Hur man blir tubförare - och hur mycket du får betalt

Londons Tunnelbana

Ditt Horoskop För Imorgon

Pendlare väntar på att ett underjordiskt tåg kommer till London, Storbritannien

Så hur blir du en Tube -förare?(Bild: Getty)



Under året till november betalades någon £ 103,374 för att köra Tube.



Åtta andra fick betalt mer än 100 000 pund, 30 fler gjorde 80 000 pund och uppåt medan 100 betalades minst 70 000 pund enligt en begäran om informationsfrihet till Transport för London.



Grundlönen för en heltidsförare är 52 972 pund - men 3 000 tjänade mer än 60 000 pund när bonusar, pensioner och övertid inkluderades.

Åh, och du får också 43 dagars semester om året och en 36-timmarsvecka-men jobbar upp till 17 helger i rad, med mycket tidiga och sena skift och långa koncentrationsperioder satt ensamma i mörkret.

Sedan är det gratis årliga Tube -passet för dig och din andra hälft, med pension på full pension vid 60 eller med reducerad pension vid 50.



Utöver det är det ett av de bäst betalda jobb du kan göra utan examen-även om du måste arbeta med sociala timmar.

Så är det en kö utanför dörren till personer som ansöker om att bli Tube -förare som är längre än en av lastbilar som försöker ta sig ur Calais?



Nej. Eftersom en överenskommelse med fackföreningarna innebär att allmänheten inte har kunnat ansöka om att bli Tube -förare sedan 2008.

Läs mer

Otroliga jobb du kan göra
100 000 pund per år barnbarnjobb i BARBADOS Bästa arbetsgivare för balans mellan arbete och privatliv De 10 högst betalda jobben för kvinnor De bästa jobbförmånerna i Storbritannien avslöjade

Nackdelarna med Tube -körning

Det är dock inte alla goda nyheter. Verkligheten i jobbet innebär skift som börjar så tidigt som 04:45 och slutar så sent som 01:30.

Det finns också en alkoholfri policy i 8 timmar innan ditt skift börjar.

Du kommer också att arbeta många helger (så många som 17 i rad) och helgdagar, samt helger och du måste spendera mycket långa perioder på egen hand i mörkret och koncentrera dig med lite utrymme för fel trots vad kan vara repetitivt arbete.

Men låt inte det stoppa dig - om du fortfarande vill vara en Tube -förare, här är de två sätten du kan ansöka:

Rekryteringsprocessen

(Bild: PA)

Eftersom kandidater rekryteras internt är det bästa sättet att ansöka om att bli kundtjänstassistent.

Goda nyheter! Du kan definitivt söka en av dessa roller.

Rollerna som annonseras är 20 timmar i veckan och betalar 17 187 £ per år på permanent deltid (du skulle bara göra 4-timmarspass, från 15:00 till 18:00).

polisens radiokoder Storbritannien

Du får gratis Tube -resor för dig och en annan person som bor på din adress men 75% rabatt på nationella järnvägssäsongskort (plus pension).

En heltidsroll (vid 36 timmar i veckan) skulle betala £ 30,936 i samma takt, även om det för närvarande inte annonseras några roller. Du kan kolla här för att se om det kommer några i framtiden fastän.

När du väl är en del av systemet kan du ansöka om att bli tågoperatör.

Ett annat sätt in

En London Underground -skylt

Omväg: Det finns andra inträdesvägar att tänka på också (Bild: Getty)

En annan väg in är genom en modern lärlingsutbildning . Öppet för personer i åldern 16-18 år, lönerna kommer att variera beroende på ordningen, men betalar åtminstone minimilönen i London.

Du behöver fyra GCSE - betyg A*till C - i matte, engelska, ett modernt främmande språk (eller ett mänskligt ämne, inklusive: historia, klassiker, religionsvetenskap, teater, konst och kommunikation) och en annan GCSE att söka.

Systemet körs för närvarande inte, ansökningar öppnas igen i januari för system som börjar i september 2019- kolla in den här sidan för detaljer om scheman .

När lärlingsperioden är klar kommer du att vara en del av systemet och kunna ansöka om ett järnvägsoperatörsjobb.

Och det är det, de två sätten du kan bli en Tube -förare.

Läs mer

Tips för att få ett nytt jobb
De 25 bästa jobben i Storbritannien Hur man avslutar jobbet bra Ursäkter för att få ledigt för en intervju De vita lögnerna som kan kosta dig ett jobb

Se Även: