Hjärtskärande sätt som prins William svarade när prinsessan Dianas affär med James Hewitt avslöjades

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Diana och hennes äldsta son, prins William, 1994



År 1995 talade Diana i en ömtålig ärlig och explosiv intervju för Panorama och avslöjade allt från sin depression efter födseln och självskada till bulimi och otrohet.



Hon erkände att hennes förhållande till James Hewitt, en tidigare brittisk kavalleriofficer, var 'mer än vänskap' och erkände att hon älskade honom.



Men hon avslöjade också att när han publicerade en bok 1994 som avslöjade deras affär, var mycket av det 'fantasi' och hon var helt förkrossad över det faktum att hon hade litat på honom.

För det mesta var hon orolig vad reaktionen från hennes två unga pojkar, Harry och William, skulle bli.

Men när boken kom på hyllorna var prins William reaktion mogen, kärleksfull och totalt hjärtskärande - trots att han bara var 12 år gammal vid den tiden.



phoebe waller-bridge tuttar
Diana och James Hewitt

Diana och James Hewitt 1994 (Bild: Rex)

När hon talade med Martin Bashir i bombintervjun Panorama sa hon: ”[James] var en stor vän till mig under en mycket svår, ännu en svår tid, och han var alltid där för att stödja mig.



'Och ​​jag blev helt förkrossad när den här boken kom, eftersom jag litade på honom och för att jag återigen oroade mig för reaktionen på mina barn.

'Det fanns mycket fantasi i den boken, och det var väldigt jobbigt för mig att en vän till mig, som jag hade litat på, tjänade pengar på mig. Jag tänkte verkligen på det.

cheryl cole rumpa tatuering

'Och ​​han ringde upp mig 10 dagar innan den kom till bokhandeln för att berätta att det inte var något att oroa mig för, och jag trodde honom dumt.

”När det väl kom fram var det första jag gjorde att rusa ner för att prata med mina barn.

'Och William tog fram en kartong med choklad och sa:' Mamma, jag tror att du har blivit sårad. Dessa är för att få dig att le igen. & Apos; '

Hertigen av Cambridge den 10 september 2018 i London (Bild: Getty Images Europe)

Bashir frågade Diana om hennes förhållande till Hewitt gick utöver en nära vänskap och hon svarade: 'Ja det gjorde det, ja.'

Sedan frågade han henne om hon var otrogen, och hon svarade: 'Ja, jag älskade honom. Ja, jag var kär i honom. Men jag blev väldigt sviken. '

Diana gav bombintervjun till påklädningsanspråk som hade gjorts om henne sedan hon skilde sig från Charles tre år tidigare, 1992.

Hon sa: 'Eftersom vi kommer att ha separerats tre år i december, och den uppfattning som har getts om mig under de senaste tre åren har varit mycket förvirrande, turbulent och på vissa områden är jag säker på att många, många tvivlar på mig .

”Och jag vill försäkra alla människor som har älskat mig och stöttat mig under de senaste 15 åren att jag aldrig skulle svika dem. Det är en prioritet för mig, tillsammans med mina barn. '

Sedan deras affär avslöjades har rykten pågått att Hewitt faktiskt är Harrys riktiga pappa.

hotell choklad adventskalender

År 2002 sa Hewitt till Sunday NEWSAM: ”Det finns verkligen ingen som helst möjlighet att jag är Harrys pappa.

'Jag kan absolut försäkra dig om att jag inte är det. Visserligen liknar det röda håret mitt, och folk säger att vi ser lika ut.

Läs mer

prinsessan Diana
Promise Wills gjordes när Diana förlorade titeln Varför Diana slutade prata med Fergie Dianas tårryckande begäran i testamente Dianas vackra familj vänder på huvudet

'Jag har aldrig uppmuntrat dessa jämförelser och även om jag var med Diana länge måste jag en gång för alla konstatera att jag inte är Harrys pappa.

'När jag träffade Diana var han redan ett litet barn.'

Se Även: