Dave Lee Travis -rättegång: Sekunder innan han dömde DJ skrek till journalist som anklagade honom för att ha famlat henne

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Camilla Long och Dave Lee Travis

Camilla Long och Dave Lee Travis(Bild: Getty /)



Skämd DJ Dave Lee Travis attackerade verbalt en journalist som tidigare anklagat honom för att ha famlat hennes sekunder innan han dömdes idag.



Efter Travis övertygelse talade Sunday Times krönikör Camilla Long om att han påstås ha blivit utsatt för övergrepp av honom inför sin fru.



Journalisten dök upp i rätten idag för att se Travis dömd och satt i det offentliga galleriet framför sin fru och supportrar.

Ögonblick innan domaren Anthony Leonard QC dömde Travis, marscherade han till baksidan av glasdockan, knackade på fönstret och sköt ut mot Ms Long.

nummer 1212 andlig betydelse

Han sa till henne: 'Du gör mig obekväm, ta dig dit du borde vara, i pressgalleriet.'



Han vände sig sedan till ett fullsatt pressgalleri och skrek: 'Någon som vill ge henne plats?'

Dave Lee Travis lämnar domstolen

Dave Lee Travis lämnar domstolen (Bild: Ian Vogler / )



Utbytet avbröts när domaren kom in. Fem månader innan han greps, publicerade Sunday Times 2012 en berättelse av Ms Long som belyste hans påstådda beteende.

Hon besökte hans hem för att intervjua honom eftersom han höll på att träffa den burmesiska oppositionsledaren Aung San Suu Kyi när han påstås ha försökt gosa henne.

I sitt konto hävdade Ms Long: 'Jag tillbringade 90 minuter med den tidigare Radio 1 DJ: n Dave Lee Travis och jag tror inte att det finns en del av min kropp som han inte famlade. '

'Han gosade på min fot, slog in händerna i mina lår, försökte få mig att sitta i hans knä och kysste mig. 'Han drog en känsla av mina höfter när jag dåraktigt bad om en rundtur i hans studio, strök mig om hakan och ryggen och gav mig en helkroppskram när jag gick.'

Travis förblev idag trotsig efter att ha fått ett tre månaders villkorligt fängelsestraff.

Han dömdes tidigare i veckan för att ha famlat en ung forskare bakom kulisserna på Mrs Merton Show.

Travis talade till ett paket med reportrar och kamerapersonal utanför domstolen och sa: 'För två år sedan anklagades jag helt uteslutande för att vara en sexuell rovdjur. Aldrig före det datumet hade någon någonsin föreslagit för mig att jag skulle ha begått något brott.

Dave Lee Travis anländer till Southwark Crown Court med sin fru Marianne (till höger) där han kommer att dömas i dag efter att ha blivit skyldig till otillbörligt övergrepp mot en kvinnlig TV -personlighet som arbetade på Mrs Merton Show, 1995

Dave Lee Travis anländer till Southwark Crown Court med sin fru Marianne (Bild: PA)

'Med miljoner pund av skattebetalare & apos; pengar, tusentals timmar av polisresurser, accepterade domaren idag att kronan inte hade bevisat sin sak mot mig - nämligen att jag var en sexuell rovdjur.

'Jag har alltid varit orolig, liksom min nära familj och vänner, att om åklagaren kastar tillräckligt med lera på mig, kan det hänga kvar.'

Han fortsatte: 'De närmaste mig, inklusive min fru Marianne, har varit vid min sida hela tiden.

'Vi vet alla sanningen och jag är tacksam för det.'

kalorier i big mac

Under hans straffutfrågning i dag slog TV -personligheten som famnades av Travis ut mot DJ: s påståenden att hon var en 'lögnare och en fantasist'.

Kvinnan sa att kommentarerna var 'smärtsamma'.

Hon sa att hon kände sig 'lycklig' att hon var 'fysiskt motståndskraftig' nog att fortsätta med sitt liv 'tack vare mina kollegor'.

Hon tillade: ”Jag klarade det med humor. Men att komma ihåg händelsen tar mig fortfarande tillbaka till att känna mig som en rädd, sårbar ung kvinna.

Att bli kallad lögnare och fantasist och tvingas återkalla bevisen i domstol har varit smärtsamt.

'Jag blev särskilt sårad av svarandens påstående att ekonomisk girighet motiverade mig att komma fram.

'Jag har bevarat min anonymitet och kommer inte att kräva ersättning nu eller i framtiden. Jag ville helt enkelt berätta sanningen.

Hon sa att hon var 'tacksam' att hon trodde hennes vänner och juryn.

Tidigare i veckan klarades ex-Top of the Pops-presentatören på en andra anklagelse för samma brott efter rättegången.

Juryn kunde inte enas om en annan anklagelse om sexuella övergrepp och avskedades.

Komikern Dave Gorman hade tidigare berättat för rättegången att Travis sexuella övergrepp mot forskaren var aggressiv & apos; och inte en & apos; Carry-On & apos; stil gest.

Gorman erinrade om att han hörde & apos; skvaller på kontoret & apos; efter att den unga kvinnan klagade hade den 69-årige före detta DJ-famlen famlat hennes backstage på The Mrs Merton Show.

Men även om producenten Peter Kessler informerades, gjordes inget formellt klagomål till polisen.

whyte vs rivas fight time

Travis hörde kvinnan medan hon rökte backstage i BBC -studion i Manchester i mitten av 1990 -talet.

Den tidigare Tops of the Pops -värden berättade för henne att det var dåligt för hennes & stackars små lungor & apos; innan han strök hennes bröstkorg och klämde på hennes bröst.

Offret, som nu är en TV -personlighet, sa till Southwark Crown Court att hon & fryser & apos; efter att Travis använde henne för sin & apos; konstiga sexuella spänning & apos ;.

Travis, som åtalades under sitt riktiga namn David Griffin, stod inför en rättegång på två punkter - en för grov misshandel mot en kvinna i början av 90 -talet och en annan för sexuella övergrepp mot en annan kvinna 2008.

katie pris sexband

Han erkände också att han inte var skyldig till ytterligare ett antal grovt misshandel som påstås ha ägt rum den 17 januari 1995.

(Bild: PA)

Tala tidigare i rättegången, Travis sa att han inte var en fullständig idiot men erkände att han var en taktil person eftersom han förnekade att attackera kvinnor.

Han berättade också för domstolen att klämning av någons botten var en gräns som han aldrig korsat.

Han sa från vittnesbåsen: Det tål inte att tänka på att vara ärlig.

Efter domen sa detektiven chefinspektör Michael Orchard: ”Som domstolen har hört tvingades offret i detta fall återuppleva hennes prövning av Griffin som vägrade erkänna sin skuld. Jag berömmer henne för hennes tapperhet.

'Metropolitan Police Service skulle uppmuntra alla offer som utsatts för sexuella övergrepp att ta kontakt med polisen oavsett om misshandeln var ny eller inte.

'Tidens gång kommer inte att hindra brottslingar att utredas och ställas inför rätta.'

Visa galleri

Se Även: