EU-folkomröstning: Hur du visar dina Facebook-vänner att du har röstat i dagens omröstningar

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

Om du vill att Storbritannien ska stanna som en del av Europeiska unionen eller lämna det - Facebook har ett enkelt nytt verktyg för att visa dina vänner att du har röstat.



När du loggar in på ditt konto kommer du att märka en popup-ruta överst i ditt nyhetsflöde med Facebooks välbekanta blå hand.



rita från corrie utan peruk

Om du trycker (eller klickar) på ikonen som säger 'Jag röstade', genererar den en automatisk statusuppdatering som låter dina vänner veta att du har varit för att rösta.



Folkomröstningsinlägg på Facebook

(Bild: Facebook)

Det låter ingen veta på vilket sätt du röstade, även om det inte finns något som hindrar dig från att lägga till det i ditt Facebook-flöde manuellt.

Till hjälp kommer rutan också att ge dig information om din närmaste vallokal och lite mer information om argumenten för att stanna och lämna EU.



dan och gabby affär

Vad händer om jag inte kan se rutan?

Om du inte kan se lådan behöver du inte oroa dig – den gömmer sig bara. Börja skriva en statusuppdatering och klicka på smileyikonen under textrutan.

En Facebook-logotyp visas på en anteckningsbok

(Bild: Reuters)



Du kommer att se en meny som ber dig lägga till 'vad du gör eller hur du känner dig', och om du klickar (eller trycker på) 'mer' får du möjligheten att lägga till att du har röstat.

Det är inte första gången Facebook lägger till verktyget – det gjorde det vid förra årets allmänna val.

Facebooks idé är att genom att göra möjligheten att rösta offentligt och synlig på det sociala nätverket kommer det att hjälpa unga människor att engagera sig i folkomröstningen och öka valdeltagandet.

omröstning laddas

Kommer du att berätta för folk vad du röstade på på Facebook?

0+ RÖSTER HITTILLS

JAINTEMest lästa
Missa inte

Se Även: