade tidigt under förra helgens vänskapsmatch mot Rayo Vallecano.

'Jag accepterar verkligen inte detta,' han sa , 'Detta är oacceptabelt. För alla. Vi är ett lag och du måste stanna till slutet.'

  Sådana som Alex Telles flyttas snabbt vidare
Sådana som Alex Telles flyttas snabbt vidare ( Bild: Actionbilder via Reuters)

Snabbspårande utgångar

Tidigare på sommaren, Arsenal tekniska chefen Edu talade om behovet av att avlasta spelare - ibland för ingenting - snarare än att hålla dem kvar och riskera att de rubbar atmosfären i omklädningsrummet. Två spelare misstänks vara källan till läckage har nu lämnat United , och det kan bli mer rörelse under Ten Hags klocka.

jason från storebror

Alex Telles var inblandad i en träningsbust-up med Hannibal Mejbri förra sommaren, och brasilianaren är nu på väg till Sevilla . Han är en av så många som sex kantspelare som kan flyttas vidare.

Att bygga den trupp du vill ha handlar inte bara om spelarna du tar in. I slutet av fönstret finns det stor chans att det kommer att börja se ut som en grupp ristad i Ten Hags bild.

Föra tillbaka exil

  Anthony Martial har välkomnats tillbaka till gruppen
Anthony Martial har välkomnats tillbaka i gruppen ( Bild: Getty Images)

Medan några har blivit avlastade och andra kanske följer efter, har Ten Hag visat sina spelare att det alltid finns en chans att imponera. James Garner och Ethan Laird har varit med under försäsongen efter lån förra terminen, men det kanske bästa exemplet är Anthony Martial.

Fransmannen såg inte ut att ha någon framtid på Old Trafford förra säsongen när han anslöt till Sevilla på lån och kämpade för att få genomslag i La Liga. Men efter att ha imponerat på turnén, var han en potentiell starter för elitserien öppnare innan skadan inträffade .

Få spelare landar någonsin på Manchester United utan att ha något om dem, men det är upp till chefen att låsa upp den egenskapen. Tanken på att någon ska vara 'som en ny värvning' har blivit en kliché, men det kan mycket väl kännas så om Ten Hag kan få den före detta Monaco-mannen tillbaka till sitt bästa.

Se Även: