Dina Asher-Smith insisterar på att separera från pojkvännen Zharnel Hughes kommer inte att urspåra Commonwealth Games medaljbud

Andra Sporter

Ditt Horoskop För Imorgon

Asher-Smith bjuder på Commonwealth Games-ära(Bild: Getty Images AsiaPac)



Dina Asher-Smith insisterar på att hennes splittring från sprinterpojkvännen Zharnel Hughes inte kommer att urspåra hennes Commonwealth Games medaljutmaning.



Storbritanniens Europamästare är bland favoriterna för 200 meter guld när spelen kommer igång här nästa vecka.



22 -åringen tog fjärde i förra sommarens VM - och vann ett stafett -silver - trots att hon bröt foten bara sex månader innan.

Efter att ha återfått full kondition och missat förra månadens World Indoors i Birmingham för att fokusera på Gold Coast -ära, säger hon att hon är på en lycklig plats - trots att hon slutade med Hughes, en träningspartner för Usain Bolt fram till världsrekordinnehavarens pensionering.

Asher-Smith i aktion förra månaden i Brisbane (Bild: Getty Images AsiaPac)



Vi mår bra, vi är fortfarande vänner, sa hon. Jag kommer inte att gå in på detaljerna eftersom det är personligt liv men vi är coola, helt okej.

Jag är inte en kändis så jag trodde inte att det var så mycket att skriva i tidningarna. Det är roligt att folk bryr sig om jag har en pojkvän. Jag kan inte vänta med att berätta för honom.



Asher -Smith är en del av ett team på 600 idrottare och personal - den största någonsin som representerat England vid ett utomlands sportevenemang.

I Glasgow för fyra år sedan toppade Poms medaljbordet för första gången sedan 1986, så inte överraskande är värdnationen ute efter hämnd.

Olympiska mästarna Adam Peaty (simning), Max Whitlock (gymnastik), Alistair Brownlee (triathlon) och Philip Hindes (cykling) leder vägen i ett lag kommer att tävla i 18 sporter, inklusive 38 para medaljhändelser.

Hughes och Smith har separerat (Bild: Getty Images AsiaPac)

Men Team Englands president Denise Lewis valde ut Asher-Smith för särskilt omnämnande och sa: Vi kommer att få möjlighet att ha en frisk Dina i toppen av sitt spel i de enskilda sprintarna.

Kent -flygbladet debuterar i Commonwealth Games och är inte bara barmhärtigt fri från skador utan också slutligen fri från studier.

Förhoppningsvis blir det inte det bästa av mig eftersom jag fortfarande har två OS -cykler kvar, sa hon. Men förhoppningsvis blir det ett riktigt stort år för mig.

Min fot är inte längre trasig så jag tävlar inte för att komma i form den här gången. Jag är inte avslappnad när det gäller tävling eftersom jag måste ta med ett A -spel eller ett plus. Men jag känner mig riktigt avslappnad och glad.

Jag har aldrig varit i den här delen av världen och det finns inte så många buggar som jag förväntade mig - så det är ett riktigt bra tecken!

Se Även: