Electronic Arts gör en helomvändning och släpper mikrotransaktioner från Star Wars Battlefront 2 efter enorma motreaktioner från fans

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

Electronic Arts har erkänt sitt misstag att inkludera mikrotransaktioner i AAA-storfilmsspelet Star Wars Battlefront 2.



A blogginlägg från Oskar Gabrielson, general manager på DICE (studion som byggde spelet) anger den dynamiska U-svängen.



'När vi närmar oss den världsomspännande lanseringen är det tydligt att många av er känner att det fortfarande finns utmaningar i designen', skrev han.



'Vi har hört oron över att potentiellt ge spelare orättvisa fördelar. Och vi har hört att detta överskuggar ett annars bra spel. Detta var aldrig vår avsikt. Ledsen att vi inte fattade detta rätt.

'Vi hör dig högt och tydligt, så vi stänger av alla köp i spelet. Vi kommer nu att lägga mer tid på att lyssna, justera, balansera och ställa in. Detta innebär att alternativet att köpa kristaller i spelet nu är offline, och all progression kommer att tjänas in genom spel. Möjligheten att köpa kristaller i spelet kommer att bli tillgänglig vid ett senare tillfälle, först efter att vi har gjort ändringar i spelet. Vi kommer att dela mer information när vi arbetar igenom detta.'

(Bild: ea.com)



Även om det är sällsynt att ett företag backar så offentligt, är det extremt sällsynt att se det köras på dagen för en global release.

Det måste dock noteras att Gabrielson sa att funktionen kan komma tillbaka vid ett senare tillfälle - vilket kanske inte gläder spelare som har likställt beslutet med att sätta in hasardspel i spelet. Fans har påpekat att i ett spel som leds av flera spelare där du mestadels tävlar mot andra människor, skulle mikrotransaktionerna tillåta vissa spelare att bara köpa sig till framgång.



'Vi har skapat ett spel som bygger på din input, och det kommer att fortsätta att utvecklas och växa,' sa Gabrielson.

' Star Wars Battlefront II är tre gånger så stort som det tidigare spelet, vilket ger liv till ett helt nytt Star Wars berättelse, rymdstrider, episka nya multiplayer-upplevelser över alla tre Star Wars-epoker, med mer gratis innehåll att komma. Vi vill att du ska njuta av det, så fortsätt gärna med dina tankar. Och vi kommer att hålla er uppdaterade om våra framsteg, avslutade han.

Spelet släpps idag till PlayStation 4, Xbox One och PC.

Mest lästa
Missa inte

Se Även: