Rasande Theresa May knackar på Tory -parlamentsledamöterna för att ha hånat Jeremy Corbyns Grenfell -slips

Politik

Ditt Horoskop För Imorgon

Arbetsledaren Jeremy Corbyn bar en grön slips till premiärministerns frågor idag som en hyllning till de 72 offren för Grenfell Tower Fire.



Men när familjerna till de som dog tittade på från de offentliga gallerierna bestämde sig några Tory -parlamentsledamöter för att håna Corbyns slips.



Visste de inte eller brydde sig inte?



En rasande Theresa May trodde helt klart att det var okunnighet. Hon sågs smälla på kollegor som hånade Labour -ledaren.

'Det är för Grenfell', sa den tidigare glödande före detta premiärministern till chuntering backbenchers, eftersom Corbyn föreslog att de var 'avundsjuka'.

Det kom innan Johnson ledde hyllningar till offren för branden i början av en debatt om rapporten.



klä sig för att imponera på de tävlande

Fru Mays kommentar fångades inte på video, men bevittnades av NEWSAM och andra reportrar. Det var inte klart exakt vem som sa vad, men flera parlamentsledamöter sågs skratta på Tory -bänkarna.

Senare under sessionen berömde Tory Huw Merriman talaren John Bercow för att han hade en Arsenal -slips och frågade Jeremy Corbyn, även han fan av Gunners, varför han inte hade på sig inför lagets sammandrabbning med Liverpool ikväll.



Corbyns slips hyllade offren

Mr Merriman sa: Det är ett nöje att se dig i din Arsenal -slips ... Jag är ledsen att oppositionens ledare inte har burit sin egen.

'Det är för Grenfell', ropade parlamentsledamöter högt tillbaka mot Merriman.

Labour's Shadow Education Secretary Angela Rayner twittrade: ' #Tory backbenchers hånade Jeremy Corbyn för färgen på hans gröna slips!

”Det handlar om respekt för Grenfell. Chockerande brist på medvetenhet från vissa Tory -parlamentsledamöter! # PMQs '

En taleskvinna från Labour bekräftade att slipsen valdes till ära för Grenfells överlevande. Parlamentsledamöterna stod senare en minuts tystnad för att hedra offren, med fruktansvärda hyllningar inklusive från Boris Johnson.

212 ängelnummer betydelse

När Johnson öppnade Grenfelldebatten efter PMQ sa Johnson: 'De efterlämnade, de överlevande och medlemmarna i North Kensington -gemenskapen som går med oss ​​i gallerierna idag, har var och en sin historia att berätta, sitt perspektiv på vad som hände på Grenfell.

Men de senaste två och ett halvt åren har de varit enade i sin kamp för att avslöja sanningen. Det är inte en kamp de någonsin skulle ha valt. Men det är en som de har tagit upp med beslutsamhet, med engagemang och med stor värdighet.

'Ändå har deras exceptionella envishet att söka rättvisa inte alltid matchats av deras tro på systemets förmåga att leverera. Detta är ingen överraskning. De har trots allt blivit svikna många gånger tidigare.

'För ofta förbises och ignoreras under månaderna och åren före tragedin och skamligt misslyckades av de institutioner som skulle tjäna dem under dagarna och veckorna efter det.'

Det kommer efter att överlevande från branden välkomnade en fördömande rapport som sade att London Fire Brigade (LFB) bröt mot nationella riktlinjer genom 'allvarligt otillräcklig' förberedelse.

är sophie gravid på kröningsgatan

Andra parlamentsledamöter, inklusive premiärministern, bar också pin -märken för att hedra offren

Efter att tornet rivits kommer platsen sannolikt att bli ett minnesmärke för dem som dödades i branden (Bild: PA)

Sir Martin Moore-Bick sa att frånvaron av en plan för att evakuera tornet var en 'stor utelämning' av LFB och fler liv hade kunnat räddas om 'stay-put' -politiken hade övergivits tidigare.

Det saknades också utbildning för att hjälpa incidentchefer att inse när detta kan vara nödvändigt, sa utredningsdomaren.

Sörjande familjemedlemmar sa att det var 'hjärtskärande' att fler av deras nära och kära kunde ha räddats, men vissa organisationer ifrågasatte utredningsordförande Sir Martin påstående om att evakuering skulle ha varit möjlig.

Några av hans 46 rekommendationer kräver 'brådskande åtgärder' från regeringen och andra med ansvar för 'tillsyn och ledning' av räddningstjänsten, sade han i ett brev till premiärministern.

El Alami Hamdan talar till media i dag efter att Grenfell -rapporten släpptes (Bild: Peter Summers)

Läs mer

paul michael glaser ålder
Senaste brittiska politiska nyheter
Brev till Boris efter festen inställd Arbetskandidat förlorar pappa till virus Transgenderreformer skrinlagda Bailout för Coronavirus - vad betyder det

Parlamentsledamöter debatterade resultaten av rapporten efter PMQ: er, med Boris Johnson som sade att London vaknade den dagen till ett 'fult ärr av svart rök' och 'scen av skräck och desperation'.

'Det som hände den natten var allt annat än normalt', sade statsministern.

Partiledare inklusive premiärministern använder det ljusgröna hjärtmärket som också är en del av kampanjen för att aldrig glömma offren för branden.

En talesperson för Labour sade senare att Tory MPs & apos; beteendet var 'föraktligt'.

Han sa: Jag tycker att det är ganska föraktligt, för som ni kommer att veta hade han en grön slips som ett tecken på respekt för offren för Grenfell -katastrofen.

'De Tory -parlamentsledamöter som hånar hans slips skulle bättre stödja rättvisa för familjerna och offren för Grenfellbranden och de som har dött i liknande bränder och levererar säkerhet och skydd för människor som bor i tornblock över hela landet.

Se Även: