EPOS Adapt 260 recension: Ett extremt smidigt headset som är smart, diskret och hjälper dig att få ut det mesta av möten

Tekniska Recensioner

Ditt Horoskop För Imorgon

Med hybridarbete som blir det nya normala, var och hur vi arbetar måste vara smartare och mer anpassningsbar än någonsin tidigare. Denna arbetsstil kräver att vår teknik är mer flexibel än någonsin för att möta denna nya värld.



EPOS Adapt -sortiment är affärsfokuserade headset som syftar till att möta utmaningarna i hybridarbetsytan genom att vara mångsidiga utan att kompromissa med kvaliteten som krävs av proffs.



EPOS Adapt 260 är en mycket kompakt, lätt enhet som har en minimal men snygg design.



Med ett stilfullt helt svart utseende är det oansenligt och smakfullt med en liten EPOS Sennheiser till höger och en liten logotyp till vänster. Detta headset är subtilt, snyggt och vettigt.

Designen är mycket lätt och tunn, vilket gör den lätt att bära (Bild: EPOS)

Med en bredd på 200 mm, en höjd på 165 mm och ett djup på 58 mm är den mindre och tunnare än de flesta headset, vilket betyder att den är mindre distraherande och märkbar vid videomöten.



Det är också otroligt lätt och väger bara 121 gram så det är bekvämt att bära hela dagen och mycket bärbart. Det är också lätt att ta med sig överallt, du kan till och med bära den när du reser på din pendling.

Avvägningen för denna vikt är att headsetet är av plast, men det var förvånansvärt mycket tuffare än det ser ut och tål normalt tryck och slitage.



En diskret och tunn mikrofonarm fäster sig fint under pannbandet, vilket gör det lättare att platta ut och packa undan samt göra mikrofonen mindre märkbar och obstruktiv när den inte används.

Den minimala designen i kombination med konstlädermaterialet gör dem otroligt bekväma (Bild: EPOS)

Både vänstra och högra hörlurar stöder 90-graders rotation vilket hjälper till att få en mer exakt passform och platta ut 260-talsprofilen.

lotteriresultat idag Storbritannien ikväll

Det gör det också enkelt att hålla ett öra öppet, om du behöver vara uppmärksam på din miljö, vilket är särskilt användbart att arbeta hemifrån med barn eller om du behöver hålla ett öra öppet på kontoret.

260 har en enkel, snygg design för ett par hörlurar över örat och känns bekväm även när den bärs under en längre tid och tack och lov inte heller blev för varm eller svettig.

De mjuka öronkåporna med minneskum sitter snyggt på örat utan att lägga för mycket tryck eller vara obekväma och du kan justera varje kopp något om du inte är välsignad med perfekt symmetriska öron.

Den brusreducerande mikrofonen gör ett bra jobb med att isolera din röst (Bild: EPOS)

Pannbandet är något flexibelt och täckt med mjukt läder så det pressar inte för mycket på öronen eller huvudet.

Enkel att ansluta via Bluetooth 5.0 Adapt 260 kommer också med en trådlös dongel för enheter utan Bluetooth inbyggt.

Min enda riktiga grej här är att det inte finns något 3,5 mm -uttag någonstans på enheten till skillnad från Adapt 660.

vinnare av guldcupen 2020

Adapt 260 är mycket enkel att ansluta och använda (Bild: EPOS)

Adapt 260 är endast en trådlös enhet. Detta är synd eftersom ett kabelalternativ också skulle ha gjort detta headset ännu mer mångsidigt och vara praktiskt om du som jag inte alltid kommer ihåg att ladda dina enheter. Det är också kompatibelt med massor av enheter inklusive PC, Mac -surfplatta, mobil- och softphone -program.

Om du gillar att flytta runt på kontoret medan du arbetar, har 260 en räckvidd på cirka 25 meter, men du måste vanligtvis vara kvar i det visuella området för den anslutna enheten.

Lyckligt enkelt att använda headsetet har bara tre knappar på höger sida. Teams -knappen, reglaget för volym upp och ner och mute/On och Off -knappen.

Med flera knapptryckningar kan du spela upp innehåll eller acceptera eller avvisa samtal, den här blygsamma layouten hjälper dig att enkelt svara och ringa samtal utan att titta.

Adapt 260 klarar avståndet tack vare sitt 600 mAh litiumjonbatteri som erbjuder imponerande 27 timmars livslängd, eller cirka 23 timmar med att prata, men det tar cirka 2 timmar att ladda helt.

Det kan också kopplas ihop med flera enheter samtidigt (Bild: EPOS)

Den lilla lysdioden mellan mute och USB-C laddningsport indikerar hur mycket batteritid som återstår i enheten.


Ett fast vitt ljus betyder 100%, blått blinkande ljus betyder över 61%, ett blinkande lila ljus betyder över 21%och ett rött blinkande ljus betyder mindre än 21%, vilket gör det mycket snabbt och enkelt att direkt se hur mycket ström du har kvar .

Trots 260 -talets fokus på möten och samtal samt dess relativt små högtalare är ljudkvaliteten långt över genomsnittet och vad du kan förvänta dig av EPOS.

Erbjuder enastående klarhet, ett rent naturligt ljud samt rika och varma mellantoner, anständig bas för sin storlek, vilket gör dem perfekta för musik, filmer och podcasts, inte bara för arbete.

Batteritiden kan vara upp till fantastiska 27 timmar (Bild: EPOS)


Mikrofonens inspelningskvalitet är utmärkt och ger starkt klart ljud. Mikrofonens brusreducering gör ett fantastiskt jobb med att filtrera bort majoriteten av oönskat brus i bakgrunden, vilket ger anmärkningsvärt exakt, klart och skarpt ljud.

De kan dock vara lite överkänsliga och få då och då höga oönskade ljud, särskilt i ett hektiskt kafé, men det var bra på ett kontor, hemma eller i de flesta utomhusutrymmen.

260 har en särskild Microsoft Teams -knapp för att få dig in i dina möten direkt. Det är också optimerat för all enhetlig kommunikation, detta inkluderar Zoom, Skype, Google Hangouts etc.

Du kan ha upp till två enheter anslutna till headsetet samtidigt och enkelt växla mellan de två. Jag var ansluten till min arbetsdator och min mobiltelefon så att jag inte skulle missa möten eller telefonsamtal medan jag lyssnade på musik.

Det är också värt att notera att Adapt 260 levereras med en 2-årig garanti som kan ge lite sinnesro.

Medan headsetet tyvärr inte kommer med någon aktiv brusreducering för att lyssna men hörselkåporna erbjuder viss svag passiv brusreducering.

nelly och kelly-dilemma

För priset erbjuder Adapt 260 fantastiskt värde för pengarna och är ett snitt över andra headset på instegsnivå.

Läs mer

Senaste tekniska recensioner
Honor MagicBook 14 Roccat Kone Pro Air AndaSeat Spider-Man Edition EPOS Adapt 260

Dom

EPOS Sennheiser Adapt 260 är ett solidt och pålitligt headset och mycket mer än bara ett konferensverktyg.

Dess diskreta, lätta ram i kombination med dess trådlösa funktionalitet, fantastiska batteritid hjälper till att ta bort dig från ditt skrivbord för att verkligen kunna arbeta var som helst.

260-talets stora komfort, ljudkvaliteten över genomsnittet, enkla kontroller och brusisolering hjälper detta att göra headsetet till den perfekta följeslagaren som du inte har någon anledning att inte ha med dig överallt.

EPOS ADAPT 260 -headsetet är ute nu och tillgängligt online via E-POST och från utvalda återförsäljare för £ 139

Se Även: