Tragiska sista Snapchat -meddelanden från pojke, 17, som kvävde sig på campingplatsen Reading Festival

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Matthew Jones hittades död i sitt tält på Reading Festival förra året(Bild: INS News Agency Ltd)



En tonårspojke skickade ett sms till vänner som berättade för dem att 'jag är ledsen ... jag kommer att dö' innan han kvävde sig med en plastpåse på Reading Festival, hördes en undersökning.



Matthew Jones, 17, hittades med blå ansikte inuti sin med dragkedja sovsäck när hans vänner återvände till sitt tält på campingen.



En undersökning om hans död hörde hur Matthew hade skickat ett Snapchat -meddelande till kompisar där de sa '' jag är ledsen '' och bad dem att skicka det till sina föräldrar.

Han skickade också en sms till en vän och sa: 'Jag kommer att dö', hörde Oxford Coroner's Court.

Rättsskyddare Darren Salter sa att han var osäker på om Matthew hade för avsikt att ta livet av sig så registrerade en öppen dom.



kändis vinnare av storebror

17-åringen kvävde sig själv (Bild: INS News Agency Ltd)

Tonåringen, som inte hade ansetts vara en hög risk men lidit av måttlig depression, hade tagit rekreationsnivåer av drogen ketamin och alkohol i arenan.



Han bestämde sig för att han ville återvända till campingen och vände sig till en av hans vänner och sa till honom 'Om jag är hög, strypa mig' innan han gick ut från huvudscenen på egen hand vid 18 -tiden.

Rättsfallet hörde att vännerna tidigt på morgonen därpå återvände till campingområdet White Zone på Reading Festival, över gränsen mellan Berkshire/Oxfordshire och Mapledurham.

Tonåringen var med vänner på Reading Festival (Bild: INS News Agency Ltd)

Där upptäckte de tonåringens kropp i en sovsäck med dragkedja.

I en polisanmälan som lästes upp vid förundersökningen sa pojkens vänner att de först trodde att han hade gömt sig som ett skämt, men sedan packade upp sovsäcken för att se att hans ansikte hade blivit blått och han andades inte.

Trots desperata ansträngningar att rädda hans liv kunde sjukvårdare inte rädda Matthew och han förklarades död klockan 2.17 den 28 augusti förra året.

tara palmer tomkinson näsa

Matthew hade druckit alkohol och tagit ketamin (Bild: INS News Agency Ltd)

Dagen efter kom det fram att Matthew hade skickat ett antal meddelanden till vänner och bekanta, inklusive en grupp Snapchat som läste: 'Berätta för mina vänner och familj att det är okej. Jag är ledsen. '

Han skickade också en text till vännen George Ross där det stod 'Jag kommer att dö.'

En toxikologirapport som utfärdades efter tonåringens död avslöjade att han hade 102 mg alkohol per 100 milliliter blod i sitt system vid den tiden, bara strax över gränsen för 80 mg dryckesdrivenhet, vilket skulle ha lämnat en normal social drinkare måttligt full.

Det konstaterades också att halten av ketamin i hans system var 0,26 mg per liter, vilket överensstämde med rekreationsanvändning av läkemedlet.

Undersökningen hörde att drogen kunde ha lämnat Matthew i ett drömlikt tillstånd eller fått honom att hallucinera.

Tragedin hände under den tre dagar långa musikfestivalen i augusti förra året (Bild: Get Reading)

Rättegångsmedlem Salter sade i en öppen slutsats att det inte fanns tillräckligt med bevis för att tonåringen hade tänkt ta sitt liv.

En obduktion visade dock att han hade gjort ett sådant försök tidigare, när han var 13 eller 14 år, och hade känt sig måttligt deprimerad under tiden fram till festivalen, på grund av en nära väns död i juni.

arsenal vs crystal palace kanal

Som en följd av denna händelse avslöjade en rapport från supportarbetaren Brian McDermott vid Aquarius, som träffade Matthew kort efter att hans vän hade en oavsiktlig överdos, att han hade druckit tre till sex dagar i veckan till följd av den tragiska förlusten.

Den 17-årige vännerna trodde att han lekte ett skämt med dem (Bild: INS News Agency Ltd)

En av Matthews nära vänner, Benjamin Allen, som hittade tonåringen i sitt tält, sa: ”Jag vet att Matthew har varit ganska deprimerad i ett par år. Jag tror inte att han någonsin har försökt döda sig själv tidigare.

'Medan vi var på festivalen nämnde Matthew oroande något om att hänga sig själv. Jag trodde att han skämtade eller försökte vara rolig.

Herr Allen sa att efter att några medlemmar i gruppen, inklusive Matthew, hade tagit ketamin, hade han märkt att hans humör hade förändrats avsevärt, och han sa flera gånger att han ville gå tillbaka till lägret.

När gruppen återvände klockan 1.55 och han gick in i Matthews tält men hade inte sett tonåringen först eftersom hans sovsäck hade dragits med dragkedja.

Han sa att han hade öppnat dragkedjan och trodde att hans vän hade ett skämt och tillade: 'Matthew låg på golvet på sin sida och hade de shorts han hade på sig tidigare. Jag kunde inte se hans ansikte eftersom han hade en vit plastpåse som täckte huvudet.

'Jag kunde se att Matthews ansikte var blått. Jag hade ropat 'vakna upp' och fick en av våra vänner att hjälpa till att utföra HLR. '

Vännerna såg en handling på huvudscenen (filfoto) (Bild: Get Reading)

Louis Tomlinson Waterloo Road

I en öppen slutsats sa Salter: ”Jag är övertygad om att Jones frivilligt gjorde det som var att placera en plastpåse över huvudet. Dödsorsaken beskrevs som kvävning av patologen.

'Jag är inte tillräckligt säker på att Mr Jones fullt ut hade en avsikt att ta sitt liv så jag kommer att återkomma med en öppen slutsats som är den enda lämpliga slutsatsen i detta fall.

gorka marquez gemma atkinson

”Han kan ha drabbats av hallucinationer, han kanske inte har kunnat bilda avsikt att ta sitt liv. Jag kan inte heller utesluta att det var någon form av uppmärksamhet som sökte. '

När Matthews mormor, Nicolette Lethbridge, talade efter undersökningen sa han: 'Han ville inte begå självmord, han ville bara att någon skulle hjälpa honom.

'Matthew var faktiskt en väldigt tyst person. Jag tror att ljudet och bristen på sömn och det faktum att hans vän dog i juni och hans farfar nu dör fruktansvärt av demens, kan ha påverkat honom.

'Jag tror att han ville bli räddad. Jag vet bara inte varför du skulle skicka mejl om du ville begå självmord. De små barn som han skickade e -postmeddelandena till visste inte vad de skulle göra. '

Om du kämpar för att hantera psykiska problem finns det sätt att få tillgång till hjälp.

Samariter (116123) har en 24-timmars service tillgänglig alla dagar på året. Om du föredrar att skriva ner hur du mår eller om du är orolig för att bli hörd i telefon kan du skicka e -post till samariter på jo@samaritans.org.

Barnlinje (0800 1111) driver en hjälptelefon för barn och unga i Storbritannien. Samtal är gratis och numret visas inte på din telefonräkning.

Se Även: