Inuti den hjärtskärande verkliga tragedin som inspirerade ITV -drama A Confession

Tv-Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

En bild på Becky i 15 -årsåldern med sin mamma Karen på hennes bröllopsdag - fem år innan hon mördades(Bild: Wiltshire Police/PA)



Gripande morddrama A Confession berättar de verkliga tragiska historierna om Sian O'Callaghan och Becky Godden-Edwards, båda dödade av onda Christopher Halliwell och detektiven som kämpade för att ställa honom inför rätta.



ITV -serien, med Martin Freeman i huvudrollen som Det Supt Steve Fulcher och Imelda Staunton som Beckys mamma Karen, har lockat tittarna och dragit in en publik på fem miljoner för sitt inledande avsnitt.



Här, i ett exklusivt utdrag från hennes nya bok A Killer's Confession: And a Mother's Fight for the Truth, delar Karen Edwards sin hjärtskärande historia ...

Mamma, jag tror att du måste komma hit.

Min son, Steven, hade svarat på knackningen på ytterdörren.



Nu ringde han mig från köket. Jag visste då, redan innan jag tittade ner i korridoren. Kanske fick jag ton i Stevens röst, en nyans som skulle ha gått förlorad på någon annan. En mors instinkt, kanske.

Kall rädsla grep mig.



Så fort jag såg polisen visste jag varför han stod där. Becky, på vad som skulle ha varit hennes 29 -årsdag.

Jag kände igen polisen direkt eftersom jag hade sett honom på tv. Alla visste hans namn.

Star Trek-skådespelaren dör

Under de senaste två veckorna hade en polisundersökning utspelat sig när polisen undersökte försvinnandet och mordet på Sian O'Callaghan, en vacker lokal tjej som hade försvunnit på väg hem från en nattklubb i Swindon, under lördagens tidiga timmar, 19 mars 2011.

Handläggaren med ansvar för fallet, kriminalinspektör Stephen Fulcher, hade levererat alla nyhetsuppdateringar om förfrågan. Han var nu på min tröskel.

Undersökningen av Sians försvinnande var allt som alla kunde prata om, jag och Charlie inkluderade, eftersom Sian hade försvunnit på vårt bröllopsdag.

Sexarbetaren Rebecca Godden var bara 20 när hon mördades av Christopher Halliwell (Bild: Wiltshire Police/PA)

Jag hade känt en enorm sympati för Sians föräldrar när jag föreställde mig vad de måste gå igenom. Jag hade sett dem och Sians pojkvän, Kevin Reape, på nyheterna, se smärtan och oro etsade på deras ansikten.

Mannen nu vid min dörr hade suttit bredvid dem.

Han hade hjältestatus i Swindon. Inte bara hade han fångat Sians bortförare och mördare, utan han hade upptäckt Sians kropp så att hon kunde återföras till hennes familj. Men det hade också varit en extraordinär twist.

När Det Supt Fulcher först hade beordrat att en lokal taxichaufför, Christopher Halliwell, skulle gripas för Sians bortförande, kunde ingen förutse vad som skulle hända sedan. Halliwell svarade upprepade gånger ingen kommentar till andra officerare när de frågade honom var Sian var. De hoppades att hon fortfarande kunde leva någonstans så de var tvungna att hitta henne snabbt.

Han vägrade att samarbeta, så innan han fördes till polisstationen bad Det Supt Fulcher själv att få tala med Halliwell. Han ville se mannen han tillbringat dagar med att jaga i ögonen för att övertala honom att avslöja vart han hade tagit Sian. Det fungerade.

12 år gamla pojkar

Halliwell sa till Det Supt Fulcher att han skulle leda honom till Sian. Han tog sedan officerare med på en lång bilresa in i Oxfordshire -landsbygden.

Halliwell indikerade att han hade dödat Sian och lämnat hennes kropp någonstans nerför en brant kant längs en vägsträcka. Han hade inte lyckats hitta platsen exakt, eftersom han hade lämnat henne där i nattens mörker. I dagsljuset var han inte så säker på var hon befann sig, men han kände vägen han hade kört längs.

Beckys död upptäcktes inte på många år efter att hon slutat kontakta sin mamma

Medan en helikopter letade efter Sians kropp i området och innan han omhändertogs begärde Halliwell att få prata vidare med Det Supt Fulcher.

Han lät Halliwell köra till en lugn plats och frågade honom vad han hade att säga.

Vill du ha en till? Frågade Halliwell. Han hade mördat en kvinna några år tidigare, antingen 2003, 2004 eller 2005; han kunde inte vara mer exakt än så. Men han kunde ta honom till platsen - den exakta platsen - där han begravde henne.

Sian O & apos; Callaghan mördades också av Christopher Halliwell (Bild: PA)

Han ledde befäl ner för slingrande enkelspåriga banor tills de nådde ett avlägset fält i Eastleach, Gloucestershire. Halliwell klev ur polisbilen och klättrade över en torrstenmur. Väl inne på fältet gick han steg till en plats och indikerade att det var där han hade begravt kvinnan.

En dag senare upptäcktes skelettresterna av en kropp en bit från där Halliwell indikerade i fältet. Men han hade inte gett något namn till sitt offer, så vem var hon?

När jag hörde nyheterna om att en annan kropp hittades på ett fält, sa något inom mig att det var Becky.

Hon hade varit en sårbar, orolig tonåring som försvann i veckor och månader åt gången. Men hon kom alltid tillbaka så småningom. Men jag hade faktiskt inte sett henne på många år nu.

Förra gången jag såg henne hade hon lovat mig att hon skulle komma hem när hon var redo. Så jag väntade. Även om jag var sårad över att hon inte var redo att återvända hem till mig än, övertygade jag mig själv om att jag var tvungen att vara tålmodig. Jag kom ihåg hennes löfte och väntade. Det skulle vara som att hon aldrig varit borta.

Imelda Staunton spelar Karen Edwards, som skrev en bok om hennes dotters mord (Bild: ITV)

Men när jag såg nyheterna utvecklas, och under veckan som följde gjorde jag mig galen av rädsla och oro, kroppen i fältet var Becky. Det var åtta år sedan jag själv hade sett eller hört av henne. Alla år jag inte hade sett henne trodde jag att hon undvek mig, att vi var främmande för att hon hade valt ett liv som jag inte höll med om.

När jag visste att jag var ensam i huset satt jag i mitt sovrum, penna i handen vid mitt toalettbord. Jag tog telefonen och ringde polisen. Rädsla brann inom mig. Jag var så rädd. Men jag var tvungen att göra det.

Hej, Wiltshire -polisen, hur kan jag hjälpa dig? telefonoperatören lät snabbt och effektivt.

stor råtta i london

Jag heter Karen Edwards. Min dotter, Becky, har varit försvunnen ett tag och jag är orolig att det kan vara min dotter som hittades i fältet vid Eastleach.

Jag kvävde tårarna och försökte hålla mig lugn. När operatören talade försökte hon lugna mig genom att säga att 464 andra personer också hade ringt in för att rapportera sin älskade försvunnen sedan kroppen hittats.

Jag grep vad hon sa och skrev figuren 464 på min anteckningsblock. Men så mycket som jag försökte sluta tänka på det, visste jag bara att det var Becky.

Här var Stephen Fulcher vid ytterdörren. Mitt hjärta rasade. Jag visste varför Det Supt Fulcher var där och ändå ville jag så att det inte skulle vara sant.

När jag gick mot dörren skapade jag en fördröjning. Jag ville inte höra vad han hade att säga, så jag köpte mig några värdefulla sekunder medan jag stoppade några kökshanddukar på en radiator. Jag visste vad jag gjorde. Jag försökte desperat hålla fast vid normaliteten, den välbekanta världen jag kände. Världen där Becky fortfarande fanns för mig. Jag ville inte höra vad han hade att säga. Jag kände mig sjuk.

Karen Godden-Edwards på bilden med brevet hon skrev till sin dotters mördare (Bild: Rowan Griffiths/)

När jag gick ner i korridoren mot honom, fick jag ont i magen. Mina handflator svettades. Jag visste. Jag visste bara. Jag tycktes sväva mot honom i slowmotion. Det blev ingen mer fördröjning. Det var det. Vi stod inför varandra.

Fru Edwards? Hans röst var låg och stadig.

Ja? Herregud, är det min Becky? Är det min Becky? Det är det, eller hur?

Det fanns den mest tvekan innan han svarade. Hans ögon hölls riktade mot mina.

Ja, sa han tydligt och lugnt. Får vi komma in?

Bredvid honom stod en annan polis, med två kvinnliga officerare bakom sig.

Snälla, nej, nej, inte min Becky! Jag grät. Tårarna var omedelbara, liksom en enorm våg av rädsla, sorg och fullständig hopplöshet.

Jag hade känt i flera dagar i mitt hjärta, i min tarm, men här var den hemska bekräftelsen. Ingenting kan någonsin förbereda dig för chocken. Den måndagen kommer för alltid att vara etsad i mitt minne. Nu stängde poliserna dörren bakom dem. Mina värsta rädslor hade bekräftats.

var kan jag se ahs 1984 uk

Taxichauffören Christopher Halliwell mördade Becky Godden i mars 2011 (Bild: Wiltshire Police/PA)

Kroppen var Beckys. Min underbara bebis var död. Min värld krossades. Att få höra detta idag i alla dagar var förödande. Den dagen hon föddes fick jag veta att hon var död. Jag höll fast vid Steven och bröt precis ihop.

Jag hade inte kontroll längre. Jag kände en verklig fysisk förändring, som om något dog inom mig. Jag kunde inte fungera, jag kunde inte höra eller tala.

Det enda jag kunde göra var att gråta hysteriskt.

Läs mer

Verklig kriminalitet
Man kvävde fru & apos; att sluta prata & apos; & apos; Hjälp att döda din mamma eller jag kommer att döda mig själv & apos; Ex-polisen iscensatte olyckan för att täcka mord Mamma och dotter dödades av yogaboll

En poliskvinna hjälpte mig att sätta mig ner. Jag fortsatte att snyta okontrollerat. De pratade med mig, men allt jag kunde ta in var att det var Becky de hade hittat i graven.

Men det är hennes födelsedag, det är Beckys födelsedag. Det var allt jag lyckades gråta.

Martin Freeman och Joe Absolom spelar huvudrollen i det hårt slagande ITV -drama (Bild: ITV)

Kan vi snälla se Beckys rum? Frågade Det Supt Fulcher försiktigt, efter ett tag. Jag tittade på honom genom en tårgrå; Jag kunde se att han var trött, men det fanns en beslutsamhet om honom som jag hade sett i honom på tv.

Självklart svarade jag gråtande.

Jag ledde vägen upp och öppnade dörren. Jag hade alltid hållit rummet redo för henne och väntade på att hon skulle komma tillbaka.

Det var precis som hon hade lämnat det; dubbelsängen där hon skulle sitta på sina rosa kuddar med sina nallar, medan hon lyssnade på R & B -musik. Hennes konstverk hänger på väggarna, hennes fluffiga tofflor vid ett sängskåp. Nu stod jag i hennes rum med en polis.

Kriminalinspektör Steve Fulcher, som skildras av Martin Freeman i serien (Bild: PA)

När han tittade sig omkring och tog in den öppnade jag garderoben. Det här är några av hennes presenter från födelsedagarna och julen vi har saknat sedan hon gick. Det finns mer på loftet ...

Det var allt jag kunde säga innan orden kvävde i halsen. Återigen rimmade tårarna och suddade min syn. Staplade i snygga kolumner var paket inslagna i julpapper. Det var här jag behöll några av Beckys presenter sedan vi sist såg henne, 2002. De var redo för att hon skulle packa upp så snart hon kom tillbaka.

Bara för att hon inte var här hade jag inte glömt henne; hon älskade jul och födelsedagar. Det fanns ytterligare två presenter till henne idag.

ktm 1290 super duke gt

Kriminalteknisk polis grävde ut ett fält vid gränsen mellan Oxfordshire och Gloucestershire när de sökte efter Beckys kropp (Bild: PA)

När jag tittade på dem nu, visste jag att hon aldrig skulle öppna dem. Jag började gråta igen, vi kunde aldrig föreställa oss vad som hände sedan.

Steve Fulchers handlingar när han pratade med Halliwell och tillät honom att ta dem dit han gömde sina offer behandlades av rättsväsendet, polisen och några kommentatorer som om de var värre än de barbariska handlingar som begicks.
av Halliwell. För att ha djärvheten att konfrontera en seriemördare straffades Det Supt Fulcher hårt.

  • A Killer's Confession: And a Mother's Fight for the Truth publiceras av Headline och kostar 20 £. © 2019 Karen Edwards.

Se Även: