Richer Sounds -ägaren överlämnar kontrollen över företaget och en massa pengar till personalen

Anställningsrättigheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Personalen på musikbutiken blev precis rikare(Bild: UIG via Getty Images)



Fram till nu har Richer Sounds ägt till 100% av dess grundare, Julian Richer.



Men 60-åringen har bestämt sig för att det är dags att göra saker och ting lite mer lika på arbetsplatsen-meddelar för personalen att han ger dem kontroll över företaget.



Premiership prispengar 2014

”Idag meddelade vår grundare Julian Richer att han överlämnar kontrollen över verksamheten till personalen. Richer Sounds är nu ett av de största brittiska företagen som anammat anställdas ägande under de senaste åren, säger företaget.

Min far föll död vid 60, så jag är väldigt angelägen om att detta ska hända under min livstid, Richer - som grundade kedjan när han bara var 19 - berättade för The Guardian .

caroline flack harry stilar

Jag kände att tiden var rätt, snarare än att lämna den tills jag inte är i närheten, för att säkerställa att övergången går smidigt och jag kan vara en del av den. Jag bryr mig fortfarande, men det är dags för nästa generation.



Julian Richer har alltid älskat musik - här uppträder han med sitt band Ten Millennia (Bild: WireImage)

Så i stället överförde han 60% av sina aktier till en fond som ska drivas på uppdrag av butikens personal.



Mer än så ger han dem alla en bonus - värt 1 000 pund för varje år de har arbetat för TV- och hifi -företaget, med en genomsnittlig utbetalning på 8 000 pund.

vad gör leona lewis nu

Några av dem - som har arbetat där i mer än 20 år - kommer att få mycket mer än så.

Detta är att tacka lojala, hårt arbetande kollegor, sa Richer.

(Bild: Läsa titlar)

Richer Sounds grundades 1978 och har nu mer än 50 butiker över hela Storbritannien.

Ägs av sin grundare, har det alltid varit ett av de mer framåtblickande företagen när det gäller hur det behandlar sin personal.

Nolltidskontrakt är förbjudna, levnadslönen omfattas grundligt, löneskillnaderna mellan kvinnor och män gynnar faktiskt kvinnor, det har semesterboenden över hela världen som anställda kan använda, liksom en 'Helping Hand Fund' om personal hamnar i ekonomiska svårigheter.

mario falcone giovanna fletcher

Det betalar också sina leverantörer i tid, är ackrediterat av The Fair Tax Mark för att betala skatt och rapportera vår skatt transparent och har en omfattande miljöpolicy. Åh, och det donerar 15% av all vinst till välgörenhet.

'Vår verksamhet bygger på de etiska principerna om att vara anständiga, ärliga och ärliga och förhoppningsvis går igenom allt vi gör', heter det på Richer Way, avsnittet på företagets webbplats.

Det ansluter sig nu till John Lewis med personalen som kontrollerar företaget de arbetar för - även om Julian Richer kommer att stanna kvar en stund som verkställande direktör medan det nya förtroendet tar kontrollen.

Läs mer

Topp pengar historier
Morrisons säljer påskägg för 25p Avlöningsdag bekräftad KFC öppnar åter 100-tal butiker för leverans Supermarkets leveransrätt förklaras

Se Även: