Hur många dagar kvar till jul 2017? Här är vår nedräkning och antalet sovplatser vi har kvar till juldagen

Jul

Ditt Horoskop För Imorgon

Spara inte upp skulden elände



De säger jul börjar tidigare varje år . Så här är en trevlig saklig påminnelse om hur långt det är. Presentannonser i juli? Julpynt i september? Julgranar i november?



Nu kan du räkna ut exakt hur långt före jul de är. Vi vill bara hjälpa.



Lite närmare tiden kan detta vara användbart för att förbereda julmiddagen och räkna ut när man ska börja tina kalkonen.

Det är nu 4 sovplatser kvar tills vi vaknar den 24 december till juldagen!

Jul

Kommer att vara här



0

Dagar



0

Timmar

0

minuter

0

Sekunder

Planera din shopping

Shoppare bör börja planera inför julen tidigt om de vill undvika att sluta året i skuld, har analytiker varnat.

Även om den typen av planering kan verka alldeles för noggrann för de flesta, kan bryta julkostnaderna till mer prisvärda månadsbitar hjälpa kunder att undvika problem senare.

De Rådgivning om pengar fann att mer än sex miljoner britter hamnade efter med sin ekonomi i januari i år när alltför stora utgifter för högsäsongen kom ikapp dem.

Standard Life: s sparsexpert, Jamie Jenkins, erbjuder fem tips för att hjälpa kunderna att se till att de undviker skuldsmäll denna gång.

Julunderhållningsvaror

  1. God jul Ya Filthy Animal t-shirts och tröjor , £ 16,80
  2. Glad pappa gratulationskort , £ 2,37
  3. Låt det snöa Jon Snow t-shirt och tröjor , £ 14,99
  4. Christmas Cheer Elf iPhone fodral och skal , £ 25
  5. OMG SANTA! Rolig tomte t-shirts och tröjor , £ 13,47

1. Börja spara nu

Extrem närbild av ett slantmynt med kopieringsutrymme

Varenda krona räknas när du julhandlar på Poundland! (Bild: Getty)

Börja lägga pengar åt sidan nu - till exempel 20 £ i veckan - så har du mycket mer tillgängligt för julhandeln. Att fysiskt lägga dessa pengar åt sidan kan verkligen hjälpa, eftersom vissa människor tycker att de spenderar mer omedvetet när de finns på deras bankkonto.

Med den typiska familjen jul kostar £ 650, lite extra sparat varje vecka kommer att hjälpa enormt komma december. Att avsätta £ 20 i veckan mellan nu och slutet av november skulle ge dig £ 150 extra för detta.

2. Boka din resa i god tid

Ett tåg korsar viadukten vid Ribblehead i Yorkshire i

Fastnar inte i snön (Bild: Andy Commins / )

Oavsett om du bokar hotell, tågresa eller flyg, kan det göra att du sänker dina kostnader i förväg. Se till att shoppa runt för olika priser - det finns massor av webbplatser som kan hjälpa dig att göra detta, t.ex. TrainLine och Billiga flyg .

De bästa europeiska julmarknaderna 2016 från Winter Wonderland till svenska läckerheter i Stockholm

3. Sätt prisgränser på presenter

Ta bort £ 30 i veckan och du kommer att få £ 450 för dina presser

En knäck mellan två

Se till att du sätter dig ner med familj och vänner för att diskutera ämnet presenter snarare än senare. Varför inte gå med på att göra en hemlig tomte i din vänskapsgrupp istället för att köpa enskilda presenter och sätta en prisgräns för familjepresenter?

Att sätta ett högsta pris är ett effektivt sätt att bidra till att ta in nuvarande kostnader, vilket gör det enklare att planera.

4. Handla smart

Stormarknadsjätten Lidl

Vem vet om kalkonen kommer från Lidl? (Bild: South Wales Echo)

katy perry stjärnkändisar

Tänk på överkomliga priser när du handlar, särskilt när det gäller den stora julmatbutiken. Kan du köpa bulk i en rabatterad stormarknad? Erbjuder din lokala slaktare eller mataffär ett sparprogram som hjälper dig att sprida kostnaden under året?

Om du köper för små barn kommer de inte att vara medvetna om priset, så det är ingen idé att gå överbord med förstklassiga presenter. På samma sätt, om du vet att någon har enkel smak, välj inte designerutrustning om de skulle vara nöjda med en mer grundläggande version.

Läs mer

Jul 2019 mat och dryck
Costa julmeny M&S julmat Tescos julmatsserie presenterades Morrisons prosecco vinner smakprov

5. Använd sociala medier för att göra ett fynd

Kvinna som arbetar på bärbar dator vid fönstret

Gott om tid för leveranser (Bild: Getty)

Logga in Twitter och skanna populära fraser och hashtags som £ deal eller £ offer - du hittar många som delar extra tips eller länkar till rabattkuponger och specialerbjudanden.

Det är också värt att följa stora märken och återförsäljare eftersom många regelbundet meddelar erbjudanden och erbjudanden som är tillgängliga via deras sociala kanaler. ASOS , FRÖKEN och Amazon är bra exempel på märken som belönar lojala kunder med rabattkoder och tidigt inträde till försäljning.

Vår plan för december

1 december: Beräkna din julbudget.

Bryt ner budgeten så att du täcker mat, umgås, presenter och transporter och räknar ut hur mycket du har råd att spendera på varje. Pengarna är knappa nuförtiden, så du kan kontakta familj och vänner för att komma överens om en gräns per gåva.

2 december: Handla online för fynd.

Webbplatser gillar pricerunner.co.uk och kelkoo.co.uk låter dig jämföra priser för samma artikel från flera olika nätbutiker.

3 december: Använd rabattkoder för rabatter på julhandeln.

En webbplats som är värd att kolla regelbundet är madaboutbargains.co.uk . Denna webbplats är för fyndjägare att dela information om erbjudanden, och innehåller även rabattkoder.

4 december: Tänk noga på elektriska gåvor

Ta dig tid att undersöka innan du köper en utökad garanti på elektriska varor du köper i julklapp. De kan vara för dyra och du täcks vanligtvis av en tillverkares garanti under det första året. En rapport av vilken? fann en bredbilds-tv har bara 6% chans att bryta ihop under de tre första åren av sitt liv.

5 december: Bli kreativ.

Varför inte prova att göra några av dina julklappar. Hemgjord chutney eller konserver kan vara bra alternativ, eller så kan du göra en omgång julpuddingar och ge dem i present. Titta runt i ditt hem för att se om du kan återvinna oönskade julklappar från förra året. Håll alltid noga med vem som har gett dig vad du ska undvika att överlämna en gåva du fick av den personen året innan!

6 december: Cyber ​​måndag .

Det här är en bra dag att gå online eftersom det förutspås vara årets mest trafikerade internethandelsdag. Amazon.co.uk ensam fick order på 2 miljoner artiklar 2014, vilket är 23 artiklar per sekund.

Du kan tjäna tillbaka pengar samtidigt som du spenderar pengar genom att använda cashback -webbplatser. Sajter som topcashback erbjuder cashback när du handlar hos över 700 stora onlinebutiker via sin egen webbplats, inklusive Argos, Apple, B&Q och John Lewis.

7 december: Gå till Walford för inspiration

Slå på EastEnders på BBC One för att få dig på feststemning. Förra året var det Kat och Alfies nedräkning till julfest.

8 december: Planera för extra kalorier

Om du är orolig för att lägga på kilona under julen är det nu en idealisk tid att träna eller minska ditt dagliga kaloriintag. Men gå inte för långt med någon bantning - annars kommer vikten sannolikt att gå direkt igen så fort du äter lite extra.

9 december: Använd dina lojalitetspoäng

Gå igenom din plånbok för att se om du har oanvända lojalitetspoäng som kan hjälpa till med julkostnaden i år. Den genomsnittliga konsumenten har £ 314 i outnyttjade butiksställen och presentkort enligt moneyexpert.com.

10 december: Festlig mat

Börja tänka på din festliga matbutik. För att undvika att kasta bort oanvänd mat, försök att skriva en måltidsplan för varje dag i julveckan. När du handlar mat, gå inte alltid efter de namn du känner. Jämför priserna på produkter du köper och gå till värdemärken där det är möjligt.

jake paul fight time

Läs mer

Julmiddag 2018
Julmiddag meny idéer Julmatidéer Hur man lagar en julkalkon Jul desserter och bakning idéer

11 december: Underbar vinter

Varför inte göra en resa till Winter Wonderland i Londons Hyde Park - med en ishall, åkattraktioner, attraktioner som kostar så lite som £ 2 och Santa Land. Ser www.hydeparkwinterwonderland.com för mer detaljer.

12 december: jul hälsningar

Skriv en lista över alla du behöver skicka julkort till. Försök att minska listan och kostnaden för att skicka kort genom att skicka e -postkort. Hemsidan 123greetings.com låter dig skicka julkort gratis.

13 december: Köp din julgran.

Få en med rötter i en kruka som du kan lägga i trädgården efter jul så att den kan återvinnas. Konstgjorda träd är också ett bra alternativ eftersom de kan användas gång på gång, men är mindre miljövänliga när de inte längre behövs. Du kan också göra dina egna dekorationer - kex kan hängas från trädet, samt chokladmynt med bomullsgängad för att hänga dem från.

14 december: Bli sparsam med dekorationer

När du inreder ditt hem, köp lite silver- eller guldspray och spraya en skål full med nötter, eller plocka upp några kottar i träet och lägg dem i eldstaden - du kommer att kunna behålla dem till nästa år och barnen kommer att njuta hjälper till att samla dem. En stor skål med mandariner ser också alltid festlig ut.

15 december: Gör några listor

Det är bara tio dagar kvar till den stora dagen, så det är dags att göra några listor. Skriv ner allt du fortfarande behöver göra - shopping, matlagning och se till att datum för sångkonserter och arbetsfester finns i din dagbok. Förboka alla taxibilar du kan behöva.

16 december: Bunkra upp!

Idag är en bra dag att fylla på med saker som tvättpulver, toalettrullar, te, kaffe, konserverad och torkad mat. Varför inte beställa objektet online och få det levererat.

17 december: Håll koll på dina pengar

Fortsätt kolla ditt banksaldo för att se om du har dragit över. Om det ser ut som om du kan hamna i det röda, se till att du har en överenskommen checkräkningskredit på plats och att du håller dig inom gränsen.

18 december: Posta det!

Din sista chans att paket och kort i andra klass om du vill att de ska komma före jul.

19 december: Planera ditt roliga

Börja planera hur du ska underhålla på dagen. Istället för att köpa dyra brädspel för att hålla alla upptagna på juldagen, spela charader eller låna en CD med sånger och ha en julsång.

20 december: Utgiftsöversynen

Om all den shoppingen har fått dig att inse hur ekonomiskt oförberedd du var för i år, kan du alltid gå framåt och se till att nästa år inte är en sådan kamp genom att sätta in lite pengar på ett vanligt sparkonto från och med nu.

21 december: Sista chansen

Få dina första klassens brev och kort i brevlådan idag annars blir dina nära och kära besvikna.

22 december: Stäng av

Se till att du stänger av alla apparater om du ska iväg till jul. Lämna inte dina TV -apparater eller stereoanläggningar i beredskap eftersom detta slösar bort el i onödan och kommer att höja kostnaden för dessa energiräkningar.

Om vädret inte är för kallt, skruva ner termostaten med bara en grad Celsius och du kommer att slå runt £ 30 på din årliga energiräkning. TV: s Perfect Housewife Anthea Turner rekommenderar att du dukar för jullunch idag för att spara dig ett jobb på dagen.

23 december: Sista deadline

Det är då du kan handla din färska mat men inte få panik. Stormarknaderna är öppna på julafton.

Och om du fortfarande misslyckades med att skicka dina kort och brev idag har du en sista chans att skicka dem med specialleverans. Om du beställer presenter på Amazon är tidsfristen för Express Delivery och Amazon Prime -kunder 15.30.

24 december: Sortera grönsakerna

Förbered alla dina grönsaker till jullunchen. De flesta ugnar kämpar för att klara av en stor kalkon och rostad potatis, så stek dem dagen innan och lägg sedan tillbaka dem när du har tagit kalkonen för att vila i 15 minuter.

Om du plötsligt kommer ihåg att du har glömt en viktig present, ta inte till panik-köp. Du kan alltid skriva en IOU och hämta varorna en vecka eller två senare i januari -försäljningen till ett reducerat pris. Inte perfekt, men ett bra slutresultat.

December 25: Slappna av och njut

Läs mer

Jul 2018
Bästa sånger Toppskämt Bästa filmerna Spåra tomten över himlen

Se Även: