Englands spelares bonus för att vinna Euro 2020 avslöjades när Three Lions jagar odödlighet

Fotboll

Ditt Horoskop För Imorgon

Englands lag kommer att vinna en enorm vinstbonus på £ 12 miljoner om de vinner sommarens EM.



Gareth Southgates sida är bland favoriterna för att lyfta Euro 2020 i sommar och varje spelare kommer nu att ha ytterligare incitament att inte bara lyfta landets första stora titel sedan 1996 utan också en personlig vinstbonus på 461 000 pund vardera.



Summan av lagbonusen är över 3 miljoner pund mer än motsvarande för att vinna VM för tre år sedan, medan UEFA: s prisfond har ökat med 24 procent totalt sedan Euro 2016.



Spelare i de tre lejonen betalas varje gång de representerar sin nationella sida - en summa av £ 2k - men donerar för närvarande dessa avgifter till välgörenhet.

Englands spelare skulle dela en pott på 12 miljoner pund för att vinna Euro 2020

Englands spelare skulle dela en pott på 12 miljoner pund för att vinna Euro 2020 (Bild: PA)

Men som beskrivs av Post , de pengarna skulle inte bli tillgängliga förrän på hösten på grund av villkoren för ett lån på 175 miljoner pund från England av FA - vilket hjälpte dem att täcka kostnaderna för pandemin.



Det betyder att FA - som kommer att få den totala utbetalningen från UEFA - inte kommer att kunna betala ut någon utdelning eller bonus förrän det lånet har återbetalats helt, vilket inte kommer att ske förrän åtminstone i september.

FA säkrade sitt lån genom regeringens Covid Corporate Financing Facility (CCFF) och de uppfattas inte ha några planer på att omfinansiera avtalet i detta skede.



Hela prispotten för turneringen som erbjuds från UEFA - Europas fotbolls styrande organ - kommer att bli 393 miljoner pund, den högsta någonsin för en stor turneringsfinal.

Det högsta som en nation kan få är £ 30 miljoner - vilket skulle vara ett scenario där vinnarna också vinner varje gruppspel - men det styrande organet behåller 60 procent av avgiften, med 40 procent till spelarna.

Efter att ha fått 217 000 pund vardera för att nå semifinalen i VM för tre år sedan är det inte konstigt att den individuella prispotten på 461 000 pund kommer att ses som ett betydande incitament.

Tre Lions chef Gareth Southgate, vars årslön med FA uppgår till 3 miljoner pund, kommer att ha rätt till en sexsiffrig bonus kopplad till hans lags prestationer i turneringen.

England är bland favoriterna för sommarens turnering och förväntas gå långt in i turneringen - som de aldrig tidigare har smakat framgång i.

Kan England vinna Euro 2020? Kommentar Nedan

Gruppspelet inleds på lördag med ett återkommande möte mot Kroatien - som eliminerade dem i semifinalen i VM 2018 - innan de mötte Skottland och Tjeckien i sina återstående gruppspel.

Men fansen kommer utan tvekan vara försiktiga med fallgroparna i turneringen och kommer fortfarande att ha minnen av deras chockeliminering till Island i åttondelsfinalen för fem år sedan.

England avslutade sina förberedelser inför turneringen förra veckan med 1-0-segrar över både Österrike och Rumänien i vänskapsmatcher.

Se Även: