IKEA lanserar återkallelse av 30 miljoner byråer och byråer efter åtta barns död

Världs Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Jozef Dudek, två, dödades när han fastnade under en Ikea Malm -byrå som ramlade över honom(Bild: Dudek Family)



Möbeljätten IKEA har återlanserat ett återkallande av ett av sina mest populära sortiment i USA och Kanada efter åtta barns död.



Den senaste som dog var tvåårige Josef Dudek, som krossades ihjäl när en byrå föll ovanpå honom.



Återförsäljaren har varnat för att kistor och byråer kan vara farliga om de inte är fästa vid en vägg, men har motstått krav på ett globalt återkallande.

fiona phillips esther mcvey

I stället har brittiska kunder uppmanats att se till att drabbade möbler är fästa på väggen för att förhindra att de välter.

IKEA tvingades återkalla nästan 30 miljoner möbler från sitt MALM -sortiment, men har anklagats för att inte offentliggöra farorna.



Josef, från Kalifornien, dog i maj - efter att räckvidden återkallades - och hans familj stämmer den svenska möbeljätten.

(Image: Ikea)



(Image: IKEA)

är aa £5-sedlar värda något

Familjeadvokaten Daniel Mann, som också har representerat familjerna till andra barn som krossats av IKEA -lådor, sa förra månaden: ”Jozefs tragiska död var helt undvikbar.

'Det som gör denna död mer hjärtskärande är det faktum att förra årets så kallade återkallelse var dåligt publicerad av IKEA och ineffektiv för att få ut dessa defekta och instabila byråer från barns sovrum över hela landet.'

Theodore McGee, 22 månader, från Minnesota, krossades av en byrå med sex lådor som föll på honom i februari i år.

(Bild: Internet okänd)

corbyn och sinn fein

(Bild: Facebook)

IKEA utfärdade säkerhetsvarningar om Malm-sortimentet efter barnets död, som kom mindre än två år efter att en 23 månader gammal pojke från Snohomish, Washington, dödades av en byrå med tre lådor i maj 2014.

Tre månader tidigare dödades tvåårige Curren Collas när en Malm-bröstkorg med sex lådor föll på honom och fäst honom i en säng.

Currens mamma Jackie Collas, från Pennsylvania, sa då: 'Ditt liv, det kommer alltid att halveras. Även om jag lever till 100, kommer det att vara före Curren och efter Curren. '

Dödsfallet kopplat till IKEA -kistor och lådor går tillbaka till 1980 -talet, och IKEA sa att det har fått 186 rapporter om produkter som välter, enligt meddelandet om återkallelse.

I en ny återkallelse meddelande , Sade IKEA: ”Konsumenterna ska omedelbart sluta använda någon återkallad bröstkorg eller byrå som inte är ordentligt förankrad i väggen och placera den i ett område som barn inte kan komma åt. Kontakta IKEA för att välja mellan två alternativ: återbetalning eller ett gratis väggförankringssats.

tesco easter eggs erbjudande 2019

'IKEA hämtar ut de återkallade byråerna gratis eller tillhandahåller en engångstjänst för hemmet för väggförankring för konsumenter på begäran.'

Donna Moore, landskundrelationschef på IKEA, sa: IKEA byråer uppfyller alla obligatoriska stabilitetskrav på alla marknader där de säljs och vi vill försäkra människor om att IKEA byråer är säkra när de förankras i väggen enligt monteringsanvisningarna , med hjälp av tipp -över -fasthållningen som medföljde produkten.

'Vi är engagerade i att öka medvetenheten bland konsumenterna om tips om risker och hur vi kan förhindra dem och är övertygade om att vi kan göra skillnad genom att dela kunskap om säkerhet i hemmet genom vår Secure it! kampanj för ökat medvetande.'

Alla som inte har fäst sina MALM -möbler på en vägg har uppmanats att göra det och att kontakta IKEA för frågor.

Se Även: