Zhou Guanyu kastar ljus över Oscar Piastris situation och är 'glad' över att han lämnade Alpine

Formel 1

Ditt Horoskop För Imorgon

Zhou Guanyu är ännu gladare över att han lämnade alpina när han tittar på lagets motstånd med Oscar Piastri på långt håll.



23-åringen fick sitt Formel 1 debut av Alfa Romeo den här säsongen, och har imponerat trots en hel del otur när det gäller bilens tillförlitlighet. Och han är ganska säker på att han inte skulle ha blivit Kinas första stjärna någonsin i sporten i år om han inte hade tagit beslutet att lämna Enstone-laget.



'Jag har blivit helt frisläppt', sa han Racer . 'Allt fungerade väldigt bra, för mitt kontrakt gick ut i slutet av förra året och det var upp till oss båda om vi ville fortsätta, men då fanns det en möjlighet med Alfa.



england v tjeckiska republiken tv

'Så affären var definitivt inte att fortsätta med Alpine, eftersom jag inte såg någonstans jag kunde ha en plats för nästa år eller för i år. Och Alfa och Alpine är ganska stora konkurrerande varumärken – inte bara i Formel 1 utan i allmänhet .

'Det var inte lätt att ta sig ur Alpine men jag är väldigt glad att allt fungerade bra för om jag hade ett år till skulle jag vara lite fast, samma sak nu med Oscar. Så det är inte det bästa för mig. Jag känner att det fanns en möjlighet här så jag valde det, och jag tycker att det var ett väldigt bra beslut.'

bästa produkterna för torrt hår

Dessa ord, och Piastris agerande de senaste dagarna, ger intrycket att utvecklingsdrivarna på Alpine känner att möjligheterna inte finns där. Australiensaren ser ut att ha skadat sin relation med det franska laget kraftigt i kölvattnet av hans offentliga avslag på en garanterad plats 2023 .



 Oscar Piastri nekade Alpine's claim that they had signed him for the 2023 season
Oscar Piastri förnekade Alpines påstående att de hade värvat honom för säsongen 2023 ( Bild: NurPhoto via Getty Images)

Piastri har varit deras reservförare i år trots att han vunnit F2-titeln. Och tills det tillkännagavs det Fernando Alonso skulle åka för Aston Martin istället för att förnya med Alpine, hade teamet för avsikt att behålla den erfarna spanjoren och låta deras yngre förare lämna på ett låneavtal, med största sannolikhet för att Williams .

senast sett gömman för whatsapp

Men hans chef Mark Webber har förhandlat med sin gamle vän Andreas Seidl kl McLaren och ser ut att ha fått honom en plats. Teamet kommer nu att försöka förhandla fram en pay-off med Daniel Ricciardo att säga upp sitt kontrakt ett år i förtid för att ersätta honom med den yngre Aussie.



Men den tidigare Red Bull-stjärnan kommer sannolikt inte att sakna erbjudanden, som fyra lag har tagit kontakt med honom under de senaste två veckorna ensam. En av dem tros vara alpin , som skulle överväga att ta honom tillbaka till Enstone-upplägget två år efter att han lämnade för McLaren i första hand.

Se Även: