H&M stänger 250 butiker nästa år med fokus på online -shopping

H&m

Ditt Horoskop För Imorgon

Företaget vägrade att kommentera var stängningen i Storbritannien skulle vara(Bild: REUTERS)



Modejätten H&M har meddelat planer på att stänga 250 butiker nästa år när det flyttar fokus till onlineshopping.



Världens näst största klädhandlare sa att cirka en fjärdedel av sina 5 000 butiker kan omförhandla eller avsluta kontrakt nästa år, så att det kan stänga ett antal butiker över hela världen.



hur gammal är cheryl baker

Företaget vägrade att förneka om brittiska butiker skulle påverkas av meddelandet.

Uppdateringen kom när det svenska företaget sa att det har sett handeln fortsätta återhämta sig i september efter pandemin, även om försäljningen förblev 5% lägre än samma månad förra året.

Det berättade för aktieägarna att försäljningen minskade med 16% till 50,8 miljarder svenska kronor (4,4 miljarder pund) för kvartalet till augusti.



Återförsäljaren har återigen blivit skjuten (Bild: REX/Shutterstock)

Omkring 900 H & M -butiker tvingades stänga tidigare i år på grund av begränsningar för avstängning.



vem är dec flickvän 2014

Det sade i slutet av det tredje kvartalet, 500 hade öppnat igen.

Återförsäljaren rapporterade också att vinsten före skatt sjönk till £ 210million under de nio månaderna till och med den 31 augusti, vilket överträffade analytikernas förväntningar.

H&M sa att det har vidtagit 'snabba och avgörande åtgärder' för att hantera virusets påverkan och hanterat detta med förändringar i inköp, investeringar, hyror, personal och finansiering.

Företaget sa att det intensifierar sina transformationsplaner med ökade digitala investeringar bland ökad efterfrågan via sina webbplatser.

Helena Helmersson, VD för H&M, säger: ”Även om utmaningarna långt ifrån är över tror vi att det värsta ligger bakom oss och vi har goda förutsättningar att komma starkare ur krisen.

'Efterfrågan på hållbara produkter med bra värde förväntas växa i kölvattnet av pandemin och vårt kunderbjudande är väl positionerat för detta.

700 ängelnummer betydelse

'Vi påskyndar nu vårt transformationsarbete så att vi fortsätter att tillföra värde för våra kunder.'

Se Även: