Great British Bake Off slog med 111 arga klagomål över Hermine 'fix' rad

Tv-Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Great British Bake Off väckte klagomål efter att bagaren Hermine blev övertagen i semifinalen, efter att det fanns upprördhet över att hon lämnade och medbakaren Laura Adlington stannade.



Channel 4 -showen, som krängde Peter Sawkins som vinnare på tisdagen, såg Peter, Laura och Dave Friday slåss mot det i sista veckan.



Men avsnittet tidigare såg domarna Paul Hollywood och Prue Leith besluta att Hermine skulle få hugget, och många rasande fans tyckte att detta var orättvist.



Totalt 111 tittare klagade till Ofcom över mamma-till-en Hermines axel och märkte det som en fix, med många som hävdade att Laura och Peter presterade mycket sämre än Hermine.

Hermine var förkrossad, men många tittare tyckte att hon faktiskt presterade bättre än sina andra bagare (Bild: Kanal 4)

NEWSAMOnline har kontaktat en representant för showen för kommentar.



Konditoriveckan såg Hermine falla platt när bagare blev ombedd att baka en dansk cornucopia tårta som deras tekniska utmaning.

Tårtan, annars känd som Horn of Plenty, utlöste många problem för bagarna och en massa insikter från värdarna Noel Fielding och Matt Lucas.



Peter Sawkins slog Dave Friday och Laura Adlington till pokalen (Bild: KANAL 4)

Signaturrundan var en sprudlande tårta, medan showstopper -utmaningen var att skapa en tårta gjord av mindre kakor.

Hermine förväntade sig att det skulle gå bra, med Prue som sa till henne: 'This will be your day'.

Men senare i showen sa Prue att Hermines prestation hade varit 'så nedslående'.

Men tittarna var förvirrade över hur Hermine gjorde lågt trots att Peter också kämpade och faktiskt inte skapade ett horn.

Fab-favoriten Hermine skickades hem i semifinalfasen (Bild: © Mark Bourdillon/ Love Productions)

En skrev: 'Jag förstår fortfarande inte fullt ut poängen för det tekniska. 'Hermine, din var nästan perfekt, 2: a' 'Peter, vi bad om ett horn, och du gjorde inte ett, vilket betyder att du inte passade korten. 1: a. '

'Missar jag något på grund av redigering? #GBBO #BakeOff '.

En annan tillade: 'Så Hermine var den enda som fick utmaningen att se exakt ut som förväntat och hon är tvåa ... vad ?!'.

En annan skrattade: ' #GBBO ÄR RIGGAD. HUR GÅR INTE LAURA? BULLS ** T. '

'Det faktum att Hermine har gått och Laura har inte fått mitt blod att koka. Löjligt, 'skrev en annan.

'Kan inte tro att Laura fortfarande är med i tävlingen när Hermine har krossat den sedan dag 1! Vad i helvete?' frågade en till.

Se Även: