Sörjande föräldrar avslöjar orsaken bakom ett jobbigt beslut att stänga av den lidande dotterns livsstöd

Tv-Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

De sörjande föräldrarna till en flicka som är beroende av livsstöd har avslöjat varför de bestämde sig för att stänga av själva maskinen som håller henne vid liv.



Åtta månader gamla Mimi och hennes föräldrar, som förblir anonyma av rädsla för att bli attackerade, öppnade upp om sin dotter - som lider av komplexa hjärtskador och hjärtsvikt - och deras plågsamma väg.



Med bara sex kilo är hon inte tillräckligt tung för att opereras men läkare vill ge henne en trakeostomi. Ändå har de hamnat i en ovanlig situation där hennes föräldrar är osäkra på om de vill fortsätta behandlingen eftersom de tycker att hon har lidit tillräckligt.



Hennes föräldrar höll sig anonyma av rädsla för att bli attackerade (Bild: Kanal 4)

I kväll sänder Channel 4 en kraftfull och tankeväckande dokumentär som följer barn om livsstöd i Southampton Hospital & s Pediatric Intensive Care Unit.

Även om det verkligen är en svår klocka, hanterar den den otroligt svåra frågan om huruvida ett barns livskvalitet är tillräckligt för att motivera lidandet och kostnaden.



Direktör för Southamptons barns sjukhus, Dr Peter Wilson, talar till andningsenheten och förklarar sedan det moraliska dilemma som läkare har att göra med.

'De känner att varje del av henne är fixbar, men om du lägger till allt tillsammans kommer hon inte nödvändigtvis att ha den livskvalitet som hennes familj skulle vilja att hon skulle ha', säger han.



Dr Wilson tillägger: ”Det finns en särskild moralisk oro kring detta för oss som läkare eftersom vi är så vana vid att fixa saker även om vi inte nödvändigtvis tror att det är rätt sak att göra eftersom det är vad familjerna vill att vi ska göra do.'

Senare har det medicinska teamet ett möte med Mimis föräldrar för att diskutera deras nästa alternativ.

Efter att pappan ifrågasatte om det inte fanns något hopp för att deras dotter skulle opereras nu, insisterar intensivvårdskonsulten John på att de inte kan eftersom hon inte är tillräckligt stor och inte skulle överleva.

Läkaren försökte förklara alla deras alternativ (Bild: Kanal 4)

Paret höll händer i sin nöd (Bild: Kanal 4)

När Mimis mamma blev gråtfärdig och insisterade på att hon inte ville att deras dotter skulle lida gick chefen för Palliativ vård in: ”Du har gett henne lite tid hemma ... vi har några beslut att ta och vi har möjligheten att säga, 'faktiskt, vi vill inte sätta henne igenom det.'

'Jag gillar inte att se barnet så här och sedan har hon blivit klippt en, tolv ... så många gånger. Det bryter ditt hjärta, sa Mimis pappa. 'Bara för att se henne så ... som sex månader gammal tror vi att hon har lidit tillräckligt.'

är nytt utseende stängs

Hennes mamma tillade gråtande: ”Jag har sett tre olika barn med trakeostomi, de kan inte göra någonting, de sitter bara i en rullstol. Som mamma vill jag inte det för hela mitt liv. Jag vill inte att hon ska lida. '

Det var också en tuff stund för personalen (Bild: Kanal 4)

Senare, i hjärtskärande scener, avslöjade det att Mimi dras tillbaka från sin behandling.

Månader senare talar Mimis föräldrar om hur de klarade sig efter hennes död.

'Jag menar, jag kan inte sätta ord på det, det är bara hjärtskärande. Vi är två månader sedan nu och vi trodde att vi skulle klara det. Det är tio gånger svårare än vi trodde.

'Jag kan fortfarande inte sova, ingen sömnmedicin fungerar. Jag kan inte gå ner på M3, på den vägen igen eftersom det är alldeles för smärtsamt att komma ihåg. Det var en riktigt tuff sak att göra. Du måste vara riktigt stark för att gå igenom något sådant. '

*My Babys liv: Vem bestämmer? sänds ikväll kl 21 på kanal 4

Se Även: