Dessa 'anslutna barkranar' ser till att du aldrig mer får en varm öl

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

Det finns inget mer nedslående än att få serveras en varm pint öl, eller en som inte smakar helt rätt.



Hittills har ölbryggerier och pubkedjor inte haft något sätt att spåra kvaliteten på sin produkt när den väl har rest från bryggeri till barkran.



En brittisk entreprenör har dock kommit på ett sätt för dem att övervaka temperatur, renhet på linjerna - såväl som försäljning av öl - över globala barkedjor i realtid.



hur dog david bowie

Häller öl i ett glas på en restaurang

Marc De Vos, 25, är uppfinnaren av världens första 'anslutna barkranar' som använder sensorer och cloud computing-teknik för att fjärrövervaka ölflöde, temperatur och vätsketyp.

Detta ger företag en 24-timmars realtidsöversikt över om produktkvaliteten fluktuerar och om linjerna rengörs korrekt och förvaras i rätt temperatur.



Det gör det också möjligt för företag att hålla reda på försäljningen av varje drink runt om i världen och exakt förutsäga när de behöver leverera extra lager – så att din favoritöl alltid finns tillgänglig.

På nackdelen, om du är kompis med bartendern, kommer de anslutna barkranarna att meddela chefen om han ger dig en gratis drink.



Marcs företag har redan tre beställningar från Tank Beer och förbereder en provenhet för ett av världens största bryggerier.

Han har nu tilldelats People’s Choice Award i Royal Academy of Engineerings Launchpad Competition 2016.

robert pattinson och kristen stewart romantik

Marc De Vos kommer att gå med i Royal Academy of Engineering Enterprise Hub, vilket kommer att hjälpa honom att ge honom de affärskunskaper och nätverk han behöver för att ta ut sina anslutna barkranar till en bredare marknad.

Enterprise Hub stöder entreprenörer med hög potential genom att tillhandahålla ett paket med specialist mentorskap, utbildning och tillgång till ett nationellt nätverk av företagsledare och investerare från Academy's Fellowship.

'Tillgång till Akademins nätverk av investerare och erfarna mentorer kommer att hjälpa mig att få Bar Analytics-tekniken att marknadsföras snabbare', sa De Vos.

'Inom några minuter efter att jag mottagit priset fick jag ett erbjudande om att hjälpa mig att få investeringar.'

omröstning laddas

Hatar du varm öl?

0+ RÖSTER HITTILLS

JAINTEMest lästa
Missa inte

Se Även: