Låt inte ditt barn spela Doki Doki Literature Club innan du läser detta

Nintendo

Ditt Horoskop För Imorgon

Hur ska föräldrar hantera att utsätta sina barn för spel som Doki Doki?(Bild: Lag sparat)



Doki Doki Literature Club! är ett gratis nedladdningsspel som spelas på antingen PC och Mac. Det slog rubrikerna för, även om det ser ut som ett dejtingspel, men har en mörk twist efter en och en halv timme spel.



Plötsligt börjar de unga kvinnliga karaktärerna ta livet av sig.



Under denna process visas självmordsbilder med en tjej som hugger sig själv och en annan begår självmord genom att hänga. Det finns lite berättande varning om dessa händelser som kommer ur det blå för spelaren.

Några rapporter, inklusive från Daily Mail , har kopplat detta till en incident med självmord i tonåren. I scrummet finns en viss desinformation och massor av alarmerande citat från skolor, polis och Manchesters rättsmedicinsk kontor.

Vissa har rapporterat att spelet skickar meddelanden till din mobiltelefon, vilket enligt min forskning inte är fallet. Andra har sagt att det är ett onlinespel när det faktiskt spelas lokalt.



bästa drönare under 100 £

För att föräldrar ska kunna göra ett välgrundat val om spelet och vara medvetna om risker har jag skapat en kort video med allt de behöver veta och steg för att minska risker.

Vad sägs om PEGI -betyg?

Att identifiera hur gamla barn ska vara för att spela spelet blir mer utmanande eftersom brittisk lag inte kräver att spel som säljs online har ett åldersbetyg. Om Doki Doki Literature Club! såldes på Xbox-, PlayStation-, Nintendo- eller Android -onlinebutiker skulle det få ett PEGI -betyg eftersom dessa plattformar frivilligt tillämpar betyget. Om det fanns i App Store skulle det ha en Apple -åldersbetyg.



Eftersom spelet innehåller arbetet F*ck betyder det på grundval av att man ensam svär (även utan teman Mogna eller våldsamma) det skulle få minst ett PEGI 16 -betyg om det släpptes på dessa plattformar eller såldes i fysisk form.

Spelet har några upprörande scener. (Bild: Lag sparat)

Men eftersom spelet finns på Steam behöver det inte betygsättas. På spelsidan är det värt att notera att det är listat som Psychological Horror, Visual Novel, Dark, Gore, Violent and Sexual Content. Spelsidan säger också att 'Det här spelet är inte lämpligt för barn eller de som lätt störs'. När du startar spelet omarbetas detta och du måste bekräfta att du är 13 år eller äldre. Detta är till hjälp, men som förälder vill jag se att Steam använder en liknande inställning till konsoler och frivilligt kräver PEGI -betyg för alla sina spel.

vem är sandra bullock gift med

Detta är till hjälp, men som förälder vill jag se att Steam använder en liknande inställning till konsoler och frivilligt kräver PEGI -betyg för alla sina spel.

Konfigurera föräldrakontroll?

Du kan aktivera Familjinställningar på ditt Steam -konto genom att:

1. Välj konto | Familjevy.

2. Ange din fyrsiffriga PIN -kod.

jake hall och fröken

3. Du kan sedan begränsa åtkomsten till spel och Steam Store.

Läs mer

Retro videospel
Nintendo 64 Sonic vid 25 Retro Freak -konsol Commodore 64

I appköp

En annan aspekt av spelet som gör det lättare för barn att spela är att det är gratis. Det finns köp i appen för £ 6,99 som låser upp extrafunktioner men huvudspelet kan spelas utan att du behöver göra ett onlineköp.

Se till att du har ditt Steam-konto konfigurerat till en e-postadress som du kontrollerar regelbundet, eftersom detta kommer att informera dig varje gång ett nytt köp görs. Du bör installera och konfigurera Steam -appen på din smartphone (iOS eller Android) eftersom det ger meddelanden om köp och låter dig hålla koll på aktiviteten.

Videospelet har kopplats till en pojkes död. (Bild: Lag sparat)

kelly rowan bill paxton

Alternativa spel

Även om Doki Doki Literature Clubs bete och byter berättande kan resultera i att spelare spelar spelet utan att inse hur det kan utlösa psykiska problem, kan det för dem i lämplig ålder som är medvetna om teman i förväg erbjuda sätt att diskutera psykiska problem.

Spel är särskilt bra på detta eftersom de erbjuder spelare chansen att utforska känslor och uppleva livet genom andra karaktärers ögon.

Det finns sätt för föräldrar att hantera spel som Doki Doki. (Bild: Lag sparat)

Andra spel som gör detta för olika åldersgrupper är: Elude Ett spel med metaforiska skogsmarker. Du korsar landskapet och letar efter 'passionobjekt' för att övervinna känslomässiga hinder. Det är utformat för att hjälpa till med depression som en meditation om innebörden av passion och uppfyllelse.

Depression Quest

Detta är ett äventyrsberättelse där din karaktär lever med depression. Du måste balansera deras mentala blockeringar, jobb, relationer och till och med behandling i vissa scener.

Robin

Robin är ett kort livsspel som gjordes för att ge lite synlighet åt en osynlig sjukdom - Chronic Fatigue Syndrome.

Livet är konstigt (PEGI 16)

Känslomässigt laddat episodiskt äventyrsspel efter Max Caulfield, en tonårsflicka med kraft att spola tillbaka tiden. Med sin bästa vän, Chloe Price, börjar Max undersöka det mystiska försvinnandet av en medstudent.

Natt i skogen (PEGI 12)

En saga om att växa upp som tar itu med livets vardag samt viktiga relationer. Även om varje karaktär är ett djur, är de förvånansvärt mänskliga och erbjuder ett väsentligt sätt att diskutera livets komplexa stökiga karaktär.

12 stycken doppning benfri festpris

Oxfria (PEGI 12)

Oxenfree är ett enspelsspel för 3: e person som har lika delar med sig i åldern och den övernaturliga thrillern. Du spelar som Alex, en lysande, upprorisk tonårsflicka som tar med sin nya styvbror Jonas till en fest över natten på en avvecklad militärö.

Resa (PEGI 7)

Ett ökenlandskap utforskas och befinner sig i stort sett tomt. Men när du fortsätter din jakt går andra onlineindivider med dig och förvandlar upplevelsen till något mänskligt och samarbete. Kraften och vikten av att dela en resa med andra människor, även om de är främlingar, gör detta till ett riktigt användbart spel att meditera över välbefinnande.

Blomma (PEGI 3)

Ett spel där du styr vinden för att rikta ett blomblad runt ett landskap. Vad öppnar upp i en expansiv värld att utforska med vackra landskap och lugn musik. Detta är ett riktigt bra spel för att koppla av och fly dagen för att hitta lugn.

Hur har din erfarenhet varit med dina barn och tv -spel? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

Se Även: