Hur ABBA: s skilsmässor slet sönder bandet efter Agnetha och Björns '' manglade '' splittring

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

ABBA: s Agnetha Faltskog och Björn Ulvaeus borde fira sitt 49 -åriga bröllopsdag idag.



De tidigare bandkamraterna knöt den 6 juli 1971, ett år innan de fortsatte att bilda sitt topplista tillsammans med ett annat par, Anni-Frid Lyngstad och Benny Andersson.



Den begåvade fyrkanten katapulterades till världsberömmelse efter att de vann Eurovision Song Contest 1974.



Deras bakkatalog är ett av de mest igenkännliga bandet någonsin i historien, och det har skapat en enorm Broadway- och West End-musikal, samt två hitfilmer med stjärnbesökta skådespelare.

Men det var när båda paren begärde skilsmässa som gruppen var dömd att dela sig.

Agnethas splittring från Björn lämnade henne i behov av terapi (Bild: NEWSAMpix)



Agnetha och Benny splittrades 1979, och hon behövde terapi efter uppbrottet.

En artikel från 2008 från The Evening Standard hävdade att Agnetha var känslomässigt 'förkyld' efter hennes splittring från Björn.



Exerna, som hade två barn, delade sig på höjden av sin berömmelse och Björn fick en ny flickvän inom en vecka, vilket lämnade Agnetha i behov av rådgivning.

Det var under denna tid som ABBA: s uppbrottslåt The Winner Takes It All släpptes, där Agnetha sjöng de gripande orden 'Säg till mig att hon kysser som jag brukade kyssa dig?'

De gifte sig ett år innan de bildade ABBA (Bild: Paris Match via Getty Images)

Agnetha talade om låten 2013 och sa: ”Björn skrev den om oss efter att vårt äktenskap gick sönder. Det faktum att han skrev det exakt när vi skildes är riktigt rörande.

'Jag hade inget emot. Det var fantastiskt att göra den låten eftersom jag kunde sätta på en sådan känsla. Jag hade inget emot att dela det med allmänheten. Det kändes inte fel. Det finns så mycket i den låten. Det var en blandning av vad jag kände och vad Björn kände men också vad Benny och Frida gick igenom. '

kattunge och höften

Det hävdades att bandet återvände till studion 1982 men insåg efter båda skilsmässorna att det inte längre var roligt att vara ABBA.

ABBA blev världsberömd efter att ha vunnit Eurovision 1974 (Bild: Getty Images)

Agnetha sades ha svårt att flyga och tyckte att hennes fans var alarmerande. Det rapporterades att hon led av skrämmande dagdrömmar där hennes beundrare tog sig till henne och 'förtärde henne vid liv'.

I artikeln stod det: 'Hon var orolig för att hon var borta från sina barn, Linda och Christian, när de var så unga. Och hon var aldrig lika bekväm socialt som de andra - hennes engelska var inte lika bra, så hon kämpade ibland.

Medan Anni-Frid festade, var hennes rival på scenen i helvetet: orolig, blyg och överväldigad. Inte konstigt att tjejerna inte alltid var de bästa vännerna.

'En betydande tid har behövt gå för att hon ska förlåta sina bandkamrater för deras del i hennes plåga.'

De skilde sig 1979 (Bild: Paris Match via Getty Images)

angie bowie storebror

ABBA gick sönder efter att Frida och Benny också skilde sig (Bild: Redferns)

Efter deras splittring träffades inte bandet igen förrän 2008 vid den svenska premiären av filmen Mamma Mia !.

Agnetha talade en gång om hur hennes splittring från Björn målades som en 'lycklig skilsmässa' men att det var allt annat än.

Hon skrev i sin bok 1997 som jag är: 'Vi sa alltid till media att det var en & apos; glad & apos; skilsmässa, vilket naturligtvis var en front ... uppenbarligen vet vi alla att det inte finns sådana saker som lyckliga skilsmässor, särskilt när det är barn inblandade.

Läs mer

Showbiz -redaktörens val
Tårfyllda Kate säger att barn har & apos; förlorat pappa & apos; Jeff delar snap av lookalike Freddie Depp avslutade Amber -äktenskapet över en bajs Kate Garraway bekräftar GMB -återkomsten

'Ovanpå det var vårt i full bländning av media. Men än idag ångrar jag inte att jag splittrades. Anledningen bakom vår separation är en av de sakerna som jag definitivt inte vill gå in på.

Anni-Frid och Benny var förlovade i nio år innan de knöt knuten 1978, men de skilde sig 1981. ABBA splittrades 1983.

Se Även: