Bedragare som fräckt säljer falska sedlar på Facebook - och han överskrids med order

Joseph Mallord William Turner

Ditt Horoskop För Imorgon

Anteckningarna annonserades på Facebook



En självförtroende bedragare annonserar fräckt FAKE -sedlar till salu på Facebook komplett med sitt eget telefonnummer - och skröt att han har överskridits med order för YEARS & apos ;.



Mannen hävdade offentligt att & apos; gjordes för att beställa & apos; bedrägliga £ 20 och £ 50 sedlar fungerar & apos; överallt & apos; och är odetekterbara även med UV -belysning och rutpennor.



Skärmdumpar från påstådda tidigare kunder avslöjar att han hade sålt den förfalskade dosh sedan minst februari 2017.

När han kontaktades av en dold reporter erkände mannen till och med att han använde anteckningarna själv, ofta vid tävlingar.

Genom att annonsera de falska lapparna i en kommentar på nätet igår sa mannen: 'TOPKVALITETSFAKTA ANMÄRKNINGAR FÖR FÖRSÄLJNING, LÅS PENNA OCH UV, ARBETA ÖVERALLT, SELVSTJÄNST TILLS ETC, WHATSAPP [telefonnummer] BESTÄLLA.'



Facebook -annonsen (Bild: Kennedy News and Media)

pojke dör på läsfestival

Priserna för de bedrägliga sedlarna började på 250 pund för att få 1 000 pund i falska sedlar, upp till 1 000 pund för 8 000 pund och mannen hävdade att de skulle skickas med inspelad leverans som han fick betalning.



Säljaren är så fräck att han filmade lapparna medan han läste upp sitt telefonnummer, inklusive bilder från hans egen hand i videon och utsikten från det som verkar vara hans främre rum.

Men mannen hävdade att lapparna, trots att de var falska, inte var en bluff.

Serienumren är desamma (Bild: Kennedy News and Media)

(Bild: Kennedy News and Media)

Bedragaren sa: 'Min beställning är 250 för 1000. De fungerar överallt genom penna och UV. Har sålt i över ett år.

På frågan om han använde dem själv svarade säljaren: 'Ja främst vid tävlingar.'

Han tillade senare: 'De fick beställningskamrat bokstavligen att se ut så här [sic]. Bokstavligen helt nya anteckningar.

'Om det var en bluff skulle mitt telefonnummer inte finnas i videon lmao.'

Han delade en video med en okänd man som pronkade med två £ 20 -sedlar med identiska serienummer.

Mannen höll sedan en lapp upp till fönstret för att visa att porträttet av drottningen fortfarande syns på den förfalskade.

I videon sa en man med en nordöstra dialekt: 'Falska £ 20 -sedlar till salu. Mitt telefonnummer för att köpa dessa är [telefonnummer]. De är samma serienummer.

'Det finns linjerna på baksidan av dem, linjer på framsidan av dem. Och om vi bara går här in i fönstret, är det drottningens huvud.

'Text eller Whatsapp [telefonnummer].'

I en andra video panorerar kameran över flera £ 50 -sedlar innan en handskad hand drar på en förfalskad lapp med en penna för att bevisa att den inte skulle flaggas av bläcket.

Säljaren delade också skärmdumpar som han påstod var glada kunder som tackade honom för deras beställningar av de förfalskade lapparna.

I en skärmdump av den 8 februari 2017 hävdade en kund till och med att förfalskningarna var bättre än jag förväntade mig.

Mannen svarade: 'Oroa dig inte, förlåt att de kom sent. Jag har blivit överkörd av order.'
I en annan skärmdump sa en annan kund: 'Jag har precis fått dem, de kommer att se hur hej jag kommer att meddela slutet av veckan för mer.'

Samtalet med förfalskaren (Bild: Kennedy News and Media)

(Bild: Kennedy News and Media)

Mannen har anmälts till Action Fraud som bekräftade att fallet bedömdes av byrån.

En talesperson för Bank of England sa: 'Förfalskning av sedlar är ett brott.

”Alla som tror att de har en förfalskad lapp eller misstänker att de är förfalskade bör rapportera det till polisen.

'Förfalskade sedlar är sällsynta, men Bank of England uppmuntrar människor att kontrollera säkerhetsfunktionerna i sina sedlar och tillhandahåller information online för att hjälpa allmänheten att identifiera äkta sedlar.

'En ny polymer £ 20 -lapp, med konstnären JMW Turner, kommer att utfärdas 2020.'

Se Även: