Grand Designs hus inspirerat av Ferris Bueller till salu - men väggarna rymmer en tragisk historia

Konstiga Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Om du ställde in dig på Channel 4 på onsdagskvällen (22 juli) kanske du har sett ett ganska intressant bygge på ett upprepat avsnitt av Grand Designs.



Avsnittet, från 2018, visar en fastighet som byggs i Mawgan Porth, Cornwall, som inspirerades av filmen 1986, Ferris Bueller's Day Off.



Det färdiga hemmet ser unikt ut - men det råkar också ha en unik och hjärtskärande historia bakom sig, rapporterar Cornwall Live.



Under avsnittet tas tittarna på en berg -och -dalbana när de tittar på projektet orsakar stor stress för alla inblandade - och en av byggarna dör tragiskt innan han kan se sitt arbete.

Den unika fastigheten finns på marknaden (Bild: Kanal 4/Gränslös)

Harry och Briony Anscombe var paret med visioner om att skapa en struktur som liknar A James Speyers Ben Rose House i Ferris Bueller - trots att de aldrig tidigare har sett själva huset.



nytt everton kit 2014

Programledaren Kevin McCloud tillbringade tid med paret och lärde sig hur de hade flyttat från London 18 månader tidigare och nu ville sätta sina rötter i Cornwall och bygga en drömplatta.

Projektet, som ägde rum på platsen för en före detta mjölkgård, tog till slut längre tid än de hade hoppats och laget tog ett antal spel.



Ett stort slag kom tidigt i avsnittet när McCloud avslöjade att deras budget på 400 000 pund inte skulle ge dem en riktig kopia av filmhuset - de skulle behöva fördubbla sina pengar om det var vad de verkligen ville.

De ville bygga ett hem inspirerat av det i Ferris Bueller's Day Off (Bild: Okänt)

boris johnson zip line

Harry och Briony Anscombe om Grand Designs (Bild: Kanal 4/Gränslös)

Trots detta bestämde Harry och byggarna Ken och Mark att de skulle fortsätta och göra några ändringar i planen, vilket innebär att slutresultatet inte skulle bli detsamma som huset som en Ferrari berömt kraschade genom fönstren på.

Men backarna fortsatte att komma, med Odjuret från öst orsakade dem problem och en felaktig mätning satte sitt schema tillbaka veckor tillbaka.

Men det värsta var ännu att hända.

När byggnadsarbetet fortsatte anlände teamet till platsen en morgon för att upptäcka att Ken Pearce, en av byggarna, plötsligt hade dött i sömnen.

'Han var alltid så tålmodig med oss, vi ställde dumma frågor varje dag och han hade klarat av det och lärt oss på sitt charmiga Cornish -sätt', sa Harry.

'Han var inte bara en byggare; han var också familjens vän. '

En minnessten för Ken placerades utanför huset (Bild: Kanal 4/Gränslös)

Fjorton månader efter att de startade stod huset, som kallades Natural Bridges, färdigt och en minnessten med orden 'Byggd 2018, Ken Pearce' installerades utanför fastigheten som en hyllning till deras vän.

Den färdiga byggnaden innehöll några märkbara skillnader från Ferris Bueller -huset - den mest uppenbara är att den är gjord av mindre glas och istället har fler väggar i form av sibirisk lärkbeklädnad.

Det är också större än filmen hem.

tuffaste fängelserna i england

Hela projektet gav paret tillbaka 510 000 pund i slutändan, men de tyckte definitivt att det var värt det.

På tal om huset sa Harry: 'Speyer var rent glas och kanske lite opraktiskt, men det inspirerade oss, och det här är vår version.'

Om du gillar utseendet på Natural Bridges har du tur, eftersom fastigheten för närvarande är till salu.

Grand Designs -huset finns på marknaden för hela 1,8 miljoner pund.

För det priset får du ett hem som inget annat som ligger inbäddat i fem tunnland avskilt skog och perfekt inom gångavstånd från kusten.

Har du en historia att dela med dig av? Vi vill höra allt om det. Maila oss på yourNEWSAM@NEWSAM.co.uk

Se Även: