eBay -motorer: Hur man säljer din bil till bästa pris och utan krångel

Ebay

Ditt Horoskop För Imorgon

Zac Mihajlovic

Var annars skulle du sälja din Batmobile?(Bild: Tony Presscott / Barcroft Cars)



Vi har guider för att komma igång eBay och hur man tjänar mer pengar som säljare.



Men det är en stor skillnad mellan att bli av med några av dina barns gamla leksaker och att sälja en bil. Vi frågade Lucy Burnford, en av grundarna av den kostnadsfria portalen för bilhantering online Motorik , för några tips:



tunga d lagringskrig

1. Samla pappersarbetet

(Bild: Getty)

Gräv ut de glömda kvittona, pappersarbetet och serviceboken - det uppskattas att en & apos; fullständig servicehistorik & apos; kan lägga upp till 26% till värdet av en begagnad bil. Det är mycket mer troligt att du får ränta om du kan visa kvitteringar för arbete och service. Du kan sammanställa din historia online här .

2. Var ärlig

Potentiella köpare kan få reda på mycket online, så undvik att sträcka ut sanningen. Var i förväg om tillståndet för underhåll och service. Detsamma gäller MOT -datum och råd.



3. Beskriv din bil exakt

En Mercedes Benz -bil gjord av röda tegelparker på Red Town Creative Park i Shanghai. Konstnären Dai Yun från Xi & apos; an som nu är skulptör av Shenzhen Public Art Center, ritade en röd tegelbil som motsvarade den ursprungliga andelen Mercedes Benz

Nämnde jag inte att den var gjord av tegel? (Bild: Rex)

Om din beskrivning inte är helt korrekt, riskerar du att försäljningen utmanas. Visa upp bilen väl med många tydliga bilder.



Ännu bättre, gör en kort video på din smartphone, ladda upp den till Youtube och lägg till en länk till din eBay beskrivning. Ta foton på repor - det visar att du är ärlig och slipper slösa tid.

4. Engagera med potentiella köpare

Potentiella köpare vill ställa frågor om din bil. Svara så snabbt som möjligt för att hålla seriösa budgivare intresserade. Ange ditt telefonnummer om du sannolikt kommer att vara långsam med att svara via e -post.

dr. vilka skurkar

5. Ange dina försäljningsvillkor

Vissa intresserade köpare kan kontakta dig i förväg för att fråga om du vill sälja din bil innan auktionen är slut. Gör det tydligt i din lista om du är intresserad av ett 'köp det nu' -arrangemang eller inte.

6. Tid din auktion

Gavel

Gå, gå, gå ... (Bild: Getty)

hur många kalorier i en big mac

Tänk på vilken dag och tid auktionen kommer att sluta. Om det slutar under kontorstid är det mycket mindre sannolikt att det blir ett budkrig än om det slutar på en söndagskväll.

7. Anteckna försäljningen

Skriv ett detaljerat, daterat kvitto för auktionsvinnaren. Detta bör undertecknas av båda parter när köparen hämtar bilen.

Ord det noggrant för att visa att fordonet har sålts sett och utan garanti, att köparen har inspekterat bilen och nu kommer att ta fullt ansvar för den.

För att få våra tips om att spara pengar, samt de bästa erbjudanden och erbjudanden vi har sett, prenumerera på NEWSAM Money veckovisa nyhetsbrev nedan

Du kan också gilla oss på Facebook för att få pengar att spara idéer, nyheter och guider ...

Se Även: