Hitta dina havsben: Hur får man jobb på vattnet

Jobb

Ditt Horoskop För Imorgon

Trålare: Craig är en däckhand och kock(Bild: Hull News/)



Som en del av vår Get Britain Working -kampanj har vi hittat 3 671 jobb på eller runt vatten.



Som ö är vi omgiven av möjligheter från fiske till skeppsbyggnad samt jobb ombord på kryssningsfartyg, så det finns något som passar alla som vill vara nära eller på havet.



Det är en industri som förändras snabbt men det finns massor av möjligheter för människor som är beredda att arbeta hårt, säger Anne Hornigold, från Whitby och District Fishing Industry Training School.

whitney houston obduktionsbilder

Det finns mycket att hålla koll på - säkerhet, förändrad lagstiftning och teknik. Den moderna skepparen måste vara flexibel.

Men, säger hon, chanserna för en karriär är goda.



Antingen kan du sluta äga och driva din egen båt eller så kan färdigheterna överföras till offshore -arbete eller till Merchant and Royal Navies, säger hon.

VAR ÄR JOBBEN?

På det hela taget hittar du fiskejobb bäst genom att besöka de viktigaste fiskehamnarna från Hull och Scarborough, Aberdeen och Fleetwood, Lancs, till Plymouth, Devon och Padstow, Cornwall.



Experter i branschen säger att det vid varje tillfälle kommer att finnas cirka 200 tjänster för erfarna eller utbildande däckhänder och fiskare.

Jobcentre Plus har 2578 marina jobb som omfattar 59 fartygs- och svävare, 37 båtförare och 326 hamnar och stuvar. Kolla in www.direct.gov.uk/jobseekers för mer information.

Relaterade jobb sträcker sig från en kraningenjör i Barry, South Glamorgan (£ 24,336), till en huvud marinarkitekt (från £ 45 000).

Trots nedskärningar rekryterar Royal Navy (www.royalnavy.mod.uk) alltid, särskilt ingenjörer och medicinsk personal. Så är också handelsflottan. Logga in på www.careersatsea.org för mer information.

Vi hittade ytterligare 485 kryssningsfartygsjobb på www.allcruisejobs.com, med alla de stora aktörerna inklusive Royal Caribbean, Variety Cruises och Celebrity cruises.

På www.reed.co.uk hittade vi 326 jobb, allt från en fraktkoordinator i Plymouth (från 19 000 pund) till en mariningenjör i Merseyside (från 19 350 pund).

Kryssningsindustrin är fortfarande livlig och tusentals personal från städare, servitörer, kockar och detaljhandelspersonal till underhållare, skönhetsterapeuter och underhåll behövs för att ta hand om passagerare och hålla dem nöjda.

Vi hittade 82 jobb på www.caterer.com, och du kan också kolla in Cunard (www.cunard.co.uk), P&O (www.pocruises.co.uk) och Carnival (www.carnivalcruise.co.uk) för fler jobb.

ARBETARENS VISNING

Craig Fuffey började sin lärlingsutbildning i den tuffa världen av havsfiske som en nyblick från skolan.

är holly iväg i morse

Två år senare och han är deckare och kock ombord på en Nordsjötrålare och tillbringar upp till 11 dagar till sjöss med besättningen på Jubilee Spirit, som seglar ut från Grimsby, Lincs och Scarborough, North Yorks.

En vanlig dag till sjöss börjar med att Craig, 18, lagar frukost-en fullkokt stek varannan dag och gröt däremellan-för jubileums fem besättningsmedlemmar.

Han säger: Jag hade aldrig för avsikt att bli kock men för några månader sedan, när vi skulle segla, dök kocken inte upp och jag drog det korta strået. Jag har aldrig lagat mat i hela mitt liv.

Alla klär sig själva vid lunchtid och på kvällen tar Craig sig an allt från spaghetti bolognese till en helstek.

Han säger: Det kan vara en utmaning när du rullar runt från sida till sida, men du vänjer dig.

Resten av hans dag spenderas på att kasta nät eller i fiskrummet att rensa och förbereda fisken, som lagras på is för att hålla den fräsch.

Craigs pappa växte upp i Hull och hade en fiskebåt, så det var logiskt för honom att följa efter och anmäla sig till Whitby och District Fishing Industry Training School.

Han säger: Jag var bara 16, men jag visste vad jag ville göra och jag ville ha en utmaning.

Nästa år gick till att lära sig allt från hälsa och säkerhet till teknik, nätreparation till båtvård.

Jag gick ut för två veckors arbetserfarenhet på en trålare, men kom inte tillbaka på över två månader, skrattar han.

Jag jobbade hårt och visade att jag ville göra jobbet. När jag avslutade kursen gick jag direkt ut igen med Jubilee Fishing Company, som erbjöd mig ett jobb.

Men han medger att han till en början var rädd för vad som väntade och sa: Det är ett stort steg från skolan till att vara ute till havs men jag kom bara igång.

113 ängelnummer betydelse

Inte ens tre dagars sjösjuka var tillräckligt för att avskräcka honom från sin nya utvalda väg.

Det är en bransch som förändras snabbt men jag trivs med det, säger Craig, som nu studerar mellan sjöresor för sin skeppares märke. En dag skulle jag älska att skeppa över min egen båt.

TRÄNING

För att gå till sjöss måste fiskare genomgå grundläggande säkerhetsutbildning.

Dessutom måste skeppare, kompisar och ingenjörer som arbetar på fiskefartyg över en viss längd och motoreffekt eller som arbetar i vissa havsområden ha lagstadgade certifikat för sjö- och kustbevakningsverket.

Nyanlända fiskare måste gå grundläggande säkerhetsträning i havsöverlevnad, brandsläckning, första hjälpen och hälsa och säkerhet.

Dessutom måste erfarna fiskare-de med minst två års fiskeerfarenhet-också ha regelbunden utbildning om säkerhetsmedvetenhet.

Besök www.seafish.org eller www.whitby fishingschool.co.uk för mer information.

UPP STIGEN

Från däckhand kan du fortsätta din karriär längs däckrutten genom att gå vidare till kompis och sedan, när du har uppnått relevanta lagstadgade kvalifikationer, gå vidare till skeppare.

Du kanske vill driva din egen lilla båt och bli kvalificerad som skeppare på kusten, eller kanske fortsätta med det tekniska alternativet.

iman och david bowie

Om du vill kan du flytta till relaterade maritima industrier som handelsflottan, offshore -stöd och hamnbåtarbeten.

Dessa branscher känner igen den expertis du har fått när du arbetar i fiskesektorn och kan ge dig ytterligare möjligheter att utveckla din karriär till sjöss.

Se Även: