Hur man slutför folkräkningen 2021, datum och vem som behöver göra det - förklaras

Offentliga Tjänster

Ditt Horoskop För Imorgon

Census -säsongen är över oss och hushållen varnas för att de kan bli ansvariga för en böter på 1 000 pund om de inte lämnar in det.



Undersökningen, som utfärdas en gång vart tionde år av Office for National Statistics (ONS), används för att mäta siffror på allt från arbetslöshet till medellivslängd, äktenskap och till och med skilsmässor i Storbritannien.



Det används till slut för att hjälpa regeringen att fördela offentlig finansiering genom att identifiera förbättringsområden och där stöd saknas i tjänster som vård och utbildning.



Årets folkräkningsfrist är söndagen den 21 mars och för första gången någonsin måste formuläret fyllas i online.

Det kan slutföras på vilken digital enhet som helst, men på grund av begränsningar för låsning kommer hushållen inte att få hjälp med det på sitt lokala bibliotek.

Folkräkningsfristen är drygt en vecka kvar (Bild: Alamy Live News.)



Ytterligare gratis support - via telefonrådgivning, sms, e -post eller webchatt - är tillgängligt från ONS.

De som kämpar kan begära att en papperskopia skickas i posten.



Pete Benton, folkräkningsdirektör för ONS, sa: 'Census 2021 kommer att ge en rik ögonblicksbild av vem vi är som en nation - befolkningens storlek och struktur, de sociala och ekonomiska förändringarna i våra liv mot bakgrund av pandemin och EU utträde, och vår anställning, utbildning och hälsa.

Du måste slutföra folkräkningen enligt lag - även om alla frågor som är markerade med & apos; frivilliga & apos; är inte obligatoriska.

'Den information som den ger kommer att informera besluten om kommande år om offentliga tjänster, inklusive sjukhus, skolor, hus och utbildning, för att möta behoven i vårt förändrade samhälle', tillade Benton.

Registrera dig för NEWSAM Money & s nyhetsbrev för de senaste råd och nyheter

Från universell kredit till löptid, anställningsrättigheter, reseuppdateringar och ekonomiskt nödhjälp - vi har alla de stora ekonomiska historierna du behöver veta om just nu.

hur gammal är fred sirieix

Registrera dig för vårt nyhetsbrev från NEWSAM Money här.

Vem måste slutföra folkräkningen?

Alla i England och Wales måste slutföra en folkräkning eller ingå i en för den plats där de bor eller vistas.

Det är ett brott att lämna falsk information eller att inte slutföra folkräkningen, och du kan få böter på upp till £ 1000.

Vad är deadline?

Undersökningen måste fyllas i i någon form senast den 21 mars. Den som inte gör det kan bli böter på 1 000 pund.

Du kan skicka in det tidigt om du vill göra det.

Vad kommer jag att bli tillfrågad?

Census är ett lagkrav som registrerats av Office for National Statistics - och det är emot lagen att ignorera det - här är allt du behöver veta, inklusive tidsfristen

Du kan begära en kopia i inlägget istället (Bild: Matt Gilley/Plymouth Live)

Nästan alla ämnen som frågades om 2011 kommer att visas igen 2021, även om formuleringen kan vara något annorlunda.

Det kommer också tre nya frågor den här gången.

Detta inkluderar veteranstatus - om respondenten någonsin har tjänstgjort i Storbritanniens väpnade styrkor; och två frivilliga frågor inklusive sexuell läggning - om respondenten identifierar sig som homosexuell, lesbisk, bisexuell, heterosexuell eller någon annan sexuell läggning; och könsidentitet - om respondentens kön skiljer sig från det kön de registrerades som vid födseln.

Etnicitetsfrågan kommer att innehålla en ny kryssruta för människor av romsk etnicitet, tillsammans med den befintliga & gypsy eller Irish Traveler & apos; kryssruta.

ONS ändrade denna vecka sin vägledning om frågan om sexuell läggning.

Undersökningen säger: 'Om du funderar på hur du ska svara ska du använda det kön som finns på ett av dina juridiska dokument, till exempel ett födelsebevis, könsgodkännandeintyg eller pass.'

Census är ett lagkrav som registrerats av Office for National Statistics - och det är emot lagen att ignorera det - här är allt du behöver veta, inklusive tidsfristen

Blanketten är obligatorisk - och alla hushåll måste fylla i den (Bild: Getty Images)

Det tillade: 'Om du är 16 år eller äldre finns det en senare frivillig fråga om könsidentitet. Detta frågar om könet du identifierar dig skiljer sig från ditt kön som registrerades vid födseln. Om det är annorlunda kan du sedan registrera din könsidentitet. '

En domare i högsta domstolen sa att vägledningen borde skrivas om för att ta bort orden 'som' och 'eller pass', för att tydliggöra att respondenterna endast ska använda det kön som registrerats på deras födelse- eller könsigenkänningsintyg.

man utd spelarbetyg

Det oberoende NHS Race and Health Observatory har också uppmanat etniska minoritetsgrupper att slutföra onlineundersökningen för att hjälpa till att få en mer exakt bild av det övergripande hälsotillståndet för hushåll i hela England.

'En förståelse för hur människor mår, särskilt under denna pandemi, kommer att hjälpa oss att avgöra hur vi hjälper dem i framtiden,' stod det.

'Vi behöver människor för att slutföra folkräkningen för att få en mer exakt bild av hälsotillstånd och vårdansvar inom svarta och minoritets etniska hushåll', säger Dr Habib Naqvi, chef för det oberoende hälsoorganet.

Hur startar jag folkräkningen 2021?

Du kan fylla i Folkräkning 2021 online här.

Om du vill fylla i en pappersräkning kan du begär ett frågeformulär i folkräkning att skickas i posten.

Se Även: