Hur mycket minimilönen stiger i april 2021 baserat på din åldersgrupp

Minimilön

Ditt Horoskop För Imorgon

Kanslerns livslönsökning är bara en bråkdel av vad som utlovades från början(Bild: REUTERS)



Storbritanniens lägsta inkomsttagare kommer att få en löneökning på bara 19p i timmen nästa år, har förbundskanslern meddelat.



Grundräntearbetare kommer att få en höjning på 2,2%, sade Rishi Sunak i en U-sväng på 49p i timmen som utlovades tidigare i år.



Under sin utgiftsöversikt på onsdagen sa han att den nationella levnadslönen kommer att stiga till 8,91 pund i timmen nästa april, med denna ränta utvidgad till personer i åldern 23 och över.

Fackföreningar beskrev dock beslutet att höja löneökningen på 49p som en 'svik' för tusentals utsatta familjer, eftersom han också ignorerade krav på en förlängning av £ 20 i veckan för Universal Credit.

'Arbetare på den nationella minimilönen - inte minst de två miljoner som är nyckelarbetare - har svikits av regeringens beslut att ro tillbaka på den fullständiga planerade höjningen som de utlovades', sade Trades Union Congress.



Det kommer som -

  • Coronaviruset drabbar ekonomin det värsta på 300 år med en BNP på 11,3%



  • 2,6 miljoner människor räknar med att vara arbetslösa i slutet av 2021

  • Sjuksköterskor, läkare och andra inom NHS kommer att få en löneökning

  • Lönestegningarna i resten av den offentliga sektorn kommer att pausas nästa år

  • Statliga pensioner ökar med minsta belopp

  • Storbritannien sänker sina utgifter för utländskt bistånd till 0,5 procent av BNP

National Living Wage är timpriset för personer över 25 år och som arbetar i Storbritannien.

postkontor stänger

Från och med april nästa år kommer det emellertid också att omfatta de som är 23 år och äldre.

Det betyder att 23- och 24-åringar som för närvarande är på 8,20 pund i timmen kommer att se sin lönehopp med 71 p till 8,91 pund.

Minimilönen - som gäller dem som är 16 år och äldre - kommer också att stiga från och med nästa vår.

På andra håll bekräftade Sunak rädslan för att en offentlig lönestopp för de inom områden som till exempel väpnade och polisstyrkor.

Har du påverkats av lönestoppet? E-post NEWSAMnews@trinityNEWSAM.com

Men han sa att 2,1 miljoner NHS -arbetare som tjänar under £ 24 000 garanteras en löneökning på minst £ 250.

Han sade: 'Sammantaget kommer dessa minimilöneökningar sannolikt att gynna cirka två miljoner människor.'

När det gäller utgifter på avdelningar sa kanslern att det kommer att uppgå till 540 miljarder pund nästa år innan han noterar: 'Under det här och nästa år kommer de dagliga avgifterna att stiga, i reala termer, med 3,8%-den snabbaste tillväxttakten på 15 år . '

Vad är den nationella levnadslönen just nu?

Rishi Sunak sa att minimilönen kommer att öka med 2,2% till 8,91 pund i timmen, med denna ränta utvidgad till personer över 23 år (Bild: Getty)

Den nationella minimilönen (NMW) är minimilönen per timme som de flesta arbetstagare har rätt till enligt lag. Priset beror till stor del på en arbetares ålder och om de är en lärling. Om du är över 25, kvalificerar du dig för närvarande till National Living Lage istället.

Båda avgifterna är ett lagkrav, och om de inte uppfylls kan det leda till att arbetsgivaren bötfälls och till och med finns med i den årliga listan över skam.

vad betyder 406

Reglerna säger att om du arbetar och är 25 år eller äldre (och inte under det första året av lärlingsutbildningen) måste din timpris vara minst 8,72 £.

Ta reda på om du är berättigad till National Living Lage genom att använda detta praktisk räknare .

Chefer måste lagligt betala arbetstagare följande priser:

  • 25 år eller äldre? 8,72 £ i timmen

  • 21-24 år? 8,20 £ i timmen

  • 18-20 år? 6,45 £ i timmen

  • 16-17 år? 4,55 £ i timmen

  • Lärling? 4,15 £ i timmen

Det finns några regler att följa:

ksi logan paul gratis stream
  • Lärlingar har bara rätt till lärlingspriserna om de antingen är a) 19 år eller yngre eller b) 19 år eller äldre och är under sitt första lärlingsår.

  • För att kvalificera dig för minimilönen måste du vara i skolåldern (16 år eller äldre).

Läs mer

Utgiftsöversynen
Allt du behöver veta med en blick 2,6 miljoner arbetslösa i slutet av 2021 & apos; Fördelarna stiger med bara 37p i veckan Betala frysa för miljoner men NHS undantaget

Hur mycket går den nationella minimilönen upp i april 2021?

Lönerna stiger för alla arbetare den 1 april 2021.

Lärlingar måste betalas (minst) 4,30 pund i timmen, under 18 år 4,62 pund i timmen, under 20 pund 6,56 pund i timmen och 21-22-åringar 8,36 pund i timmen. De som är 23 år och äldre måste betalas minst £ 8,91 i timmen.

Nya priser från 2021

Från och med april 2021 måste chefer lagligt betala arbetstagare följande priser:

  • 21-22 år? 8,36 £ i timmen

  • 18-20 år? 6,56 kr i timmen

  • 16-17 år? 4,62 £ i timmen

  • Lärling? 4,30 £ i timmen

Men & levande lönen & apos; är en helt separat enhet som upprättats av Living Wage Foundation . Det granskas också årligen.

Det senare är inte ett lagkrav, utan mer vad kampanjare tror på arbetare skall tjäna (ta med i inflationen och så vidare). Många arbetsgivare - som stormarknader - har valt det till förmån för det framför regeringens riktlinjer och betalar därför sina arbetare mer.

För närvarande står Living Lage på £ 9,50 i timmen i Storbritannien, eller £ 10,85 om du bor i London. Priserna gäller för alla som är 18 år eller äldre.

Dina rättigheter om du är underbetald

(Bild: Getty)

Läs din lönesedel

Du har lagligt rätt till lönesedel och bör fråga din chef om du inte får en automatiskt. Att läsa den hjälper dig att se hur mycket du tjänar och hur mycket du beskattas. De Rådgivning om pengar har en guide som hjälper dig att avkoda den.

Det finns ett antal olika sätt du kan få betalt. Om du betalas per timme bör detta inkludera att resa mellan olika arbetsplatser - det kan du ta reda på hela reglerna här . Om du får en årslön kan du beräkna din lön per timme . Även om du får betalt för ett visst arbete, finns det en rimlig timpris - lösa det här .

Vad ska du göra om du tror att du får orättvist betalt

Om du tror att du är underbetald bör du söka råd i frågan så snart som möjligt. Du kan ta reda på vad du har rätt till med hjälp av Rådgivnings-, förliknings- och skiljedomstjänstens [Acas] hjälplinjeverktyg online.

Acas är ett gratis organ som tillhandahåller information och råd till arbetsgivare och anställda om arbetsrätt.

Om du upptäcker att du faktiskt blir orättvist betald rekommenderas att du pratar med din arbetsgivare först och försöker lösa problemet.

få betalt för att gå ner i vikt

Om detta inte fungerar har du rätt att lämna in en formell klagomål till din arbetsgivare.

Alternativt säger Acas att en arbetare kan göra ett klagomål till HMRC som kommer att utreda det åt dig.

Om HMRC upptäcker att en arbetsgivare har misslyckats med att följa minimilönen kan de skicka ett meddelande om dröjsmål plus ett straff för att inte betala rätt lönesats till arbetstagaren.

Högsta böter för utebliven betalning är £ 20 000 per arbetare. Dock kan arbetsgivare som inte betalar bli förbjudna att vara bolagsdirektör i upp till 15 år.

Om du vill ha mer råd, ring till regeringens Lön- och arbetsrättshjälp0800 917 2368 . Tjänsten är gratis och konfidentiell.

Alternativt kan du försöka närma dig Medborgarrådsbyrån [CAB]. Deras rådgivare kan hjälpa dig med en rad pengar och juridiska frågor gratis.

Se Även: