Green Homes Grant axed - sista chansen att ansöka om 5 000 £ hemkuponger

Energiräkningar

Ditt Horoskop För Imorgon

Schemat har beskrivits som en

Schemat har beskrivits som ett 'skam'



Green Homes Grant (GHG) kommer att strykas från onsdag, mindre än sex månader efter lanseringen för att hjälpa tiotusentals låginkomsthushåll att spara pengar på energiräkningar.



Det mycket hypade energibesparingsprogrammet ska skrotas i veckan bland en rad statliga misslyckanden som har lett till att endast 10% av de 600 000 bostäder som det lovade att förbättra ska tas upp.



Initiativet stoppas på onsdag och budgeten på 300 miljoner pund tilldelas en separat isoleringsfond som drivs av råd för låginkomsthushåll i stället.

Det kommer bland tusentals klagomål som omfattar systemet, vilket regeringen till stor del skyllde på allmänheten - och hävdade att hushållen var ovilliga att få hemförbättringar genomförda under Covid -krisen.

Men i vissa delar av landet sa installatörerna att de var överväldigade av efterfrågan, med vissa hänvisningar till förseningar i att få finansiering från regeringen.



jag är en kändis 2019

Ansökningar är fortfarande öppna (Bild: Getty)

Fördröjningar var så tidskrävande att vissa installatörer var tvungna att säga upp personal medan andra gick i drift.



Kunderna säger också att de var låsta utanför systemet efter att ha försökt ansöka, med många tvingade att 'hoppa i hoops' för att få supporten avstängd.

Jose De Barros, en pensionerad 54-åring, ansökte om Green Homes Grant i september.

Han sa att det verkade enkelt i början, men nästan sju månader senare väntar han fortfarande på sin kupong.

Själva systemet var ganska klart först, sa han till The NEWSAM.

Det var inte förrän jag försökte ordna några citat som jag insåg att de människor som hjälpte till att leverera programmet inte var utbildade att göra det. '

paul hunter sista bilden

De Barros sa att han fick höra att skicka in sitt formulär flera gånger på grund av att det kom i fel format.

De sa då att det var problem med mitt körkort, kreditkontroll och adress. Det kändes som om de bara stannade av. Det har varit en absolut fars.

Från och med den här veckan kommer systemet nu att ersättas av ett kommunfullmäktigeinitiativ som prioriterar bostadsföreningar och personer på statligt stöd.

När energisekreteraren Kwasi Kwarteng tillkännagav flytten, sade han: ”Att uppgradera landets bostäder med energieffektivitetsåtgärder innebär att vi kan minska utsläppen och spara pengar på sina energiräkningar.

'Dagens finansieringsökning kommer att innebära att ännu fler hushåll i hela England kan få tillgång till dessa viktiga bidrag genom sin lokala myndighet.

'Det senaste tillkännagivandet tar våra totala energieffektivitetsutgifter till över 1,3 miljarder pund nästa budgetår, vilket ger installatörer den säkerhet de behöver för att planera framåt, skapa nya jobb och utbilda nästa generation av byggare, rörmokare och handlare.'

Greenpeace Storbritannien beskrev utrullningen av växthusgaserna som ”shambolic”.

Organisationen Kate Blagojevic sa att det 'största hålet' i Englands energieffektivitet var privata hushåll och du kan inte 'öka situationen med en mindre pott med pengar'.

Hon tillade: 'Regeringen har helt klart fel att försöka utforma den som sådan.'

Ed Matthew, från tankesmedjan E3G för klimatförändringar sa: 'Slutet på regeringens flaggskeppsplan för gröna hem är en tragedi som man kunde undvika.

”Det var gott om efterfrågan på bidragen men ordningen plågades av inkompetent administration. Verkligheten är att vi inte kan nå noll utan att kolsyra våra hem. '

Registrera dig för NEWSAM Money & s nyhetsbrev för de senaste råd och nyheter

Från universell kredit till löptid, anställningsrättigheter, reseuppdateringar och ekonomiskt nödhjälp - vi har alla de stora ekonomiska historierna du behöver veta om just nu.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev från NEWSAM Money här.

meghan markles ex make

Vad händer med applikationer som pågår?

Schemat är fortfarande på plats till onsdag vilket innebär att ansökningar fortfarande behandlas och accepteras - men du har inte lång tid.

I ett uttalande stod det: 'Efter en granskning kommer Green Homes Grant Voucher Scheme som lanserades förra året att stänga nya ansökningar den 31 mars klockan 17.00.

'Ansökningar som gjorts före slutet av mars kommer att respekteras och alla kuponger som redan utfärdats kan förlängas på begäran.'

Det betyder att husägare måste ansöka så snart som möjligt om de vill ha onsdagens deadline.

Vad kan jag spendera kuponger på?

Förbättringar inkluderar att isolera ditt hem för att minska din energianvändning eller installera koldioxidsvärme för att sänka mängden koldioxid som ditt hem producerar.

De tillgängliga åtgärderna är uppdelade i & apos; primära & apos; och & apos; sekundär & apos; åtgärder.

Primära åtgärder

sista mannen som hängdes i Storbritannien

Kupongen måste användas för att installera minst en primär åtgärd. Detta kan vara ett isoleringsmått och/eller ett lågt koldioxidvärmemått.

Isoleringsåtgärder:

Följande isoleringsåtgärder omfattas av kupongen:

  • fast vägg
  • under golvet
  • hålvägg
  • loft
  • platt tak
  • rum i taket
  • isolera ett parkhem

Koldioxidvärme mäter:

Följande koldioxiduppvärmningsåtgärder omfattas av kupongen

  • luft- eller markvärmepump
  • solvärme (vätskefylld platt platta eller evakuerade rörsamlare)
  • biomassapannor

Sekundära åtgärder

Om du installerar minst en primär åtgärd kan din kupong användas för att täcka kostnaden för någon av följande sekundära åtgärder:

  • utkastskydd
  • dubbel/trippelglas (vid byte av enstaka fönster)
  • sekundärt glas (förutom enkelglas)
  • externa energieffektiva dörrar (ersättning av enstaka eller helglasade dörrar installerade före 2002)
  • uppvärmningskontroller
  • varmvattentankens termostater och isolering

Systemet kan inte användas för att täcka kostnader som att bygga en tillbyggnad, uterum eller installera en gaspanna, men den kan användas för att 'fylla på' förbättringar inom dessa områden.

Vem kan ansöka om en Green Homes Grant -kupong?

Alla ägare eller hyresvärdar i England kan ansöka om kupongerna på 5 000 pund, även om nybyggda fastigheter som inte har varit ockuperade tidigare inte är berättigade.

Personer som kvalificerar sig för låginkomstsystemet (som får det större bidraget på upp till 10 000 pund) måste få statliga förmåner.

28 ängelnummer betydelse

Hur man ansöker

För att ansöka måste du först använda Simple Energy Advice (SEA) webbplats för att se vilka energibesparande förbättringar som kan göras i ditt hem.

SEA -webbplatsen tar sedan upp ackrediterade handlare i ditt område som kan utföra arbetet - det rekommenderas att du får minst tre offerter för att se till att du får det bästa priset.

När du har hittat ett pris kan du ansöka om kupongen ansöka om kuponger på Gov.uk webbplats.

Du bör bara godkänna att arbetet fortsätter när din ansökan om kupongen har accepterats.

Se Även: