Värmepumpar för halva priset och '£ 4000 bidrag' planeras att förbjuda gaspannor till 2025

Energiräkningar

Ditt Horoskop För Imorgon

Hushållen kommer att kunna uppgradera sina pannor för tusentals pund mindre än det nuvarande priset genom åtgärder som införs för att göra hem mer miljövänliga.



Gröna kampanjörer säger att priset på gaspannalternativ som värmepumpar kommer att bli billigare inom månader, så att människor kan uppgradera sitt hems energiklass under bredare planerar att torka ut alla gaspannor till 2025 .



Husägare hade tidigare uttryckt farhågor om att installationen av nya pannor skulle kosta dem tusentals pund, men kampanjerna på torsdagen sa att det inte skulle dröja länge innan priset sänks till överkomliga nivåer.



Just nu värmepumpar kan sätta tillbaka husägare i genomsnitt 10 000 pund, men genom att göra fler av dem i Storbritannien är företagen övertygade om att priset kommer att halveras inom 18 månader till cirka 5500 pund .

alex scott jamie redknapp

Och tillsammans med nya statsbidrag på 4 000 pund kan det innebära att kostnaden för en ekovärmepump kan vara så låg som 1 500 pund - priset på vissa pannor.

Traditionella pannor förbjuds

Traditionella pannor står inför att bli förbjudna i kampen mot klimatförändringar (Bild: Getty)



Experter säger också att värmepumpar är effektivare än gaspannor, har färre delar och är säkrare.

Octopus Energy investerar 10 miljoner pund för att bygga Storbritanniens första stora utbildningscenter för värmepumpingenjörer, vilket skapar tusentals nya jobb i en framväxande sektor.



ny fa cup trofé

Greg Jackson, VD och grundare av Octopus Energy, sade igår: 'Idag är de dyra eftersom det är en stugbransch, men Octopus borde kunna halvera priset under de närmaste åren och vi tror att de kommer att hamna kostar ungefär samma som gaspannor.

'Driftskostnaderna kommer förhoppningsvis att sjunka också, eftersom regeringen förväntas ta bort några av de gröna skatterna från elräkningarna.

Det här handlar inte bara om att förhindra klimatförändringar - det handlar om att ge oss billigare, säkrare, renare och mer tillförlitlig uppvärmning. '

454 ängelnummer betydelse

Ministrarna förväntas också bekräfta ett incitament på 4 000 pund per hushåll för dem som installerar en miljövärmepump från och med nästa mars.

Ministrarna förväntas också bekräfta bidrag för dem som installerar en ekovärmepump från och med nästa mars

Ministrarna förväntas också bekräfta bidrag för dem som installerar en ekovärmepump från och med nästa mars (Bild: ANP/AFP via Getty Images)

Vad är dina tankar? Låt oss veta i kommentarerna nedan

Regeringen vill installera 600 000 värmepumpar i Storbritanniens hem år 2028, vilket kommer att innebära en enorm uppgång.

Leon Hermanson, senior Met Office -forskare, sade i går: 'Tiden rinner ut för den starka åtgärd som vi behöver nu.'

Boris Johnson har också uppmanat företag att kliva upp på plattan och anmäla sig till nya gröna mål inför COP26 i höst.

arsene wenger lång päls

NatWest kommer att ansluta sig till Google, Scottish Power och BT för att anmäla sig till löftet att halvera sina utsläpp till hälften före 2030 och nå noll år 2050 eller tidigare.

PM sade: 'Varje steg som ett litet företag tar på sin resa mot netto-noll ökar-inte bara för att skydda planetens hälsa utan också för att framtida säkra sin verksamhet och uppmuntra nya investeringar, nya kunder och nya möjligheter till tillväxt . '

Registrera dig för NEWSAM Money & s nyhetsbrev för de senaste råd och nyheter

Från universell kredit till löptid, anställningsrättigheter, reseuppdateringar och ekonomiskt nödhjälp - vi har alla de stora ekonomiska historierna du behöver veta om just nu.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev från NEWSAM Money här.

Se Även: