HMRC -skatteåterbäringsbedrägerier gör omgångarna igen - hur vet jag om e -postmeddelandet eller telefonsamtalet du får är verkligt

Hmrc

Ditt Horoskop För Imorgon

Bedrägliga e -postmeddelanden som påstås komma från skattemannen har svept på internet i flera år och lovat rabatter och återbetalningar, som aldrig fanns i första hand.



Meddelandena som har varit kända för att ta form av mejl, sms och till och med telefonsamtal, påstår att personen är skyldig pengar - upp till tusentals.



I vissa fall kräver den som ringer en & apos; utestående betalning & apos; är skyldig - och om den inte betalas omedelbart - kan leda till att de grips.



Hoten kan kännas helt verkliga, men HMRC har vid ett flertal tillfällen varnat för att det aldrig skulle ringa kunder & apos; out of the blue & apos; att betala en skatteräkning eller kräva tillbaka pengar. I de flesta fall kommer det inte heller att ge dig någon återbetalning via e -post.

billiga karibiska semester 2015

Vi har tittat på några av de stora riskerna som finns just nu.

1. & apos; Betala din skuld i iTunes -kuponger & apos;

Det har kommit över 1500 rapporter om iTunes- och HMRC -bedrägerier



I mars utfärdade HMRC en varning till hushållen om en telefonbedrägeri som tvingade människor från tusentals pund.

HMRC sa att kriminella utger sig som skatteinsamlare för att rikta in sig på utsatta och äldre människor via telefon.



Under själva samtalet fick offren veta att de var skyldiga stora summor pengar som bara kunde återbetalas genom digitala kuponger och presentkort, till exempel de som används för Apples iTunes Store.

De blev tillsagda att gå till en lokal butik, köpa kuponger och sedan läsa in inlösningskoden via telefon.

HMRC sa att bedragarna ofta använder skrämsel för att få vad de vill, hotar att ta beslag av offrets egendom eller involvera polisen.

De allra flesta offren är över 65 år och led i genomsnitt en ekonomisk förlust på 1 150 pund vardera

Conmen säljer sedan dessa eller använder detaljerna för att göra högköp på offrets bekostnad - vilket då inte är spårbart.

I en varning sa HMRC att det skulle aldrig begära avveckling av skulder genom en sådan metod.

Angela MacDonald vid HMRC sa: 'Dessa bedragare är mycket självsäkra, övertygande och fullständigt hänsynslösa. Vi vill inte se någon falla offer för denna bluff strax före jul. Det är därför vi arbetar nära brottskämpar för att säkerställa att skattebetalarna vet hur de ska undvika det.

Dessa bedrägerier byter ofta sårbara människor. Vi uppmanar människor med äldre släktingar att varna dem om denna bluff och påminna dem om att de aldrig ska lita på någon som ringer dem ur det blå och ber dem att betala en skatteräkning.

2. HMRC återbetalar textmeddelanden

HMRC: s intäkter och tullar

Meddelandena räcker för att få någon att få panik (Bild: Getty)

HMRC startade ett pilotprojekt i april 2017 för att bekämpa bedrägliga textmeddelanden efter att ha upptäckt hur utbredd det hade blivit.

Målet var att stoppa och fånga de kriminella, innan de ens fick chansen att nå folks telefoner.

Texterna i fråga lovade ofta falska påståenden som skatterabatter - och många av dem är fortfarande i omlopp.

morrisons beer adventskalender 2018

De visas ofta under en & apos; HMRC & apos; tråd på din telefon och när den öppnas innehåller den länkar som kan samla in personlig information eller sprida skadlig kod. Detta kan i sin tur leda till identitetsbedrägeri och stöld av människors besparingar.

I mars utfärdade HMRC en varning som påminde människor om att de aldrig kommer att kontakta skatteåterbäring via sms eller e -post.

HMRC: s chef för kundtjänster, Angela MacDonald, sa: 'När e -post- och webbplatsbedrägerier blir mindre effektiva, vänder bedragare sig alltmer till sms till skattebetalare.'

Hon fortsatte: 'Vi har gjort betydande framsteg när det gäller att minska dessa typer av brott, men ett av de mest effektiva sätten att ta itu med det är fortfarande att hjälpa allmänheten att upptäcka tecken på bedrägeri.'

Läs mer om HMRC -blufftexter och hur du upptäcker dem här.

Läs mer

Ekonomiska bedrägerier - Hur man håller sig säker
Pensionsbedrägerier Dating bedrägerier HMRC -bedrägerier Bedrägerier på sociala medier

3. Falska webbplatser

Copycat -webbplatser har varit kända för att klona onlinegiganten Amazon, stora gatukedjor och till och med passkontoret.

Listan innehåller HMRC som tidigare har varnat användare för falska, digitala självutvärderingswebbplatser och formulär.

Kom ihåg att med självdeklarationer från HMRC måste du registrera dig antingen på eller offline på ett skattekontor innan du kan betala.

Du kan göra det online, här .

4. Skapa ett 'Government Gateway -konto'

Vissa webbläsare varnar dig när du klickar för att öppna länken - men andra kommer inte

Bedragare sprider sig som en löpeld över e -post och hävdar att de är allt från DVLA till Amazon, TV -licensmyndigheten, och ja, HMRC.

I e -postmeddelanden som skickas ut till människor slumpmässigt ber kriminella dem att fylla i sina skattedeklarationer online genom att klicka på länkar i meddelanden. Användaren uppmanas sedan att skapa ett 'government gateway -konto', som ber om bankinformation.

x factor auditions 2014 datum

Kunder som får ett e-postmeddelande med ämnesraden '#Refund Payment Confirmation Number' följt av ett 11-siffrigt nummer, uppmanas att rapportera och radera meddelandet omedelbart.

Detta kan göras igenom Actionbedrägeri här .

En typ av bedrägligt e -postmeddelande som för närvarande är i omlopp lyder: ”Vi skickar det här e -postmeddelandet för att meddela att vi efter den senaste årliga beräkningen av din finanspolitiska verksamhet har fastställt att du är berättigad att få en skattedeklaration på £ [summa]. För att få din skatteåterbäring måste du skapa ett Government Gateway -konto. '

Om du är osäker på hur ett nätfiske -mejl ser ut kan du se några exempel på HMRC: s webbplats här . Om du är osäker på om e -postmeddelandet är legitimt eller inte kan du göra det läs allt om hur och varför HMRC skulle kontakta dig här .

HMRC: s chef för cybersäkerhet, Ed Tucker, sa: ”Phishing -e -postmeddelanden är ett stort fokus för vårt cybersäkerhetsteam.

'De är mer än bara oönskade meddelanden; de är ett sätt på vilket brottslingar vill utnyttja allmänheten och få tillgång till sina personliga och ekonomiska uppgifter. Detta kan i sin tur leda till bedrägeri och identitetsstöld. '

Läs mer om HMRC -bluffmeddelanden, här .

Läs mer

Bedrägerier att se upp för
& Apos; fångade fortkörning & apos; lurendrejeri Texterna som ser verkliga ut EHIC- och DVLA -bedragare 4 farliga WhatsApp -bedrägerier

Skulle HMRC kontakta mig om skatteåterbäring?

HM Revenue and Customs kommer aldrig att använda texter eller mejl för att:

storebror avslutningsfest 2014
  • Berätta om skatterabatt eller straff

  • Be om personlig eller betalningsinformation

Skatteorganet sa också att det aldrig skulle sätta en siffra på den påstådda betalningen i själva meddelandet.

Om det kommer i kontakt via telefon, e -post eller sms, kommer det att be kunden att logga in på sitt konto. Om HMRC behöver kontakta dig om något konfidentiellt så skriver de till dig istället.

Jag har svarat på ett mejl: Vad ska jag göra?

Kontakta HMRCs säkerhetsteam om du tror att du har gett bort personlig information som svar på ett misstänkt e -postmeddelande eller text.

Inkludera kort information om vad du avslöjade (till exempel namn, adress, HMRC -användar -ID, lösenord) men ge inte dina personuppgifter i e -postmeddelandet.

För att kontakta HMRC: s säkerhetsteam, e -post security.custcon@hmrc.gsi.gov.uk , eller rapportera någon nätfiskeaktivitet till phishing@hmrc.gsi.gov.uk .

HMRC: s skattekontaktnummer

En vy över HMRC -kontoren (Hennes majestäts intäkter och tullar)

Orolig? Det bästa du kan göra är att prata direkt med dem (Bild: Peter Dazeley)

För att komma i kontakt med HMRC, välj din oro här och följ instruktionerna .

Alternativt kan du ringa 0300 200 3600 när som helst måndag till fredag ​​mellan 08.00 och 20.00, 8.00-16.00 på lördagar och 9.00-17.00 på söndagar.

Anmäl ett bedrägligt e -postmeddelande eller sms från HMRC

  • Du kan vidarebefordra misstänkta e -postmeddelanden till HMRC: s phishing -team: phishing@hmrc.gsi.gov.uk .

  • Om du får en text, vidarebefordra den till 60599. Textmeddelanden debiteras med din nätverkshastighet

Vad ska du göra om du tror att du har blivit lurad

Om du får ett e -postmeddelande, samtal eller korrespondens som verkar misstänkt eller om du ser ovanlig information på ditt konto, ignorera det inte.

vad betyder 911 andligt

Ändra dina lösenord och rapportera dina bekymmer till Actionbedrägeri - de kommer att kunna undersöka fallet åt dig.

Om du tror att dina bankuppgifter kan ha äventyrats, meddela din bank så snart som möjligt.

Du kan också begära en kopia av din kreditupplysning - detta kommer att visa hela din sexåriga ekonomiska historik - inklusive missbruk av din personliga information, till exempel en oidentifierad låneansökan.

Granska varje post i din kreditrapport och om du ser ett konto eller till och med en kreditsökning från ett företag som du inte känner igen, meddela kreditreferensbyrån. De erbjuder alla en gratis tjänst till offer för bedrägerier.

Se Även: