Haas-chefen tar tillbaka anklagelserna om 'vit Ferrari' och gör 'kopiera det bästa' påståendet

Formel 1

Ditt Horoskop För Imorgon

Guenther Steiner gav ett typiskt ärligt svar på anklagelser om att hans Haas laget har kopierat Ferrari i sin senaste biluppgradering.



Det amerikanska laget gav Kevin Magnussen en uppdaterad VF-22 för Ungerns Grand Prix , fastän Mick Schumacher fick vänta. Och många kunde inte låta bli att lägga märke till att den, åtminstone visuellt, har en hel del egenskaper som även finns på Scuderias F1-75.



Haas är redan kund till det italienska teamet, som levererar sina motorer, växellådor och fjädringssystem. Deras bilar fick smeknamnen 'vita Ferraris' efter att ha dykt upp i Budapest med ännu fler delar i Ferrari-stil – och Steiner har inte ansträngt sig för att dölja sitt teams önskan att basera sin design på en av de snabbaste bilarna på nätet.



bästa volymgivande schampo i Storbritannien

Frågade av dansk tidning Extra tidning om Haas var inspirerad av Ferrari-designen, svarade han: 'Jag skulle säga ganska mycket, ja. Är det något fel med det? Om någon anklagar oss för att kopiera något, ger jag alltid samma svar: 'Ska vi kopiera Williams ?' Jag vill inte förolämpa Williams, men det är ett helt annat koncept och de ligger bakom oss i världsmästerskapet.

'Om du ska kopiera något, då det bästa, och det är Ferrari och Red Bull Racing just nu. Vår bil har samma drivenhet som Ferrari, samma växellåda och samma fjädring. Så varför ska vi kopiera något annat? De kör också Grand Prix-segrar, så det är uppenbart.'

Magnussens uppgraderade bil gjorde inte så mycket avtryck i Ungern. Dansken slutade utanför poängen och två platser efter lagkamraten Schumacher, även om hans lopp hämmades något av en svart och orange flagga som tvingade honom att bryta efter att ha skadats i de inledande etapperna.



ben och stephanie gifte sig vid första ögonkastet
 Magnussen tror att uppgraderingarna kommer att hjälpa Haas under den andra delen av säsongen
Magnussen tror att uppgraderingarna kommer att hjälpa Haas under den andra delen av säsongen ( Bild: REUTERS)

Trots ett nedslående resultat såg Magnussen tillräckligt av uppgraderingarna, som kommer att finnas på båda bilarna nästa gång på Spa, för att vara optimistisk. 'Det ser mer ut som en hit', sa han. 'Vi samlade in vad vi kunde i helgen vad gäller tester och data. Vi har sett en del positiva saker, men vi behöver lite mer tid för att få ut lite mer varvtid.

kyrkoherden i dibley cast

'Vi har åtminstone gjort en uppgradering som beter sig som förväntat och har potential. Det är ett bra steg. Och det ser inte ut som att vi har tagit ett steg tillbaka. Det ser faktiskt redan ut som ett litet steg framåt, även om vi som team har varit lite utom oss själva i helgen. Men det verkar som om min bil är lite bättre vilket är positivt.'



När det gäller den andra halvan av säsongen var han inte villig att spekulera för mycket om vad det kan hålla för Haas. Han tillade: 'Jag försöker att inte ha för många förväntningar. Jag går in i det med ett öppet sinne och ser vad vi kan göra. Det är bara spännande att se om vi kan nå målet.'

Se Även: