Hur man blir semesterrepresentant - på sommaren och vintern

Jobb

Ditt Horoskop För Imorgon

För Jamie Barnes är livet en enda stor semester-som semesterfirare året runt får han festa på stranden på sommaren och kyla i bergen under vintern.



Jag har verkligen det bästa av alla världar och alla årstider, säger Jamie, 23, och försöker att inte vara för självbelåten. Jag är besatt av skidåkning och älskar ändå utmaningen och spänningen i en sommarort.



Under de senaste två åren har han arbetat för TUI UK (Thomson Holiday Travel Group) och hotfoot det runt de bästa platserna i Europa från Italien till Mallorca och från italienska till de franska Alperna.



I år slutade han i Magaluf den 1 november och den här veckan sluttade han till Val Thorens i de franska alperna som skidombud för Crystal.

Det är en ganska snäv vändning, ler han. När han får ledigt vill Jamie inget mer än att komma hem till Montgomery, Powys i Wales.

Jag får inte hemlängtan när jag är borta, men jag tycker om att gå hem, se mina vänner och familj - och äta vanlig mat.



Han kan få tag på sin favoritmat på de flesta platser - till ett pris: Ostkostnaden på Mallorca är utpressad.

Jag blir dock ryckig hemma - en vecka eller så räcker dock, då kliar jag i att komma ut igen.



amanda holden och les dennis

Jetsetting åt sidan, det är mångfalden av jobbet som Jamie älskar, även om hans timmar kan vara långa och det finns det stora ansvaret för att se till att semesterfirare har den bästa tiden som möjligt.

Den största skillnaden är att det bara finns en ankomstdag i en skidort, men på vissa sommarorter kommer kunderna nästan varje dag.

Han har dock svårt att välja en favoritsäsong.

Vintern handlar om skidåkning och du får gott om tid att träffa backarna, vilket jag älskar.

Men under sommaren handlar det om fantastiska nya upplevelser och att träffa människor. På sommaren lär vi känna kunderna lite bättre och spelar en massiv roll i deras semester vilket verkligen är givande.

Jag älskar båda jobben och kunde inte göra ett året runt. Men jag tror att skidor bara stjäl det åt mig. Med ski är alla där av samma anledning, åker skidor och spenderar varje dag på att göra det och prata om det du älskar.

Det var backarna som lockade Jamie till hans drömjobb.

Jag var desperat efter en förändring. Jag har tillbringat tre år som egen företagare inom ståltillverkning. Det var erfarenhet men det var inte riktigt för mig. Jag tog steget och gjorde min första skidsäsong.

Jag har aldrig varit förut men hade alltid velat prova. Det skulle bara vara en säsong eller två, att se några olika platser och bestämma vad jag ville göra i framtiden.

är flybe detsamma som flybmi

När jag började visste jag att jag hade hittat mitt drömjobb.

Varje dag ger nya upplevelser.

Du vet aldrig vad som kommer att hända, för du har att göra med så många olika människor.

Från att omorganisera en efterlämnad kundresa hem till att hjälpa en kund att planera det perfekta sättet att föreslå, måste du alltid tänka på dina fötter. Jag älskar allt med jobbet och jag är sugen på resor.

BETALA BOX

Resortrepresentanter kan tjäna från £ 11 000 per år till £ 15 000 eller mer. De har också gratis boende och försäkring.

BARA JOBBET

Att vara en representant behöver inte vara säsongsbetonad, många TUI Travel UK: s semesterrepresentanter arbetar i vintersol eller skidresmål medan vissa kommer tillbaka till jobbet som återförsäljare eller på huvudkontoret.

TUI rekryterar nu - gå till www.tuitraveljobs.co.uk

Jamies tips för topparna

1. Var öppen-du får inte mycket val om din utväg, men vart du än går kommer det att ge en upplevelse och en möjlighet.

2. Bara gå för det. Om det är något du tror att du skulle vilja göra, tänk inte efter det, det kommer att vara ett av de bästa besluten du någonsin har fattat.

sex på ett plan

3. Tala med någon som har gjort det tidigare för råd och tips.

4. Förbered. Sortera ut de tråkiga sakerna som internet och telefonbank innan du åker, inte många bankomater utomlands kommer att berätta ditt saldo, så det kan vara svårt att hålla reda på.

5. Välj din säsong noggrant. Tänk på vad det är du vill få ut av din tid borta.

Se Även: