Gordon Ramsay, James Nesbitt och den skalliga sanningen om hårtransplantationer

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Bald är inte vacker - eller så verkar kocken Gordon Ramsay och skådespelaren James Nesbitt tro.



De, tillsammans med många andra kändisar som Kevin Costner och John Travolta, rapporteras ha haft en 're-thatch'.



De har förstärkt sin gallring med det senaste inom hårtransplantation. Och de är inte ensamma.



max skridskoåkning på is

Transform Cosmetic Surgery har sett en stadig ökning av hårtransplantationer under de senaste 12 månaderna och - tack vare James och Gordons senaste follikelförbättringar - har antalet män som väljer samma operation sett en kraftig ökning.

Mellan 2009 och 2010 såg vi en ökning med 45% av antalet hårtransplantationsprocedurer - en massiv ökning på bara 12 månader, förklarar Shami Thomas från Transform.

(Bild: PA / Getty)



Men sedan början av december 2010 - egentligen sedan James Nesbitt slog rubrikerna med bilder på ett mycket fylligare hårstrån - har vi sett hårtransplantationsförfrågningar öka med över 65% från år till år.

Hårtransplantation är för närvarande den fjärde mest populära operationen bland män (bakom näsplastik, borttagning av ögonsäckar och fettsugning) och en stor hit i söder där vi utför över 60% av alla våra hårtransplantationsprocedurer och varifrån de flesta förfrågningarna kommer.



För tre år sedan bestämde sig Clayton Blackmore, en före detta fotbollsspelare i Manchester United som nu arbetar inom gästfrihet, för att göra något åt ​​sitt allt mer skalliga huvud.

Jag började tappa håret vid ungefär 30 men med 34 eller 35 kunde jag se en stor skillnad, minns 46-åringen, som bor i Davenport, Congleton, med fru, Tracey, 36, och deras 19 månader gamla tvillingar Corey -George och Lullah-beau.

är aa £5-sedlar värda något

Det åldrade mig men mer än så visste jag bara inte vad jag skulle göra med det. Det är verkligen svårt att ha någon frisyr när du är skallig. Jag markerade det för att få det att se tjockare ut men det fungerade inte riktigt.

Jag hade det klippt ganska kort men det gjorde det tunna området verkligen uppenbart. Eftersom håret jag hade var ganska fint om jag växte det lite och gick ut i vinden såg det hemskt ut. Jag kunde inte vinna.

Jag försökte inte några av de så kallade mirakellotionerna och potionerna eftersom jag inte tror på dem och jag visste ingenting om hårtransplantationer men jag ville verkligen göra något. Det störde mig verkligen.

Sedan träffade Clayton en idrottsman som förklarade att han hade genomgått en hårtransplantation.

Han var så imponerad av resultaten att Clayton i december 2008 bestämde sig för att träffa samma kirurg, Dr Bessam Farjo, som praktiserar på Harley Street och på Farjo Medical Center (www.farjo.net) i Manchester.

Tracey var mycket stödjande. Även om hon inte hade några problem med min skallighet så förstod hon att det skulle få mig att må bättre, säger Clayton.

Proceduren tog bara ungefär en timme. Jag hade lokalbedövning så jag kunde inte känna någonting - jag såg en DVD medan det hände! Och det var bara lite mört efteråt.

Inom åtta månader kunde han verkligen se skillnaden. Det började sakta växa men helt plötsligt hade personen i spegeln väldigt mycket mer hår! Det har tagit år från mig och jag är så nöjd med det, säger han.

Vissa kanske säger att det är fåfängt men jag tror att vi alla har lite fåfänga i oss.

Skådespelaren David Fleeshman, som är i femtioårsåldern, håller med. Han genomgick en hårtransplantation på Crown Cosma Clinic (www.crownclinic.co.uk) i Cheshire i augusti 2009.

När jag nu ser mig i spegeln tittar en yngre, mer självsäker, lite mer attraktiv man tillbaka på mig, förklarar David, som bor i Cheshire tillsammans med sin fru Sue.

som skrev svalor och amazon

David hade aldrig övervägt operation förrän han träffade hårtransplantationskirurg Dr Shahmalak socialt och började diskutera möjligheterna.

Jag antar att jag tills dess bara hade accepterat min skallighet och trodde att jag inte kunde göra något åt ​​det. Du märker det inte riktigt förrän du ser en bild av dig själv och plötsligt tänker du ”vart tog allt mitt hår vägen?” Förklarar han.

Davids familj låg bakom hans beslut att fortsätta med operationen och han säger att det var först efteråt som han insåg hur låg självkänsla, självbild och självförtroende hade varit.

Jag var en åldrande person med en hårfäste som hade dragit sig tillbaka i många år. Jag höll långsamt på att bli en klyschig, fet, gammal man. Att få operationen gav mig ett nytt liv.

Efter operationen bar David en hatt och solglasögon för att dölja den svaga svullnaden och var på jobbet inom 24 timmar.

carol vorderman bruten näsa

Inom en vecka hade han flugit på semester, simmade i havet och till och med dykade i vattnet utan att det skadade transplantaten på huvudet.

Håret började växa inom två eller tre månader och inom sex månader hade jag fullt huvud, minns han. Ingen märkte ens-inte ens min frisör-de sa bara hur bra jag såg ut.

Operationen har till och med fått David att gå ner i vikt. När du väl ser hur mycket yngre du ser ut genom att göra en förändring är du motiverad att göra andra.

Jag mår bättre än jag har gjort på år och jag kan inte berömma det tillräckligt högt.

Se Även: