Från september behöver du en TV -licens för att se BBC iPlayer - alla dina frågor besvarade

Tv -Licensiering

Ditt Horoskop För Imorgon

BBC iPlayer

Även om du får tillgång till BBC iPlayer via Sky, Virgin Media, Freeview eller BT, måste du ha en TV -licens(Bild: BBC)



På bara en månad kommer BBC iPlayer -tittare enligt lag att vara skyldiga att inneha en fullständig tv -licens, eftersom regeringen slår ner på & apos; iPlayer -kryphålet & apos ;.



Från och med den 1 september kommer hushållen att behöva täckas av en licens för att ladda ner eller titta på BBC -program på begäran, inklusive inhämtnings -TV - efter ett parlamentets beslut den 7 juli.



För närvarande behöver hushållen bara en licens för att titta på tv -sändningar - inklusive via Sky och Freeview - men nya lagar innebär att du måste ha en licens på 145,50 pund per år för att titta på live -BBC -kanaler, streama eller ladda ner program på begäran.

Ändringarna påverkar inte andra streamingtjänster, t.ex. ITV Hub , Alla 4 , Amazon Prime och Netflix .

TV -licensiering säger dock att du kommer att behöva en licens om du får åtkomst till iPlayer via en annan leverantör, t.ex. Freeview , Freesat , YouView Sky , Virgin Media , BT Vision , Äpple , År eller Amazon .



Den som använder online-återhämtningstjänsten från midnatt den 1 september utan att omfattas av en giltig licens kommer att bryta mot lagen och riskera åtal och böter på upp till 1 000 pund-samma straff för brott mot gällande regler.

Med bara 31 dagar kvar tills domen träder i kraft kommer ett rådgivande meddelande att läggas ut på iPlayer -webbplatsen - och TV Licensing skickar brev till olicensierade adresser som informerar dem om lagändringen.



Om du redan har en tv -licens behöver du inte göra någonting.

Vad säger TV -licensiering?

'Från och med den 1 september 2016 innebär en lagändring att du måste omfattas av en TV-licens för att ladda ner eller titta på BBC-program på begäran-inklusive inhämtnings-TV-på BBC iPlayer .

'Detta gäller alla enheter, inklusive en smart -TV, stationär dator eller bärbar dator, mobiltelefon, surfplatta, digitalbox eller spelkonsol'.

Enligt TV Licensing, om du inte behöver en licens, behöver du fylla i en & apos; ingen licens behövs & apos; deklarationsformulär - men detta kan inkludera en hushållskontroll av TV -licensmyndigheten.

Det står att dessa inspektioner hittar var sjätte hushåll gör - och kan leda till åtal plus en böter på 1 000 pund.

Om du inte har en TV -licens för närvarande kan du registrera dig online på www.tvlicensing.co.uk .

Om du är 75 år eller är allvarligt nedsatt syn kan du vara berättigad till en koncession. Läs mer om hur du ansöker om en gratis över 75 licens när du är över 74 eller blind koncessionstillstånd .

Kommer denna lagändring att gälla för studenter?

Student som använder bärbar dator i ett universitetsbibliotek

Studenter måste täckas för att kunna titta på iPlayer på begäran (Bild: Getty)

Ja. Alla som laddar ner eller tittar på BBC-program på begäran-inklusive catch-up-TV-på BBC iPlayer måste täckas av en TV-licens. Som tidigare måste du omfattas av en TV -licens för att titta på eller spela in live -tv på vilken kanal som helst.

Kommer jag att täckas för att använda BBC iPlayer när jag är på resande fot eller utomlands?

Om du redan har en TV -licens för din adress täcks du för att ladda ner eller titta på iPlayer när du är på språng, förutsatt att enheten du använder för att titta på eller ladda ner program inte är ansluten till elnätet på en separat adress. Om enheten är ansluten till en separat adress måste du omfattas av en licens på den adressen.

För närvarande kan du inte strömma eller ladda ner program på iPlayer utomlands. Men du bör kunna komma åt program som du har laddat ner innan du åker utomlands (tillgänglig i 30 dagar efter att de visas på live -TV).

omröstning

Ska vi behöva en TV -licens för att titta på iPlayer?

1000+ RÖSTER SÅ LÄNGT

JALÅT BLI

Se Även: