Gary Neville insisterar på att Arsenals fyra främsta hopp vilar på att andra lag misslyckas

Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Gary Neville tror Arsenal kommer att behöva sina rivaler att kapitulera om de ska sluta bland de fyra bästa den här säsongen.



Gunners har spenderat stora pengar än en gång när de ser ut att komma in i Champions League . De har betalat ut över 100 miljoner pund för andra sommaren i rad ta in personer som Gabriel Jesus , Fabio Vieira och Oleksandr Zinchenko när de vill bygga vidare på förra säsongen.



Mikel Artetas lag såg bra ut för fjärdeplatsen innan resultaten i bakre delen av kampanjen tillät Tottenham att stjäla en marsch och så småningom pippa sina rivaler. En brist på erfarenhet har citerats som en svaghet för dem på den röda halvan av norra London - även om deras nyanlända kommer att ta itu med det.



Ändå, med Tottenham, Chelsea och Manchester United alla tittar på topp fyra-placeringar som Neville förväntar sig Arsenal att förlita sig på att deras rivaler hoppar av. Han sa på Överlappning : 'Jag hoppas faktiskt det (få folket och fansen ombord med Mikel Arteta), det gör jag verkligen.

' Jag oroar mig bara för erfarenheten när det gäller ung tränare. För att vara rättvis är det inte ogrundat, bevisen finns där! Förra säsongen borde Arsenal ha slutat bland de fyra bästa. Men i slutändan erfarenheten av Antonio Conte, erfarenhet av Tottenham Hotspurs spelare (menade att de inte gjorde det).

'I den matchen, Spurs erfarenhet den kvällen var det alarmerande hur naiva Arsenal var och hur korta de var. Min oro är bara enbart kring (det). Jag vet att Chelsea och Manchester United kämpar lite när det gäller var de är och att de båda kan sprängas, men jag tror att båda måste hända för att Arsenal ska landa bland de fyra bästa.”



 Arsenal missade topp fyra förra mandatperioden
Arsenal missade topp fyra förra mandatperioden ( Bild: Getty Images)

Säg vad du tycker! Vem kommer att sluta bland de fyra bästa? Berätta vad du tycker här.

Arsenal har inte slutat bland de fyra bästa sedan de slutade tvåa under säsongen 2015/16 och har inte spelat i Champions League sedan 2017. Den här terminen kommer de också att behöva jonglera sina inhemska ambitioner med Europa League-åtaganden.



United var den andra klubben som missade Champions League-fotbollen förra mandatperioden eftersom de genomgick en katastrofal säsong mitt i förändringar i urholkningen och interna frågor. De har nu Erik ten Hag vid rodret och ser fram emot att driva på med förväntningen att de kommer att förbättras.

Chelsea har genomgått ett ägarbyte medan flera spelare har lämnat klubben, vilket gör dem lätta i vissa områden. Thomas Tuchel har talat öppet och hävdar att hans lag kanske inte är förberedda för öppningsdagen, vilket har lett till tvivel om deras topp fyra-status.

hur man stoppar hösnuva omedelbart

Se Även: