Exakt hur man betalar av din checkkredit innan nya 40% räntor sparkar in

Skuld

Ditt Horoskop För Imorgon

De nya reglerna från och med den 6 april 2020 kommer också att förbjuda fasta avgifter för lån genom en checkräkning, vilket innebär att dagliga eller månatliga avgifter upphör



Miljontals människor som håller sig inom sina auktoriserade lånegränser skulle kunna se sina checkkreditavgifter hoppa i år när långivare höjer sina räntebetalningar till 40%.



De nya reglerna införs för att följa nya riktlinjer från Financial Conduct Authority för att göra avgifter enklare och rättvisare för kontoinnehavare.



st. judes dag

Detta inkluderar också att stoppa banker och byggnadsföreningar från att ta ut högre priser för orankade checkkrediter än för arrangerade checkkrediter.

Som en del av förändringarna kommer flera banker att höja sina årliga checkräkningskurser till 39,9%.

HSBC, First Direct och M&S Bank kommer alla att införa räntor på 39,9% från och med 14 mars 2020.



Nationwide Building Society har redan infört en enda ränta på 39,9% i sitt vuxna bytesbalansintervall, medan Natwest också gör detsamma.

Är du orolig för hur detta kommer att påverka dig? Hör av dig: emma.munbodh@NEWSAM.co.uk



Så vad kan du göra åt det?

Leverantörer kommer att bli skyldiga att annonsera checkräkningskrediter med en APR (årlig procentsats) för att hjälpa kunderna att shoppa

Flytta dina pengar till ett 0% -kort

Räntefritt balansöverföringskort har funnits i åratal, och det finns inte många som inte hört talas om dem. Men hur fungerar de egentligen?

Kort sagt, de låter dig flytta dina utestående skulder till ett nytt kort där du kan betala av det utan att ådra sig ränta under en viss tid - ibland upp till två år.

För att flytta dina pengar, ansök helt enkelt om ett av korten, och när du har det, överför du pengarna du behöver för att rensa skulden direkt till ditt bankkonto. Du måste i allmänhet göra detta under de första 60 dagarna efter att du fick kortet.

När pengarna väl finns på ditt konto kan du använda dem för att sänka eller rensa din checkkredit eller betala av alla andra skulder du vill bli av med.

På en checkräkning på 1 000 pund kan du spara dig hundratals pund bara under det första året.

Men kom ihåg att detta kommer med två, stora, fångster.

Det första är att du i allmänhet behöver en ganska bra kreditvärdighet för att kvalificera dig för de flesta affärer, vilket betyder att det inte är lämpligt för många människor.

Det andra är att du fortfarande måste betala av skulden. Om du inte gör det kommer du att stå kvar med en stor skuld och betala 18,9% ränta eller mer.

Den tredje är att du måste betala en engångsavgift för att flytta skulden.

femstjärnigt hotell e4 cast

Bästa 0% överföring av kreditkort just nu

Längst: Tesco Bank

  • Räntefri period: Upp till 28 månader
  • Transferavgift: 3,94%
  • Ränta efter 0 -procentsperioden: 21,81%

Lägsta avgifter: MBNA

  • Räntefri period: Upp till 24 månader
  • Transferavgift: Mellan 2,99% och 3,49%
  • Ränta efter 0% -perioden: Mellan 22,93% och 27,93%

Längst garanterad räntefri period om den accepteras: Virgin Money

810 ängelnummer betydelse
  • Räntefri period: Upp till 23 månader
  • Överföringsavgift: 4%
  • Ränta efter 0% -perioden: 23,9%

Rachel Springall, från Moneyfacts.co.uk förklarar att låntagare bör se till att de betalar mer än lägsta betalning varje månad.

'Vissa kort kan ställa in standard på en återbetalning på bara 1 procent plus månatlig ränta', sa hon.

'Någons skuld skulle hänga över huvudet mycket längre på grundval av detta.'

Jämförelsesajter som t.ex. Uswitch och money.co.uk kan hjälpa dig att jämföra priser.

Prata med någon

Om du är djupt inne i din kassakredit och är orolig för vad du ska göra nästa gång, prata med din bank eller byggsamhället och be om råd.

De är bäst placerade att veta vad dina alternativ är - särskilt när de nya ändringarna träder i kraft. Ett alternativ kan till exempel vara att ta ett personligt lån, vilket vi har förklarat närmare nedan.

Om det inte låter rätt för dig kan du få gratis skuldrådgivning som hjälper dig att ta kontroll över din upplåning från välgörenhetsorganisationer som t.ex. Nationell skuldsättning och Stegbyte .

Ta ett personligt lån med låg ränta

Om din checkräkningskassa är £ 1000 eller mer kan det vara värt att överväga att ta ett personligt lån som tar ut en lägre ränta än dina checkräkningsavgifter.

Du kan sedan välja att rensa skulden över 12 månader i delbetalningar.

Andrew Hagger från MoneyComms förklarar: 'Detta kommer inte att vara räntefritt, men för vissa människor är disciplinen för en vanlig månadsvis stående order ett effektivare sätt att rensa skulder.'

Använd dina besparingar eller håll dig till en budget

De räntor bankerna kommer att ta ut för att du ska gå in i din kassakredit kommer sannolikt att uppväga alla räntor du kommer att tjäna på ditt sparande just nu - så det kan vara klokt att bara använda pengarna som har sparats undan för att komma över din skuld istället.

'Sparesatser är inte särskilt konkurrenskraftiga just nu', förklarar Rachel.

'Faktum är att den genomsnittliga enkla åtkomstfrekvensen ger bara 0,59% per år, medan den genomsnittliga kreditköpsköpen APR är 25 procent.

'Det är därför som konsumenterna kan behöva prioritera att betala tillbaka skulder som har höga räntor eller faktiskt flytta skulden till ett räntefritt erbjudande.'

Michael Jacksons dödsbilder

Till exempel kan du betala £ 200 varje månad. Du måste hålla dig till din plan.

För mer hjälp och vägledning, se vår guide på hur man tar sig ur skulden .

Se Även: