The Little Stranger -slutet förklarade: Finns det verkligen ett spöke i huset?

Domhnall Gleeson

Ditt Horoskop För Imorgon

Filmen The Little Stranger har träffat brittiska biografer och är baserad på den bästsäljande boken av författaren Sarah Waters.



Det följer den tidigare arbetarklassen pojken Dr Faraday (Domhnall Gleeson) när han återvänder till ett stort aristokratiskt hem som han kände från sin barndom, där han träffar den oroliga familjen Ayres och växer nära husets dotter, Caroline (Ruth Wilson) .



Det verkar dock finnas hemligheter i inte bara husets historia, utan Ayres & apos; förflutna, och även Faradays barndom och anslutning där.



Vi var fans av filmen här på NEWSAM Online och sa att det var 'en subtil spökhistoria med klassen i centrum' i vår recension.

william och harry syster

Oavsett om du har sett filmen och behöver några fler svar, eller om du bara gillar några spoilers, läs sedan vidare för att ta reda på vad som exakt hände i The Little Stranger.

VARNING: SPOILERS FRAMÅT

Sista chansen!



Okej, låt oss komma igång.

Var det ett spöke i Hundreds Hall?

Hundratals Hall (Bild: YouTube)



Ja, det finns definitiva tecken på detta med tanke på att dörrarna slår och låser, klockor som ringer, konstiga ljud som kommer genom kommunikatörslinjerna genom huset och de konstiga markeringarna som händer runt huset.

Vi har inte ett definitivt svar på vem poltergeisten är, men Ayres matriark Angela (Charlotte Rampling) var övertygad om att det var spöket till hennes döda dotter, Susan, som dog innan Caroline och hennes son Roderick (Will Poulter föddes) ).

Regissören Lenny Abrahamson bekräftade att det fanns en spök, men lämnade också den öppen om vad det var när han talade till Thrillist .

'Det finns ett spöke. Eller så finns det något i huset. Som Will Poulter säger i Roddys karaktär: 'Det finns en sak i det här huset som hatar oss.' Jag tror att om du hatar dem är en fråga du kan ställa, men jag tror att det finns något i huset.

(Bild: Pathe

betydelsen av siffror 333

Det finns en idé från regissören om källan till det onda, men läs vidare för mer ...

Vad hände med familjen Ayres?

Fru Ayres efter hennes skada (Bild: PUBLICITY PIC)

Övertygad om att ha hemsökts av sitt döda barn fortsatte Angela att döda sig själv med krossat glas från en tavelram.

Den ärrade och sårade Ayres -arvingen Roderick begav sig till en asyl på grund av effekterna av posttraumatisk stressstörning från hans erfarenheter under andra världskriget, vars symtom fick honom att tända i sitt eget rum.

Dr Faraday hade vuxit nära familjen och behandlat både Roderick och Angela, men kunde inte rädda dem.

Faraday växte sig allt närmare Caroline som blev traumatiserad och deprimerad av det som hände hennes familj, men hade planer på att sälja resten av egendomen till fastighetsutvecklare efter att hon avbröt sitt förlovning med Faraday, som hon inte älskade lika mycket som han gjorde.

Innan hon kunde lämna var Caroline dock orolig för ljud i huset och konfronterade något på de övre våningarna.

När hon såg det utropade hon 'Du!' innan hon kastades nerför trappan till hennes död.

Vem dödade Caroline Ayres?

Ruth Wilson som Caroline (Bild: YouTube)

Detta lämnas tvetydigt, men det finns några alternativ.

Faraday vittnar vid en undersökning om att det är troligt att Caroline begick självmord, men filmen visar att detta inte är fallet.

Läkaren kanske inte ville tro att övernaturliga krafter var ansvariga, men han kan också ha haft en hand i hennes bortgång med tanke på att hon avbröt deras förlovning.

Ändå säger Abrahamson att den onda kraften i huset kan ha antagit Faradays form när han dödade Caroline.

Will Poulter som Roderick (Bild: YouTube)

' [Faraday] säger att han ser något förvrängt i [Carolines ögon]. Så vi föreställde oss det som en slags monströs eller deformerad version av Faraday. Så visade det sig för henne.

'Sätt det så här: Hur visar sig det här i huset för alla karaktärer? Så för Roddy, som uppenbarligen befann sig i en eldboll av en flygolycka, visar det sig som eld.

'För fru Ayres visar det sig som den förlorade flickan, dottern Sukey, som också är den felaktiga.

'Men för Caroline är det den monsterfulla versionen av honom, som är närmast sanningen. Och i slutet visar vi bara pojken.

john diamond nigella lawson

Regissören berättade

Thrillis

t att tvetydigheten i detta var avsiktlig dock och han ville att möjligheterna skulle stå öppna.

'Jag vill inte slänga ner det i någons hals.'

Vad innebar det sista skottet?

En ung Faraday (Bild: PUBLICITY PIC)

I slutet av filmen sa doktor Faraday ett sista farväl till Hundreds Hall, men när han lämnade betraktades han av spöket om sig själv som ett litet barn - i en ålder av och i kläderna som han bar när han besökte hus som barn och stal en del av husets gipsarmaturer.

Abrahamson erbjöd återigen en förklaring till det valet av den slutliga bilden.

' Jag antar att den bilden av pojken i slutet säger att kraften i huset är något som kom från barnet.

'Det finns en scen tidigare med den andra läkaren på puben. Faraday och han diskuterar om det undermedvetna under betydande påtryckningar på något sätt kan spricka från det medvetna och bli en kraft av sig själv. I det ögonblick då pojken bryter ekollon, är det det ögonblick då hans ilska, begär, impotenta längtan och kunskap om att han aldrig kommer att accepteras [bryts].

'Det är där det händer och det är där du känner att huset har absorberat något. Och det är vad som bor i den. Och bilden av pojken är en slags representation av det. Vi säger inte att det var den fysiska pojken [som drev Caroline]. Vi säger att det var något av honom.

Vilka är de underliggande teman och budskapet i filmen?

Domhnall Gleeson som Faraday (Bild: YouTube)

Slutligen berättade också Abrahamson Thrillist vad han drogs till i Waters & apos; roman och vad han tänkte skildra i sin film.

'Boken rörde mig för att Faradays karaktär - trots att han är fruktansvärt förtryckt och ibland på något sätt skakar eller det där underbara ordet' rebarbative ' - är precis som oss alla, någon som började med att älska och älska.

'Det klasssystemet är den snedvridande dimensionen. Det här är en film i Storbritannien i mitten av 40-talet som handlar om klass, men egentligen är alla ideologier eller sociala typer av strukturer, som minskar en grupp människor och höjer en annan, i slutändan starkt destruktiva på personlig nivå till båda sidor av det.'

ben mills brigit forsyth

Ganska tung film!

The Little Stranger är på bio nu.

Vad tyckte du om filmen? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

Se Även: