Daniel Ricciardo har 'fyra lag som låter honom' bland Oscar Piastris McLaren-länkar

Formel 1

Ditt Horoskop För Imorgon

Minst fyra lag rapporteras överväga Daniel Ricciardo skall McLaren frestas att ersätta honom med alpina avhopparen Oscar Piastri inför säsongen 2023.



Ricciardo är kontrakterad till slutet av nästa säsong, och har varit tydlig med sin önskan att se det trots hans kamp för konsekvens. McLaren har offentligt stött australiensaren, men vd Zak Brown avslöjade tidigare i år att det finns 'mekanismer' på plats för att bryta banden tidigt om så önskas.



Och han kan vara frestad att göra just det, mitt i rapporter om att teamet har varit i förhandlingar med Piastris mentor Mark Webber . Given Piastris fantastiska vägran av en 2023-plats med nuvarande arbetsgivare Alpine, tror man att F2-mästaren redan har en plats uppradad någon annanstans, troligen hos McLaren.



euromillions resultat ikväll Storbritannien

Ricciardo kan mycket väl finna sig själv inför yxan på McLaren, men även om han släpptes behöver han inte frukta för sin Formel 1-framtid. Enligt ESPN , fyra lag har varit i kontakt med honom under de senaste två veckorna för att ta reda på hans tillgänglighet.

En av dem kan mycket väl vara Alpine själva, som nu befinner sig i en knepig situation. Inom loppet av bara 48 timmar tappade de nuvarande förare Fernando Alonso till Aston Martin och avvisades av reservföraren Piastri, som var deras nummer ett val för att ersätta den avgående spanjoren.

nationella lotterinummer lördag

Ricciardo lämnade Enstone-teamet för att ansluta sig till McLaren för säsongen 2021, efter att ha tillbringat två år där när de stämplades som Renault. Han brände broar med tidigare chefen Cyril Abiteboul i processen, men lagets ledarskap har förändrats sedan dess och han har inga bråk med vd Laurent Rossi eller teamchef Otmar Szafnauer.



 Alpinjunioren Oscar Piastri kan ersätta Ricciardo
Alpinjunioren Oscar Piastri kan ersätta Ricciardo ( Bild: Getty Images)

Den senare medgav till och med att dörren skulle vara öppen för en potentiell återkomst 2023 om Ricciardo skulle behöva hitta ett nytt hem. 'Jag menar, om du tittar på Fernando, till exempel, kommer han och går, och jag tror att det händer andra förare också,' sa han.

'Och jag tror inte att det är ett problem alls. Jag tror att det vi behöver fokusera på är, som jag säger, planerna som vi har för de kommande åtta eller nio loppen.



justin timberlake och janet jackson

'Vi måste se till att vi kompletterar den planen med den bästa föraren vi kan, och det finns några alternativ för oss. Och vi sätter in den bästa föraren bredvid Esteban [Ocon], så att vi kan flytta framåt mot det vi har planerat.'

Se Även: