'Svårt år' för Martins och McColls butiker efter 66 stängningar och Morrisons partnerskap

Morrisons

Ditt Horoskop För Imorgon

Det kommer när verksamheten ökade 66 av sina mest presterande butiker i år(Bild: Eastnews Press Agency)



High street bekvämlighetskedjan McColl & apos; s har avslöjat att försäljningen har sjunkit efter Palmer & Harveys kollaps förra julen.



Det kommer när verksamheten ökade 66 av sina mest presterande butiker i år, efter att ha förvärvat 11 nya filialer och uppgraderat 59 fler.



Gruppen sa i en handelsuppdatering att leverantörens misslyckande förra året resulterade i 'betydande störningar i leveranskedjan' och att den 'fortsätter att uppleva ett antal utmaningar'.

se Oscars 2014 live

Livsmedelsgrossisten Palmer & Harvey hade skulder på över 700 miljoner pund när den kraschade i november förra året, vilket gjorde att kedjan på 90 000 kunder, inklusive Tesco och Sainsbury, förlorade.

Mer än 1300 McColls filialer lagras nu av Morrisons, men de första planerna på att återuppliva varumärket Safeway har vänts.



På tal i dag sa McColls att det nu förväntar sig att det justerade resultatet för hela året kommer in på cirka 35 miljoner pund, en minskning från en tidigare uppskattning på 44 miljoner pund.

I en handelsuppdatering såg koncernen, som har ett leveranspartnerskap med stormarknaden Morrisons, att de totala intäkterna sjönk 0,5% under fjärde kvartalet, medan jämförbar försäljning var platt.



Helårsförsäljningen minskade med 1,4%.

McColls verkställande direktör Jonathan Miller sa: '2018 har varit ett mycket svårt år för verksamheten, präglat av oöverträffade försörjningskedjestörningar och pågående utmaningar.'

Gruppen sa: 'Efter Palmer & Harveys kollaps har vi upplevt betydande störningar i leveranskedjan och har behövt påskynda utrullningen av Morrisons leverans till 1300 av våra butiker.

m&s svart fredag ​​2019

”Hastigheten på denna övergång har skapat betydande utmaningar och allvarligt stört våra planer för lanseringen av Safeway.

”Framöver förväntar vi oss att konkurrensen inom dagligvaruhandeln kommer att förbli intensiv och vi står inför betydande kostnadstryck.

'Viktigt för vår framtida framgång kommer att vara att fortsätta utveckla vårt partnerskap med Morrisons, tillsammans med våra planer på att förbättra vårt bekvämlighetserbjudande genom att förbättra kvaliteten på vår egendom och vår övergripande kundupplevelse.'

Dessutom har en starkare tobaksprestanda jämfört med andra kategorier resulterat i en lägre omställning av försäljning till vinst än väntat. Som ett resultat räknar vi nu med att justerad EBITDA för FY18 kommer att ligga på cirka 35 miljoner pund.

McColl & apos; s är en stor stadsdelhandlare med ett gods på 1 556 förvaltade närbutiker och tidningskiosker.

caroline flack och harry stilar

'Vi driver närbutiker från McColl och tidningsbutiker som är märkta med Martin i hela Storbritannien, förutom i Skottland där vi verkar under vårt varumärke RS McColl', tillkännagav ett uttalande.

'Våra engagerade kollegor betjänar fem miljoner kunder varje vecka, och vi är den största operatören av postkontor i Storbritannien, med cirka 600 butiksdiskar/filialer.

Läs mer

Topp pengar historier
Morrisons säljer påskägg för 25p Avlöningsdag bekräftad KFC öppnar åter 100-tal butiker för leverans Supermarkets leveransrätt förklaras

Se Även: