Hays Travel -ägare som har sparat 550 Thomas Cook -butiker hyllade 'Storbritanniens bästa chef'

Thomas Cook Kollapsar

Ditt Horoskop För Imorgon

Ägaren till en av landets största oberoende resebyråer har räddat 550 Thomas Cook -butiker från att stängas idag - vilket skyddade hundratals jobb, bara veckor efter att resebyrån kraschade i likvidation.



Hays Travel grundare John Hays och fru Irene har hyllats hjältar på high street och sparat hundratals filialer, som annars skulle ha torkats på grund av företagets kollaps.



Butikerna kommer nu att öppna igen under Hays varumärke - sälja Abta och Atol skyddade helgdagar med hjälp av tidigare Thomas Cook -arbetare.



Men företagets arv går tillbaka till år.

Resebyrån började som en engångsbutik på baksidan av John & s mammas barnklädbutik, Peggy's, i County Durham, 1980.

”Då var byrån i min mammas barnklädbutik”, sa John.



sämsta skolor i Storbritannien

'Min mamma hade varit väldigt generös med att ge mig platshyra gratis på baksidan av butiken, men hon ville inte ge bort något utrymme för sina ställningar, så för att komma till resebyrån fick du arbeta dig igenom en slalomkurs med morgonrockar, babygrows, strumpor och klänningar. '

Idag hyllades han inte bara som en hjälte i resevärlden, utan också som en av Storbritanniens bästa chefer, känd för sina öppna trädgårdsfester varje sommar - och otroligt generösa bonusar.



John Hays har tagit företaget från en enda butik till ett imperium på 1 miljard pund (Bild: North News & Pictures northn)

Personalfesterna på Hays Travel är fantastiska

Så mycket att han fick en 78% VD -tillfredsställelse på rekryteringswebbplatsen Glassdoor - med arbetare som berömde det som & bra för progression & apos; och erbjuder en stark & ​​apos; fördelar & apos; schema.

Men vad är så speciellt med det?

I ett drag som ekar Richer Sounds -modellen , John gjorde sig ett namn för två år sedan när företaget - som började med första års försäljning på bara 812 pund - nådde 1 miljard pund.

vad betyder 13 andligt

Han markerade tillfället genom att ge varje anställd en bonus på 100 £ för varje tjänstår.

I år öppnade paret trädgården i sitt Whitburn -hem för att välkomna hundratals anställda till ett stort firande.

Företaget har arrangerat en årlig trädgårdsfest för personalen i årtionden, men årets evenemang var det största hittills, med 580 anställda som gick ner på John och Irenes trädgård, där de njöt av en eftermiddag med prosecco, en grisstek och underhållning från coverband Foxx.

Det markerade också Johns 70 -årsdag.

Hays Travel grundare John fyllde 70 i år och ställde upp med personal på en stor fest i hans trädgård

Vi har hållit trädgårdspartier i mer än 30 år nu, sa han.

Det började som bara en grill i trädgården för en handfull personal att tacka för allt hårt arbete.

I år ville jag fortfarande säga tack, men det var en lite större affär, med nästan 600 personer som festade eftermiddagen borta.

Jag älskar absolut att se alla njuta.

Och det var en särskild höjdpunkt på eftermiddagen för musikälskaren John.

Lagarbete: Idag är företagets årliga omsättning mer än 1 miljard pund och det sysselsätter mer än 1700 personer (Bild: Newcastle Journal)

Jag kände mig särskilt känslosam när bandet överraskade mig med en återgivning av en av mina favoritlåtar - Wonderwall av Oasis - för att fira min 70 -årsdag som kommer, sa han.

Det var underbart att se ut att se alla fantastiska människor som jag arbetar med att sjunga och svaja med.

ballong d eller röster

Jag känner mig väldigt lycklig och väldigt stolt.

The Hays berättelse

Hays Travel öppnade sin andra butik i Sunderland 1982, två år efter öppnandet på baksidan av Johns mammas butik (Bild: North News & Pictures northn)

Nu mer än 40 år gammal gjorde Hays sin närvaro på high street 1980, innan han öppnade en andra filial i Vine Place, Sunderland två år senare. År 1987 hade företaget sju butiker.

Ett bredare företag - Hays Travel Independence Group - bildades sedan 1995, och företaget introducerade läxor 1997.

Det flyttade nyligen till ett helt nytt huvudkontor i Sunderland och driver nu från 190 egna filialer i Storbritannien.

På onsdagen, drygt två veckor efter kollapsen av Thomas Cook, meddelade Hays Travel planer på att förvärva totalt 555 Thomas Cook-butiker runt om i Storbritannien, vilket ger cirka 600 tidigare Thomas Cook-arbetare återanställning.

Företaget har redan anställt 421 Thomas Cook -anställda och har gjort ytterligare erbjudanden till dussintals fler.

John, examen från Oxford University där han läste matte, är verkställande direktör och grundare av företaget (Bild: Kvällstidning)

David Chapman, officiell mottagare, sa: ”Jag är glad att kunna meddela att vi har nått en överenskommelse med Hays Travel om att förvärva hela Thomas Cooks brittiska detaljhandel, omfattande 555 butiker över hela landet. Detta är ett viktigt steg i likvidationsprocessen, eftersom vi försöker förverkliga företagets tillgångar.

Jim Tucker, på KPMG och gemensam specialchef för Thomas Cooks detaljhandel, sa: ”Detta är ett extremt positivt resultat, och vi är glada över att ha fått detta avtal. Det ger återanställningsmöjligheter för ett betydande antal tidigare Thomas Cook-anställda och säkrar framtiden för detaljhandelssajter upp och ner på Storbritanniens high street.

diana och james hewitt

Läs mer

jane chapman jeremy corbyn
Topppengar
Morrisons säljer påskägg för 25p Avlöningsdag bekräftad KFC öppnar åter 100-tal butiker för leverans Supermarkets leveransrätt förklaras

”Vi är glada över att ha uppnått detta inom en kort tidsram och i samband med en komplex likvidationsprocess, som är ett bevis på mycket hårt arbete från ett antal parter.

'Under de kommande veckorna kommer vi att arbeta nära med Hays Travel och hyresvärdar för att säkerställa en smidig övergång av butiksfastigheten.'

John och Irene Hays, verkställande direktör och gruppordförande för Hays Travel Limited, sa: ”Thomas Cook var ett mycket älskat varumärke som anställde begåvade människor. Vi ser fram emot att få arbeta med många av dem.

TSSA: s generalsekreterare, Manuel Cortes, hyllade affären som kommer att rädda hundratals jobb.

'Det här är mycket välkomna nyheter som erbjuder verkligt hopp om återanställning till tidigare Thomas Cook -detaljister, varav många är våra medlemmar', sa han.

Vi har varit tydliga från början att Thomas Cook var ett starkt varumärke och att det var troligt att delar av verksamheten skulle kunna gå vidare som en fortsatt verksamhet.

I hela branschen var talangen, engagemanget och kompetensen hos våra medlemmar som arbetade för Thomas Cook välkänd och jag tvivlar inte på att de kommer att ge Hays samma engagemang.

Vi kommer nu att gå snabbt för att samla in mer information om affären och söker ett brådskande möte med Hays om den roll vår fackförening kan spela för att stödja vad som kommer att bli en betydande expansion för dem över våra gator.

Se Även: