Emmerdale's Dingle -släktträd: En skandalös kusinaffär och vem är släkt med vem

Tv-Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Alla Dingles på ett ställe



Dingles är en av de mest älskade tvålfamiljerna i historien, och säkert i Emmerdale.



De har haft några stora uppbrott under sina år i Dales men är också alltid där för att visa sitt stöd, och vissa har till och med kommit närmare än man kan förvänta sig för kusiner (ahem Charity and Cain.)



Men vilka är Dingles, hur är de alla sammankopplade och vem ska man se upp för?

ray-j och kim

Här är allt du behöver veta om vilka som är syskon, kusiner, bästa vänner och framför allt som äger Emmerdale -fyren för social aktivitet: The Woolpack.

Låt oss börja med de mest kända patriarkerna i familjen.



Zak Dingle

Zak och Lisa Dingle (Bild: ITV)

Alla bibliskt namngivna är Zak Dingle den återstående patriarken som bor i byn. Han är son till Jedediah och Peg Dingle, den senare som vi träffade kort under 2002 när Jeds död avslöjas.



Medan han inte längre är chef för fmaily och förklarar Cain som chef 2015, är han fortfarande en stark närvaro i byn.

Hon och hennes son, Zak, är inte särskilt nära, men de kläckte en plan för Peg att gå tillbaka och bo med sin brorson, Elvis, genom att förfalska hennes död och lägga sin levande kropp i en kista.

Zak har fem syskon: Albert, Caleb, Ezra, Shadrach och Zebediah. Han har också en kusin som heter Obadiah, till vilken vi återkommer senare.

Han var först gift med Nellie, med vilken han hade fem barn: Nathan, Butch, Ben, Sam och Tina.

Faith Dingle, en av de viktigaste matriarkerna (Bild: ITV)

Hon lämnade för att ta hand om sin sjuka pappa på Irland, varefter Zak skilde sig från henne, men hon återvände kort till byn när Butch dog i en bussolycka 2000, innan hon återvände till Irland.

Men under denna tid hade Zak en affär med sin bror Shadrachs fru, Faith, och de fick Kain.

Zaks andra fru, Lisa, gav honom sitt yngsta barn, Belle.

Hennes dryck spetsades tidigare i år av Liv Flaherty och hon hade en lång återhämtning, eftersom hon kämpade för att hantera sina känslor för Zak, och hon lämnade byn tidigare i år.

Av Zaks barn dödades Ben i ett slagsmål med Luke McAllister, den lokala läkarens son, och Butch dog i en bussolycka, medan Nathan bara har nämnts och aldrig dykt upp på skärmen.

Han tog också hand om sin bror Calebs dotter, Mandy, spelad av Lisa Riley, när hon anlände till platsen efter att ha förnekats av sina föräldrar.

Shadrach Dingle

Shadrach Dingle (Bild: ITV)

Shadrach dök upp i showen i tio år, från 2000 till 2010, då hans karaktär dog av drunkning, efter att ha tillbringat år som en mycket tung drinkare.

Han var gift med Faith och de hade bebis kyskhet, även om hon i hemlighet hade en affär med sin bror, Zak, vilket gjorde henne till Kains mamma också.

Shadrach var dock ingen ängel och hade ett förhållande med Shirley Pascoe och fick honom en annan dotter, Genesis Walker.

Hon dog tyvärr av mördaren Cameron Murray, men Chas går fortfarande starkt, för närvarande medvärdinnan i The Woolpack.

Albert Dingle

Albert Dingle (Bild: REX/Shutterstock)

Albert, den äldsta av Jedediah och Pegs barn, dök bara upp i serien i några år, men är mest känd för att vara en kriminell som skulle gifta sig med Lisa, tills Zak kom in och gifte sig med henne istället.

Han gifte sig med Delilah, och de fick två barn, Marlon och Eli, medan Marlon fortfarande var på plats och arbetade som kock på The Woolpack.

De två sista i denna grupp är Ezra och Zebediah - den förre som anlände sent till Belle's dop med sin fru, Gwen, medan den andra är chef för & apos; Southampton Dingles & apos; och nämns ibland i förbifarten.

Obadiah Dingle

(Bild: ITV)

Zaks kusin, Obadiah är mest känd för att vara far till den oroliga Charity Dingle.

Han är son till Jedediahs bror, Bert, och hans fru Jessie.

Obadiah hade också två bröder, Elvis och Solomon, av vilka den förra såg efter Peg Dingle på sin ålderdom.

Salomo, å andra sidan, var en rival till Zak, som också försökte få familjens ledarskap och tjänstgjorde i fängelse tillsammans med Sam, Zaks son.

Obadiahs fru, Kathleen, dödade sig själv när dottern var ung, men Obadiah, som var starkt religiös och trodde att detta var en synd, berättade för familjen att hon hade dött i cancer.

Cain Dingle

Cain Dingle (Bild: ITV)

Läs mer

Emmerdale
Mindreårig sexskandal Robrons sorg när Rebecca går Rebecca gör slut med Ross Ross & apos; sista scener

I nästa generation av Dingles är Cain familjens överhuvud.

Han och hans andra kusin, Charity, hade ett kort förhållande när de var tonåringar, vilket ledde till att hon blev gravid med Cains första barn, Debbie.

Cain har också två andra barn, Kyle och Isaac, varav det första föddes av Amy Wyatt, ett fosterbarn som en kort stund kom till byn och bodde tillsammans med Eric och Val Pollard.

Isaac är son till Kain och hans fru Moira, och de bor tillsammans med sonen Kyle på Butlers Farm.

Välgörenhet Dingle

Välgörenhet Dingle (Bild: ITV)

Charity, som redan har nämnts och är en av tvålens mest älskade karaktärer, är delägare i The Woolpack med sin andra kusin Chastity.

Hon födde Kains dotter, Debbie, bara 13, varefter hon våldtogs av den onda DI Bails, vilket ledde henne till att bli gravid med Ryan Stocks, hennes andra barn, som adopterades efter att välgörenhet trodde att han var död

Välgörenhet har varit gift med Chris Tate, Jai Sharma och Declan Macey, varav den första var pappa till hennes tonårs son Noah.

Chris förgiftade sig själv för att ange välgörenhet för sitt mord, men hon undgick detta, men hamnade i fängelse senare under hennes förhållande med Declan.

Hon födde i fängelse Moses, hennes yngsta, som var en produkt av ett nattbord med Ross Barton.

För närvarande är Charity i ett förhållande med den lokala veterinären Vanessa Woodfield.

Chas dinglar

Chas dinglar (Bild: ITV)

Chastity, känd som Chas, är hyresvärd för The Woolpack med sin andra kusin Charity.

om den går som en anka

Hon växte upp tillsammans med Kain och trodde att han var hennes helbror, bara för att det senare skulle avslöjas att Zak var hans riktiga pappa.

Chas födde Aaron 1992, som var son till hennes första make, Gordon Livesy, även om hennes graviditet kom efter att paret hade en tonåring.

Hon lämnade Aaron för att leva med Gordon efter deras skilsmässa, utan att veta att han misshandlade sexuellt och våldtog deras son upprepade gånger.

Marlon Dingle

Marlon Dingle (Bild: ITV)

En av de mest älskade och längsta tjänstgörande medlemmarna i Emmerdale -rollen, Marlon har varit ganska upptagen på kärleksavdelningen under sin tid i byn, vilket ledde till att han fick två barn och tre fruar.

Hans första fru, Tricia Fisher, dog tyvärr efter att han tillbringat en lång tid med att försöka efterlämna henne, men under deras äktenskap fick han tid att ha ett berusat nattbord med sin andra kusin, Charity.

Han gifte sig igen med Donna Windsor, och de hade lilla April, som är en absolut smällare.

Mycket hände inom deras äktenskap, vilket inkluderade att Marlon blev skjuten av sin bror Eli i ett rån som gick fel, Don hade en affär med Ross Barton och Marlon snogade sin andra kusin Chas i ett berusat ögonblick.

Rhona Godkirk, hans tidigare kärlek, återvände till byn, och paret slog upp deras förhållande, vilket ledde till att Rhona blev gravid med Leo, Marlons andra barn.

Han träffar nu rektor på gymnasiet, Jessie.

Sam Dingle

Sam Dingle (Bild: TV Grab)

Zaks son Sam har bara en son, Samson, som var barn till honom och hans enda fru Alice Wilson.

Alice hade tyvärr cancer, insamlade pengar för att försöka hjälpa lokala välgörenhetsorganisationer att hjälpa andra med samma tillstånd, men saker slutade när Sam hjälpte Alice att dö genom att överdosera henne med morfin.

Dingles stod vid honom och alla erkände att hon dog för att rädda Sam och hindra honom från att gå till fängelse för mordet.

Men annars är han en av de tystare Dingles allt som allt!

Vackra Dingle

Vackra Dingle (Bild: ITV)

Belle föddes i en grisstuga till sin mamma, Lisa, och är den yngsta av Zaks barn på väldigt lång väg.

Även om hon inte har några egna barn har hon haft några anmärkningsvärda relationer med Sean Spencer och Lachlan White, seriemördaren som mördar ett antal av hennes vänner, till och med försöker döda Sam.

Men Belle sattes själv i fängelse för mord, men hade bara ett års fängelse efter överklagande, varefter hon visar tecken på hennes schizofreni, som blir en viktig del av hennes störningar.

Debbie Dingle

Debbie Dingle (Bild: ITV)

kim kardashian plastikkirurgi bum

Och vidare till nästa generation.

Debbie, som föddes av tonårsmamman Charity och Cain, men som fostrades av Paddy och Emily Kirk, innan det avslöjades att hon var en Dingle.

På samma sätt som hennes mamma blev hon gravid vid 15, född Sarah Sugden och senare Jack.

Hon har också haft relationer med Ross och Pete Barton, liksom unga Jasmine Thomas och Scott Windsor.

Men hennes senaste relation är med Joe Tate, halvbror till välgörenhetens son, Noah, vilket betyder att gränserna är nära att korsa på ett besvärligt sätt.

Men Debbies korsade också strömmarna lite när hon träffade Eli Dingle, Marlons bror och därför hennes andra kusin.

Aaron Dingle

Aaron Dingle (Bild: Fotograf - Amy Brammall Detta fotografi är (C) ITV Plc)

Aaron Dingle, tidigare känd som Livesy, har haft en rutig historia efter att hans mamma, Chas, lämnat honom med sin far, som våldtog och misshandlade honom i åratal.

Han kom till slut ur detta, men kämpade stort från denna punkt med självskade och kriminell verksamhet, när han skickades till fängelse för GBH.

Arons enda barn är faktiskt Robert, hans make, som är bebisen Seb, född av Robert efter en fängelse med Rebecca White.

Men Aaron fungerar också som en far till sin halvsyster Liv Flaherty, som, trots att hon inte är en Dingle, har varit ganska ympad som en del av familjen.

Aaron tillbringade år med att kämpa med sin sexualitet också, men så småningom kom han ut och hade ett antal relationer med män inklusive Jackson Walsh, Ed Roberts och framför allt Robert.

Och de yngre barnen

ITV

Noah Dingle (Bild: ITV)

De yngsta Dingles är andra välgörenhetsbarn än Debbie är Ryan, som hon fick reda på ungefär år senare, Noah och Moses.

Sedan är det Samson, Sams son och Marlons barn, April och Leo.

Debbies barn är Sarah och Jack Sugden, medan Arons enda barn är hans adoptivson, Seb.

Puh! Det är i stort sett hela klanen sorterad, med några få undantag.

Emmerdale är på vardagar kl 19 på ITV och även kl 20 på torsdagar.

Se Även: