Hur Pep Guardiolas Man City -start XI har förändrats sedan den första matchmatchen

Fotboll

Ditt Horoskop För Imorgon

Pep Guardiola har haft en anmärkningsvärd inverkan på bara tre år i Manchester City.



Den tidigare tränaren i Barcelona och Bayern München ledde City till en rekordstor säsong förra året och överträffade 100 poäng på vägen mot Premier League-titeln.



todd dansar på is

City är inte bara hänsynslösa när det gäller att få resultat, de spelar en överdådig fotbollsstil, vilket har gett dem glädje över hela världen.



City har kommit långt sedan Guardiolas första säsong, där de hamrades av Everton och Leicester.

Så hur har Guardiola förändrat Manchester City sedan hans första matchmatch? Jaquob Crooke tar en titt ...

Hur har start -XI: er jämförts?

Starta XI vs Sunderland, 13 augusti 2016:



Caballero, Sagna, Stones, Kolarov, Clichy, Fernandinho, David Silva, Sterling, De Bruyne, Nolito, Aguero

Start XI vs Schalke, 12 mars 2019:



Ederson, Walker, Danilo, Laporte, Zinchenko, Bernardo Silva, Gundogan, David Silva, Sterling, Aguero, Sane

En bollspelande målvakt

Joe Hart släpptes, Willy Caballero kunde inte riktigt passa räkningen och Claudio Bravo blev en oavbruten katastrof för Manchester City under Guardiolas första säsong.

En målvakt som är lika bra med fötterna som med händerna är en nyckelkomponent för framgången för alla Guardiola-sidor, och det fanns ingen osäkerhet inom City-lägret när de bestämde sig för att sprida 34,7 miljoner pund på en relativt obevisad 23- årig målvakt från Benfica.

Naturligtvis har undertecknandet av Ederson varit en känd framgång.

Brasilianaren var nyckeln till Man Citys dominans förra säsongen och har bevarat sin status som en av de bästa bollspelande målvakterna i Europa, än mindre England.

Ederson har varit mottaglig för det udda högprofilerade felet - att ge bort straffar mot Southampton och Manchester United den här säsongen - men det kommer med risken att spela en så intensiv fotbollsstil.

Caballero, under tiden, befinner sig sittande på bänken i Premier League rivaler Chelsea efter att ha anslutit dem till en fri i somras.

Caballero skulle aldrig bli förstahandsvalet i Manchester City (Bild: Manchester Evening News)

Högpressande backar

Guardiolas radikala defensiva omvandling under sommartransferfönstret 2017 såg klubben kraftigt investera sina resurser i två nya backar. Man City slog transferrekordet för en försvarare två gånger under loppet av en vecka när de förvärvade Kyle Walker från Tottenham Hotspur för 45 miljoner pund innan han sprutade ytterligare 52 miljoner pund på Monacos vänsterback Benjamin Mendy.

På samma sätt som Walker gjorde Mendys effektivitet i framtiden i kombination med sin kraftfulla och direkta stil honom den perfekta komponenten för den hänsynslösa attackmaskin som Guardiola försökte bygga.

Tyvärr för Mendy har hans City -karriär hittills plågats av skador, och han missade majoriteten av säsongen 17/18 efter en korsbandsbrist.

Walker (överst) har lagt till en ny dimension till City (Bild: Getty Images)

Fabian Delph och Oleksandr Zinchenko ställde in på vänsterbacken i Mendys frånvaro och till mångas överraskning har båda varit extremt effektiva i den anfallande backen.

Zinchenko, något av en okänd mängd när han gick med i klubben 2016, har varit en uppenbarelse under Guardiola och har etablerat sig som en kärnmedlem i denna Manchester City -trupp.

Den åldrande Bacary Sagna och Gael Clichy flyttades båda vidare i slutet av säsongen 2016/17, tillsammans med Aleksandr Kolarov och Pablo Zabaleta som omarbetade hans back som avdelning.

Sagna satsar nu på MLS och spelar för Montreal Impact, medan Clichy nu njuter av framgång med Istanbul Basaksehir. Kolarov flyttade till Rom efter sju år med medborgarna.

Kolarov var en del av City: s två första Premier League -vinnande sidor (Bild: REUTERS)

Styrka på djupet

Det måste vara en avsevärd försäkran för Guardiola att han kan uppmana en mångsidig brasiliansk internationell att slå in under en skadekris.

Du hittar inte många bättre än Man Citys mittbackkvartett John Stones, Vincent Kompany, Nicolas Otamendi och Aymeric Laporte.

Mot bakgrund av Citys senaste skadeproblem på den avdelningen har den flexibla Danilo varit en räddande nåd om Guardiola någonsin skulle behöva honom.

Signerat för 26,5 miljoner pund från Real Madrid i timmarna mellan köpet av Walker och Mendy, har Danilo försäkrat sig om vänsterback, högerback och har till och med visat sig vara en pålitlig mittback, som om han var i Man Citys 7-0 knackning av Schalke.

Danilo är inte den enda medlemmen på denna stadssida som ger Guardiola något att luta sig tillbaka på. Ilkay Gundogan klev in för instrumental Fernandinho i åttondelsfinalen, och föga förvånande såg VM -vinnaren inte ut på sin plats.

Efter att ha brutit sig in på scenen på Borussia Dortmund med sin exceptionella talang har mittfältaren fått sin karriär att kämpa med återkommande knäskador - men det har inte hindrat Gundogan från att uppträda när han får möjlighet.

kändis storebror 2014 skvaller

De är bara två små exempel på Citys expansivt skickliga trupp. Den otroliga Kevin de Bruyne var frånvarande när de avstod från att kämpa med Schalke, medan Riyad Mahrez - som har återupptäckt den magiska touchen sedan han flyttade från Leicester City i somras - var en oanvänd ersättare. Den råa talangen Gabriel Jesus kom på och gjorde mål för Man City, men måste för närvarande starta matcher från bänken.

Guardiola har en mycket stor trupp och kan kalla på spelare med Gundogans förmåga (Bild: Getty Images)

Eviga stjärnor

Den ålderslösa duon Sergio Aguero och David Silva kommer fortfarande att vara en närvarande i Manchester Citys gyllene år.

Även när skepticismen väcktes över Agueros framtid efter Gabriel Jesu ankomst, tillsammans med Guardiolas upplevda ovilja att byta formation för att rymma två anfallare, har argentinaren anpassat sig till kraven och gjort det han är mest känd för - att sätta bollen i ryggen av nätet.

Aguero överträffade landmärket på 150 Premier League-mål i början av säsongen och är för närvarande åttonde på alla tiders ledande Premier League-målskyttar, vilket är ett sant bevis på hans extraordinära målförmåga.

Samtidigt, vid 33 års ålder, är David Silva ett utmärkt exempel på ett lagrande vin; ju äldre han blir, desto bättre är han att titta på.

Silva har varit en enastående artist för City sedan han kom från Valencia 2010. Om något har spanjorens ödmjuka närvaro lämnat hans talang något underskattad.

Aguero (i mitten) och David Silva (till höger) har någonsin varit närvarande i City XI (Bild: Bongarts/Getty Images)

Mogna angripande talanger

En skrämmande aspekt av Manchester Citys spel är deras oförutsägbara anfallande karaktär.

De som Nolito och Jesus Navas har lämnat för att ge plats för en rad elektrifierande talanger i form av Leroy Sane och Bernardo Silva, och Raheem Sterlings spel har mognat betydligt under ledning av Guardiola.

Bernardo Silva har särskilt höjt sina prestationer den här kampanjen efter de skador som Kevin de Bruyne drabbats av. Den portugisiska mittfältaren har varit i glittrande form, särskilt i Champions League, och det är lätt att glömma att han bara är 24 år gammal.

Många har varit kritiska till Guardiolas inställning till ungdomar i Etihad, men Phil Fodens uppkomst är en aspekt som inte kan ignoreras. City fick en akademiker att göra bänken i Guardiolas första match mot Sunderland - Kelechi Iheanacho, som nu är i Leicester.

Läs mer

NEWSAM Football & apos; s bästa berättelser
Registrera dig för daglig NEWSAM Football -e -post Överför nyheter LIVE: Senaste skvaller Mourinho siktar på 'lycklig' Man Utd Messi kommenterar att lämna Barcelona

Se Även: