Hippy crack: Vad är lustgas och hur farlig är skrattgasen?

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Kapslarna innehåller lustgas, allmänt känd som 'skrattgas'(Bild: Universal Images Group Editorial)



Fritidsanvändningen av lustgas eller skrattgas ökar, eftersom fler och fler människor missbrukar drogen i ett försök att bli höga.



Människor andas in gasen - även känd som 'hippy crack' - från ballonger eller metallbehållare för den euforiska, smärtlindrande effekten.



Men vad detta läkemedel är och om det är farligt - eller till och med lagligt - är fortfarande ett mysterium för många.

Här är allt du behöver veta om lustgas:

Vad är lustgas?

Används över hela världen av tandläkare som anestesi, gasen anses vara en 'viktig medicin' av Världshälsoorganisationen.



verne troyer och ranae shridertejp

& Apos; skrattgasen & apos; kan orsaka hallucinationer (Bild: Getty Images Europe)

Lustgas kan också användas i motorer för att få dem att köra mer effektivt. Det är allmänt känt som 'NOS' och populariserades av Fast and Furious -filmfranchisen och tv -spel som Need for Speed.



När det används som en narkotika, kallas lustgas ofta av flera andra namn, inklusive skrattgas, whippits, hippie crack och laddare. Inandning av lustgas kallas ofta 'ballonger'.

Vad gör den?

Inandning av lustgas kan ha en euforisk effekt på en person och hjälpa dem att känna sig avslappnade.

Det är därför det används av tandläkare som ett medel för att försiktigt bedöva smärta, men det kan också orsaka hallucinationer.

Läkemedlets exakta kemiska verkan är fortfarande inte klart känd, men det är en depressiv, vilket innebär att det bromsar din hjärna och därför din kropps svar.

matthew healy denise welch

Förutom domningar och avslappning lämnar det ofta användaren oförmögen att tänka rakt, vilket orsakar skrattanfall, därav namnet skrattgas.

Det kan också leda till hallucinationer hos vissa människor, medan det för andra kan orsaka en plötslig och omedelbar huvudvärk.

Är skrattgas farligt?

Liksom alla kemikalier som påverkar din kropp kan lustgas vara skadligt.

Även om det bara har de 'önskade effekterna' kan det inte leda till mycket problem att inte kunna tänka rakt eftersom användaren kan agera farligt eller hänsynslöst och äventyra sig själv eller andra.

Läkemedlet kan till och med vara dödligt om personen upplever brist på syre.

hur gammal är nicole scherzinger

Dessa kapslar har strö över Londons gator de senaste åren (Bild: Getty Images Europe)

Detta händer när allt syre förskjuts av lustgas. Risken för detta förstärks om både munnen och näsan är täckta i en plastpåse som andas in.

Tunga användare av skrattgas kan också drabbas av vitamin B12 -brist eller anemi.

Svåra B12 -brister orsakar nervskador, särskilt i extremiteter, och kan försämra ditt immunförsvar, vilket saktar ner skapandet av nya vita blodkroppar.

Det finns också en risk att svimma när du tar läkemedlet.

inga garys kvar i Storbritannien

Riskerna med lustgas ökar om alkohol också intas. Vissa tillverkare av gasen tillsätter svaveldioxid, en giftig gas, för att avskräcka människor från att andas in gasen för att bli höga.

Är & apos; hippy crack & apos; beroendeframkallande?

Det kan vara möjligt att bli fysiskt beroende av lustgas.

Talk To Frank, en välgörenhetsorganisation för läkemedelshjälpmedel, säger att även om bevis på missbruk ännu inte är klart, tyder vissa rapporter på att människor kan längta efter gasen.

Är det lagligt?

Lustgas är en mycket använd gas inom industri och medicin, vilket får vissa att tro att det är lagligt.

Detta var fallet tills lagen om psykoaktiva ämnen trädde i kraft 2016, vilket gjorde det olagligt att leverera eller importera lustgas till livsmedel.

Dessutom, precis som många andra droger, är körning under påverkan av lustgas också ett brott, om det kan bevisas att det har försämrat din körning.

Läs mer

Senaste hälsunyheter
Forskare producerar möss från två honor Drogtest behöver bara ett fingeravtryck Sötningsmedel ökar risken för diabetes Människor dricker sin egen URINE

Se Även: