Försvarsjätten Babcock International avbryter 1 000 jobb i Storbritannien och utomlands

Babcock International

Ditt Horoskop För Imorgon

(Bild: Bloomberg via Getty Images)



Försvarsjätten Babcock International har sagt att det räknar med att minska 1000 jobb i Storbritannien och utomlands i en översyn av verksamheten eftersom det avslöjade nedskrivningar på cirka 1,7 miljarder pund.



Gruppen - som är försvarsdepartementets näst största entreprenör - sa att cirka 850 av jobbnedskärningarna skulle göras i dess brittiska verksamhet, med resten utomlands.



Det kom som Babcock sa att en vändplan skulle göra det förenkla verksamheten och samla in minst 400 miljoner pund från försäljning av tillgångar under nästa år.

I en uppdatering av den koncerngemensamma översynen som lanserades i januari, avslöjade Babcock sin elände när den bokade 1,7 miljarder pund i nedskrivningar och avgifter.

Det tillade att koncernvinsten också sannolikt kommer att vara cirka 30 miljoner pund lägre varje år, även om det sa att detta är mindre än man först befarade.



ny lagstiftning för att avskriva skulder

VD David Lockwood, som tog rodret förra året, sa att han hoppas att gruppen för arbetare som berörs av översynen kommer att kunna hitta en 'plats där människor kan blomstra' genom försäljning av tillgångar till nya ägare.

Han tillade: 'Folk kommer att se detta som en vattendelare när det nya företaget börjar växa fram.'



Babcock sysselsätter cirka 30 000 anställda över hela världen.

Företaget, grundat 1891, levererar Royal Navy och är en viktig del av Storbritanniens försvarsförmåga.

james desmond lloyd nu

Det har kämpat för att återuppbygga sin image i flera år över rader om hanteringen av statliga medel.

Förra året anklagade den tidigare rådgivaren Dominic Cummings förra året företaget för att ha rippat skattebetalarna över sina regeringskontrakt.

Registrera dig för NEWSAM Money & apos; s nyhetsbrev för de senaste råd och nyheter

Från universell kredit till löptid, anställningsrättigheter, reseuppdateringar och ekonomiskt nödhjälp - vi har alla de stora ekonomiska historierna du behöver veta om just nu.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev från NEWSAM Money här.

Se Även: