Hur en mamma tjänade £ 1million på eBay och sålde begagnade kläder

Ebay

Ditt Horoskop För Imorgon

Roannas man gick med i hennes eBay -imperium för fem år sedan(Bild: NEWSAMPix)



En mamma som blev inspirerad att gå med på eBay efter att ha sålt en oönskad Pearl Jam -cd online 2001, har avslöjat att hon nu är på väg att slå 1 miljon pund - och har till och med ett team av anställda.



Roanna Korling, från Cobham, Surrey, påminner om det ögonblick som hon inspirerades henne att starta ett eget företag, år innan hon tog språnget för att sluta sitt jobb för att starta en familj och bli sin egen chef.



'Jag arbetade som en PA men min partner, Martin och jag, var redo att bilda en familj när jag slutade nio-till-fem år 2015', sa Roanna till NEWSAM Money.

'Jag hade varit på eBay sedan tjugoårsåldern. Jag skulle sätta mig en budget på 200 pund och gå ut och leta efter saker att köpa och sälja med vinst, säger hon.

Jag skulle gå till TK Maxx och köpa £ 30 designerhandväskor att sälja vidare för £ 80. Jag började besöka marknader - vid ett tillfälle köpte jag en massa magdansoutfits som jag sedan listade online.



”Det tog fart därifrån - jag sålde allt från parfymer till byte av butikskläder. Jag skulle besöka varumärkeslager och köpa rester för att sälja online. Innan listan skulle jag klippa av etiketterna och sedan sälja dem för en liten vinst. Ofta skulle jag fylla hela resväskor med lager - men saken är att det inte tjänade mycket pengar på mig och omprocessen blev utmattande.

Så Roanna fortsatte att arbeta och hanterade sitt projekt som ett sidojobb fram till 2015, då hon bestämde sig för att hon var redo att ta språnget för att starta sin familj.



Slutet av 9-5

Hon började köpa dolda pärlor på high street - och sedan sälja dem vidare med vinst

'År 2015 lämnade jag in mitt meddelande och gick ut för att driva exakt detta. Jag ville ha flexibilitet och frihet att bilda familj - och jag visste att det inte skulle vara möjligt med min dagliga pendling till London.

mark cavendish flickvän split

Roanna sa att hon började besöka mässor där hon skulle bygga relationer med leverantörer - av vilka hon fortfarande använder.

Det var då hon började fokusera sina artiklar på rockabilly, punk och 1950 -talets mode - vilket hon säger av egen erfarenhet hon hade upptäckt var svårt att spåra.

fiona phillips esther mcvey

'Jag såg en lucka på marknaden - så jag gick för det.

Från detta första koncept, Ro Rox Boutique föddes.

Idag byter paret mer än 1300 artiklar i veckan (Bild: NEWSAMPix)

'Jag tog några kontakter med leverantörer och lade några minsta beställningar - som var cirka 8 artiklar i olika storlekar vardera för cirka 250 £. Alla artiklar var helt nya.

'Jag gick sedan på eBay, började titta på slutförda säljdata och räknade ut hur mycket jag kunde sälja varje produkt för för att få vinst.

'Framgången tog fart och nu säljer vi cirka 1300 artiklar i veckan på eBay och via vår webbplats - vi kan inte tro framgången.'

Fyra år senare har Roanna och hennes partner, Martin, nu ett lager i New Malden, södra London, där de anställer fyra personer för att hantera sin försäljning och transaktioner. Paret har också partnerskap med fabriker runt om i världen som tillverkar sin egen design.

Och responsen har varit fenomenal. Deras uppfattning om Michael Jacksons Parade Jacket har varit deras största hit hittills, efter att ha köpts av Ant & Dec, Strictly Come Dancing artister och X-Factor-stjärnor.

Hennes make Martin har varit ansvarig sedan hon födde sitt andra barn för sex månader sedan (Bild: NEWSAMPix)

Roanna har precis fött sitt andra barn, nu sex månader gammalt och hon säger att inte behöva ta mammaledighet har varit en stor hjälp.

Hennes man, Martin, driver för närvarande lagret dagligen-medan hon tar hand om barnen hemma.

Men, medan de var gravida förra året, träffade paret sitt första miljonpund - deras största milstolpe hittills.

'Förra året omsatte vi mer än en miljon pund och vi förväntade oss bara inte att växa så snabbt, efterfrågan har varit stabil.

'När du hittar något som fungerar, behöver det bara tid och engagemang. Så snart jag gick på heltid med min eBay -butik kunde jag byta lager mycket snabbare. Ju mer tid du har, desto fler objekt kan du få online och växa. '

& apos; Hemligheten ligger i försäljningen & apos;

Roanna och hennes order - som hon säger beror på att ha en passion för det du älskar

Roanna talar om sitt råd för alla andra som vill tjäna pengar på eBay och säger att hemligheten är att 'inte vara girig'.

johannesört asda

'Var inte girig med vinster - börja lågt och förvänta dig en liten vinstmarginal. Det är den första framgången som kommer att hålla dig igång.

'Sälj i mängder - ju mer du kan sälja, desto bättre', säger hon. ”Det här kan vara allt från en gammal låda med DVD -skivor till ett bunt kläder eller en ny resväska med märkesvaror - tricket är att sälja så mycket som möjligt.

'Och ​​var specifik. Ju mer konkurrens du har, desto lägre är dina chanser att sälja, så försök att begränsa den till de objekt som ingen annan har att erbjuda.

'Börja dina auktioner vid 99p - åtminstone till att börja med. Ebay -algoritmer betyder att köpare är mindre benägna att se objekt som har höga startpriser, så sikta lågt och se buden byggas upp.

'Slutligen, säger hon, är ett minnesvärt namn alltid värt att ha - eftersom kunder kommer ihåg dig och fortsätter att komma tillbaka för mer.'

Funderar du på att starta ett företag på eBay? Här är vad du behöver veta .

Se Även: