Hälsoproblem som dina naglar kan indikera - från vita fläckar till åsar

Livsstil

Ditt Horoskop För Imorgon

En nutritionist har delat med sig av varningssignalerna som du bör hålla utkik efter på dina naglar som kan tyda på underliggande hälsoproblem - från vita fläckar till åsar.



Fiona Tuck, från Sydney, säger att förändringar i våra naglar kan antyda problem som vår kropp upplever internt, vilket annars kan ta veckor eller månader att visa sig.



Nyligen sa en mormor henne manikyr möte 'räddade hennes liv' efter att hennes vanliga nageltekniker märkte en förändring i hennes naglar och uppmanade henne att få dem kollade - med tester som visade att hon hade lungcancer.



Nutritionisten Fiona sa att det finns några enkla tecken att vara medveten om som kan antyda problem, inklusive näringsbrist och olyckliga sjukdomar.

chelsea vs liverpool kanal

Hon tillade att människor alltid bör överväga om yttre faktorer har påverkat en nagel först, såsom falska naglar, oavsiktlig fysisk skada eller använda produkter som handsprit innan de träffar en läkare, som rapporterats av Daglig post .

Fiona Tuck gav sina råd om vad man ska hålla utkik efter (Bild: Instagram)



Vita fläckar eller linjer

En av de vanligaste förändringarna på naglarna, uppkomsten av vita fläckar pekar vanligtvis på brist på zink och kalcium.

För att vända bristen innehåller fokus på maten de två vitaminerna, där Fiona föreslår mejeriprodukter och gröna bladgrönsaker för kalcium, och pumpafrön, ostron, fågel och rött kött för zink.



tristan och blake barrass

Blek eller blå färg

Friska naglar kommer vanligtvis att visa en naturlig rosa färg i nagelbädden, men om denna ändras till att bli blek eller blå kan det tyda på låg blodcirkulation runt kroppen, vilket kan lösas genom att öka nivåerna av träning.

En förändring i färg kan också antyda brist på järn i kroppen, vilket Fiona säger kan fastställas genom ett blodprov eller genom att titta på din kost.

Hon tillade att om man korrigerar bristen skulle missbildningen i nageln 'förändras eller växa ut'.

Åsar och vertikala linjer kan indikera ett problem med din kost (Bild: Getty Images/iStockphoto)

Åsar och vertikala linjer

Naglar som bildar åsar och vertikala linjer kan tyda på ytterligare brister eller problem i samband med tarmen när den inte absorberar eller får tillräckligt med näringsämnen.

'Åsar i naglarna kan vara ett tecken på många näringsbrister, som protein, järn, zink eller mineraler,' sa Fiona.

Hon rådde att titta på din kost och vad du äter dagligen för att avgöra vad din kropp kan sakna i ett försök att vända det.

theresa may star wars

Klumpade naglar

Naglar som böjs nedåt är vanligare hos äldre och kan indikera allvarliga problem med lungsjukdomar eller sjukdomar.

Fiona sa: 'När naglarna är klubbade eller om de böjer sig nedåt kan det bero på andningssvårigheter, lungtillstånd eller till och med kardiovaskulära problem.

244 nummer kärlek

'Naglarna ser ofta förstorade ut i ändarna av fingrarna.'

Urkärna naglar

Urkärnade naglar är ett mindre vanligt tillstånd, med små prickar eller stickningar på nageln som vanligtvis uppstår 'när det finns ett slags autoimmunt tillstånd i kroppen'.

Fiona sa att det är vanligt bland personer som har psoriasis eller alopeci, och tillade att vissa faktorer kan vara genetiska men det är värt att få dem undersökt av en specialist.

Mest lästa
Missa inte

Se Även: