Debenhams bekräftar när de senaste 49 butikerna kommer att stängas när de lanserar 80% rabatt på 'stängande' försäljning

Debenhams

Ditt Horoskop För Imorgon

Ett räddningsavtal i januari inkluderade Debenhams namn och webbplats, men inte dess fysiska butiker

Ett räddningsavtal i januari inkluderade Debenhams namn och webbplats, men inte dess fysiska butiker(Bild: AFP via Getty Images)



Ett av Storbritanniens längsta varuhus har avslöjat när dess sista filialer försvinner för gott, efter att ha gått in i administrationen förra året.



Debenhams sa att dess 49 sista återstående butiker stängs den 12 maj och 15 maj, därefter dussintals butiksstängningar den här veckan .



Det sägs att kunder kommer att kunna få upp till 80% rabatt, även om skönhet och doft begränsas till bara 70% rabatt.

En talesman för Debenhams sa: 'Under de kommande tio dagarna kommer Debenhams att stänga sina dörrar på high street för sista gången i sin 242 -åriga historia.'

Företaget tackade kollegor som återvände till 97 butiker den 17 april för att hjälpa till att flytta lager till kedjans likvidatorer .



Butikerna öppnar igen som en del av Debenhams slutliga likvidationsprocess och kommer att fortsätta handla under ett begränsat antal veckor tills lagret i butikerna är helt klart

Butikerna öppnar igen som en del av Debenhams slutliga likvidationsprocess och kommer att fortsätta handla under ett begränsat antal veckor tills lagret i butikerna är helt klart (Bild: Spegelpengar)

'Vårt uppriktiga tack riktas till alla våra kollegor och kunder som har följt med oss ​​på denna resa. Vi hoppas att se er alla en sista gång i butikerna innan vi säger ett sista farväl till Storbritanniens huvudgata, tillkännagav uttalandet.



Tvåhundra-och-fyrtiotvå år gamla Debenhams förvärvades av snabbmodevarumärket Boohoo den 21 januari i ett avtal på 55 miljoner pund som utesluter alla 118 butiker på gatan.

Som en del av övertagandet gick 12 000 jobb förlorade över en natt, i ett förödande drag för Storbritanniens kämpande huvudgator.

Onlinebutiken sa att den hoppades kunna expandera till husgeråd genom förvärvet - där kedjan nu bara fungerar online i nya händer.

Den sista handfull butiker som fortfarande är verksamma stänger den 15 maj - presentkort, kreditnoter, återbetalningar och byten accepteras inte längre.

Debenhams butiker stänger den 12 maj

Ballymena

anton ferdinand jeremiah ferdinand

Banbury

Barrow-in-Furness

Bad

Beverley

Svart brännskada

Bournemouth

Carlisle

Chester

Chesterfield

Doncaster

Gloucester

Guildford

Harv

Hereford

Skrov

Lichfield

Mansfield

Preston

Scarborough

Warrington

Debenhams butiker stänger den 15 maj

Basildon

Basingstoke

Belfast

lee chapman jamie vardy

Birmingham tjurfäktningsarena

Brighton

Bristol

Bromley

Cardiff

Chelmsford

Cheshire Oaks

Colchester

Coventry

Exeter

Hanley

Lakeside

Leeds White Rose

Liverpool

Manchester

Manchester Trafford

Meadowhall

Merry Hill

Newcastle

Newry

Plymouth

Romford

Rushmere

Sheffield

Swansea

Vi kommer att ge dig de allra senaste uppdateringarna, bilderna och videon om denna senaste nyheter.

Kom tillbaka regelbundet för uppdateringar om denna utvecklingsberättelse HÄR. Få e -postuppdateringar om dagens största berättelser direkt till din inkorg genom att registrera dig för våra nyhetsbrev.

Få alla stora rubriker, bilder, analyser, åsikter och video om historierna som är viktiga för dig genom att följa The NEWSAM varje gång du ser vårt namn.

Följ oss på Twitter @NEWSAMMoney - det officiella & NEWSAM Online Twitter -kontot för pengar nyheter i realtid.

Vi är också igång Facebook @NEWSAMMoneySaving - för finansiella nyheter, funktioner, videor och bilder som du måste se hela dagen.

Se alla våra sociala konton du kan följa här: NEWSAM.co.uk/social.

Se Även: