St Jude: 10 saker du behöver veta om skyddshelgon för förlorade orsaker

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Saint Jude eller St Judas Thaddaeus. staty i Lidzbark

Saint Jude: skyddshelgon för förlorade orsaker och desperata fall(Bild: Alamy)



Väderprognoserna varnar oss för att morgondagens storm kan bli den värsta på flera decennier.



Och det faktum att det har fått sitt namn efter St Jude - skyddshelgon för förlorade orsaker - är inte riktigt lugnande.



Vi har blivit tillsagda att förvänta oss vindar på upp till 90 mph, kraftigt regn, kaos och eventuella störningar i strömförsörjningen, så vi kanske borde börja misströsta.

Men måndagen råkar också vara högtiden för just detta helgon, så det kanske inte är några dåliga nyheter.

Så vem var St Jude? Här är de 10 sakerna du behöver veta om skyddshelgon för förlorade orsaker och desperata fall ...



1. St Jude var en av Jesus & apos; 12 apostlar, utvalda att sprida evangeliet.

2. Han var också känd som Thaddeus eller Thaddaeus - sägs vara ett efternamn för namnet Labbaeus som betyder 'hjärta' eller modig '.



xbox series x releasedatum i Storbritannien

3. Han tros ha skrivit Judas bok. Religionsvetare säger att den innehåller några av de finaste uttrycken för lovord till Gud i Bibelns Nya testamente.

4. Jude blev förknippad med desperata situationer på grund av ett brev han skrev till östkyrkorna. I den säger han att de troende måste fortsätta även under hårda eller svåra omständigheter.

boxning ikväll vilken tid

5. Han tros ha martyrats i Beirut omkring år 65 e.Kr. tillsammans med aposteln Simon, eldsjälen. Han är ofta avbildad som visar en klubba eller yxa, som symboliserar hur han dog.

6. Han är också ibland avbildad med en låga ovanför huvudet. Detta avser pingsten, där han och de andra apostlarna tog emot den Helige Ande.

7. Avsnitten för personliga annonser i vissa tidningar innehåller ibland meddelanden från personer som uppmanar St Jude om hjälp i nödsituationer, eller tackar honom för hans stöd och vägledning.

8. Vissa väljer att bära bilden av St Jude på en medalj eller som ett hänge på ett halsband för att ge komfort.

9. Helgedomen i St Jude finns i församlingskyrkan Our Lady of Mount Carmel i Faversham, Kent. Det inrättades på 1950 -talet av kyrkans kyrkor, som märkte att de fick allt fler förfrågningar om St Jude -bönekort. Donationer till 'The Shrine of St Jude' började komma in, men en existerade inte - så Friar Elias Lynch satte upp en. Helgedomen besöks året om, men särskilt på St Jude's festdag - 28 oktober.

10. St Jude ska inte förväxlas med Judas Iskariot - en annan av de 12 apostlarna, utan den som förrådde Jesus.

Storbritannien förbereder sig för stormen St Jude En rollator tar en promenad längs sidan av Derwentwater i Lake District Visa galleri

Dina stormbilder

Tweeta dina bilder till oss @DailyNEWSAM eller lägg upp dem på vår Facebook -sida www.facebook.com/dailyNEWSAM .

Du kan också mejla web@NEWSAM.co.uk

Se Även: